Нашите цветя - обща тема 21

• 44 741
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Коледничето ми прави пъпки. Преместих го преди месец от северен прозорец на южен, но без пряка светлина, и нещо се бъгна рано-рано.

# 586
Моето също е на северен прозорец и в момента прави пъпки. Гледам снимки от миналата година и пак е било така.

# 587
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Искам да сменя почвата на един зокум и саксията на другия. Сега подходящо време ли е или да изчакам пролетта?

Стана ли късно за семена теменужки? Само забравям да взема и се чудя да сея ли тия дни.

късно е.
те вече цъфтят.
мини през пазара, продават и на гол корен, цената е по-добра.
иначе в кауфланд миналата седмица си взех на 1,20 в саксийки и ги набодох в сандъчетата да ми шарят зимата

# 588
Аз за сега ще си купя така или иначе. Семената ще ги отглеждам за пролетта, нали ми стана нещо като хоби това. Харесва ми да ги гледам как се развиват и затова се занимавам със семена. Изненадващото е, че още не ми е писнало. Не си спомням миналата година кога ги сях, но май беше септември и затова ви питам.

# 589
Коледничето ми прави пъпки. Преместих го преди месец от северен прозорец на южен, но без пряка светлина, и нещо се бъгна рано-рано.

Моето вчера го прибрах от терасата, защото рязко застудя. Надявам се да се държи прилично и да цъфне, когато му дойде времето.
Коледничето ми в България ме посреща всяка Коледа разцъфнало. Това го купих по Великден и изобщо не съм сигурна дали ще цъфне. Ще докладвам.

# 590
  • Бургас
Една нежност 😍

# 591
Аз имам червено великденче  ( по различно е от коледничето ) . Цяло лято е е спряло да цъфти . Намери си мястото и не се спира .

# 592
  • Карлово
Какво означава червено. Листата ли са му червени?
На едно от моите листата станаха червени, не нам защо.

# 593
Какво означава червено. Листата ли са му червени?
На едно от моите листата станаха червени, не нам защо.
Цвета му е червен не листата. Червени са защото явно не му достига светлина . Моето е на пряка слънчева светлина и не е спряло да цъфти цяла година .

# 594
  • Стара Загора
Дами, още нещо да попитам. Извинявам се, нямам много опит в отглеждането на цветя, особенно цъфтящи.

Това каланхое никак не се чувства добре. Издължава се и не цъфти. Четох за рязането, но незнам в този случай откъде точно да го отрежа, да не го направя по-зле. Беше на по-тъмно дълго време и залиня. После прочетох, че не иска много вода и обича слънце. Сложих го на прозореца, но не виждам промяна.
Моля за съвети!

# 595
Дами, още нещо да попитам. Извинявам се, нямам много опит в отглеждането на цветя, особенно цъфтящи.

Това каланхое никак не се чувства добре. Издължава се и не цъфти. Четох за рязането, но незнам в този случай откъде точно да го отрежа, да не го направя по-зле. Беше на по-тъмно дълго време и залиня. После прочетох, че не иска много вода и обича слънце. Сложих го на прозореца, но не виждам промяна.
Моля за съвети!

Тия глинени , циментови и не знам още какви саксии за мен изобщо не са подходящи за цветя ако нямат дупки . Според мен или задържа вода или е заради това , че е било на тъмно . Оставете го на светлина, но не пряка и не го поливайте много . За сега не го режете прекалено е малко . И аз имам проблем, че не цъфтят , но пък изглеждат добре. Успех

# 596
  • Стара Загора
Благодаря, ще го наблюдавам. Това и от други места съм го чувала за глинените саксии, че някои цветя не обичат. В случая е саксия моето и има дупка, поливам го на рядко, но нямаше хубава светлина. Ще го махна и от прозореца, щом не трябва пряка.
Има едни като коренчета въздушни , това на какво е признак?

# 597
  • Бургас
Те така си пускат въздушни коренчета.
И моите имат.

# 598
Снощи си посадих луковиците на лалета, нарциси и зюмбюли.
Почвата беше мокра от вчерашния дъжд.
Проблем ли е ?
Сандъчето е на остъклена източна тераса.
Благодаря !

# 599
А някой скоро да е ходил до Бриколаж? В сайта им ми показва, че всички луковици не са налични 😒. Дали има още или са ги прибрали?
Докато се наканя да купя и без луковици ще си остана 🙁

Общи условия

Активация на акаунт