Отговори
# 180
След първото секцио използвах еднократни бикини на Canpol и бяха много удобни. Сега пак се заредих с тях.

# 181
Аз мисля на кратка програма 40 градуса. После и без това мисля да си ги гладя. Като за чисто нови не виждам смисъл от тези за по 2ч програми. 😅
Относно тея родилни бикини - ще ги пропусна и взема по съвет от самата болница бабешки гащи и най-големите нощни превръзки на always.
За памперси бях чела най-вече за Pampers premium care и реших да взема от тях, а както и с козметиката малко е на принципа проба-грешка. Не съм се запасявала, така че и да не са окей, няма да ги мисля много.

Завиждам благородно на дамите с по-ранна дата. Аз вече се чувствам много натежала 😅 Надявам се за 4 седмици да не кача повече от 2-3кг, че после не знам на какво ще приличам. Искам вече да дойде моментът на разходките и това ме крепи. 🙃

# 182
След първото секцио използвах еднократни бикини на Canpol и бяха много удобни. Сега пак се заредих с тях.

Аз по абсолютно същия начин. Взех ги с идеята, че ще раждам нормално и ще имам доста кървене. Но ми свършиха работа и не са ми притискали операцията. Сваляш и хвърляш

# 183
Аз си взех тези за всеки случай 🤷🏻♀ ппц тук от родилното давали

# 184
Също си носех помпа и биберон за бебето. И двете неща влязоха в употреба. Помпата по към 4-тия ден някъде започнах да я ползвам.

Друго, за което се сещам да напомня да си носите - син химикал и снимани личните карти на родителите, аз носех и преснимано свидетелството за брак. Че искаха някакви данни, които са нужни за Акта за раждане на бебето

# 185
Вълнението вече се усеща!
Днес бях на последен по-обстоен преглед - в 33+4 г.с., младежът е 2130 гр., серклажът държи засега.
От другата седмица започвам всеки петък преглед и тонове и ще уточняваме кога ще се маха серклажът.
От днес имам и зелена светлина за купуване. Поръчала съм всичко голямо и най-важно за първия месец. Разбира се, комплектчето, което си бях харесала за изписването е свършило, та съм решила да комбинирам.
Сега остават малко гъзарийки от английските сайтове и съм готова.
Последните дни доста ми се засили опъването, не мога да си намеря място и постоянно сънувам, че се ражда, а ние нямаме нищо.
Сега мисля, че ще спя по-спокойно!

# 186
Момичета вие как проследявате движенията на бебето.
На мен ми казаха да ги следя и при най-малкото съмнение да отида в болницата.
Трябва ли да го усещам през определени часове или например , ако го усетя днес дори и леко означава ,че всичко е наред? Моето бебе по принцип много не ме рита, а по скоро се мести или опъва крачета и не знам кога движенията са нормални или кога е опасно и трябва да се провери.Когато чета информация пише, че трябвало да прави 10-20 движения на всеки два часа, но според мен всяко бебе си е индивидуално.  Според мен, ако не го усетя изобщо в рамките на деня тогава трябва да се притеснявам и да отида на лекар?  Как е при вашите бебчета?
За дрешките аз също ги пуснах на най-кратката програма.

# 187
Момичета вие как проследявате движенията на бебето.
На мен ми казаха да ги следя и при най-малкото съмнение да отида в болницата.
Трябва ли да го усещам през определени часове или например , ако го усетя днес дори и леко означава ,че всичко е наред? Моето бебе по принцип много не ме рита, а по скоро се мести или опъва крачета и не знам кога движенията са нормални или кога е опасно и трябва да се провери.Когато чета информация пише, че трябвало да прави 10-20 движения на всеки два часа, но според мен всяко бебе си е индивидуално.  Според мен, ако не го усетя изобщо в рамките на деня тогава трябва да се притеснявам и да отида на лекар?  Как е при вашите бебчета?
За дрешките аз също ги пуснах на най-кратката програма.

И при мен е същата работа, даже като чета колко и как трябва да се движи се притеснявам. Ритници много рядко, само се движи, но не искам да съм от тези, които при най-валкото нещо досаждат на АГ и щом има движения и всички прегледи и фетални са ми ОК, мисля че няма проблем.

# 188
Уж принципът на засичане на движенията е че трябва да се отчетат 10 движения, от какъвто и да било вид, в рамките на 2 часа, ако си легнала. Иначе важното е доколкото знам, да няма промяна в движенията от обичайните за твоето бебе.

# 189
Разбирам. Но например последните два дни беше много активно ,усещах го много често ,а днес не е така 🤷♀ това значи ли ,че трябва да отида да го проверят.

# 190
Не засичам и не броя движения, никой и не ми е казвал, че трябва. Има дни и нощи, в които е адски активна, после е по-кротка, после пак много активна - така си се редуват някакви кратки периоди откакто я усещам ясно.

# 191
Казват, че последните седмици вече бебетата не са много активни, защото нямат място. Ако все пак си усещате бебчето едва ли има проблем.

# 192
Да и аз съм забелязала, че след като е активно много следва ден или два, в които не е много и го усещам по-малко. Но откакто ми казаха, че е на долната граница с килограмите и се притеснявам за всичко.

# 193
И при мен е като Rayy - аз в последните дни много се движа и съм чела, че тогава бебето не се движи много (или не го усещаш така както ако тялото ти е в покой). Но когато си легна за почивка или дори само седнала, е ред на малката да се движи Simple Smile А за броенето АГ ми каза, че не е необходимо. Само ако твърде дълго време не съм усетила движения да се обаждам. Предполагам, че твърде дълго време е относително и зависи от честотата на движенията, които си усещала досега. Пък и има си го това, че след 36-37 седмица те са пораснали толкова много, че вече няма много място вътре.

# 194
Момичета, мисля че вече се говори веднъж за бебешки перилни препарати в някоя от темите, но не мога да намеря къде точно, затова ще си позволя да попитам. На какви продукти за бебешко пране се спряхте? Знам, че не трябва да са парфюмирани и да са подходящи за чувствителна кожа, но коя е марката, на която имате най-голямо доверие?
Бихте ли ми препоръчали прах за пране за бебета, който да мирише на чисто? Бях купила лилавия Тео бебе с аромат на лавандула, но не ми харесва как мирише и сега не знам какъв да взема. Ако има такъв прах за пране и за възрастни, също бих била благодарна, ако споделите марката.
Откакто съм бременна почти всички миризми ме дразнят и искам моите дрехи и тези на бебето просто да миришат на чисто.

Общи условия

Активация на акаунт