Крайна квадратура и цена на жилище

• 3 453
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Знам, нагледала съм се на млади тарикатчета с нулево отношение и големи изказвания.
Взривявам ги Laughing

# 61
Ставаше дума за цена/м², а не как се опитват собственици и брокери да лъжат колко са квадратите в НА, където ги има все пак по някакви правила.
В тази връзка, много искам да видя как би се осъществила сделката от темата.

да, следя до кога ще е активна обявата и ще докладвам, ако има информация дали е продаден. апартаментът е на съседната ни улица, така че поне със сигурност ще видя дали се вихрят ремонти.

# 62
И да видиш, че е продаден, цената няма да я видиш каква е била.

# 63
И да видиш, че е продаден, цената няма да я видиш каква е била.

има един бг сайт, в който уж публикуват информация за сключените сделки - дали им е вярна информацията, или не, това не знам, но ги проверявам от време на време. виждам там обяви от преди няколко мессеца примерно, които са ми минавали пред очите.

# 64
И от къде я имат те тази информация?
Единствено ако те са брокерите по сделката може да я знаят, ама пък ако са брокери колко може да им вярваш?

# 65
да, не им знам бизнеса точно какъв е, а и на тази брокерка така или иначе не й вярвам, кой знае какво ще си измисли, ако я питат директно за колко го е продала.

# 66
  • София
Ами, вярно е изхабена енергия - има ли смисъл, като няма значение?

# 67
Ами, вярно е изхабена енергия - има ли смисъл, като няма значение?

Анджък!

Какъв е смисълът, освен ако не правиш някакво проучване, но пък то ще бъде абсолютно изкривено и непредставително и няма да ти послужи да нищо.

# 68
  • Sofia
Именно, в обявата всеки може да си пише каквото иска. Също така и какво пише в НА не е меродавно, защото по различни времена се е изчислявало различно. И затова гледате какво представлява имотът и колко му искат. И си решавате дали ви устройва.
Иначе в коректните обяви не се включват мазета и тавани в квадратурата. С обява като тази само ви губят времето, но се надяват да ви хванат окото.
То, в това е проблема - човек иска да филтрира обявите, за да отиде на оглед само на това, което го устройва, а не да отиде на оглед за 80кв.м които са му абсолютния минимум и да разбере, че му продават 48кв.м
То бива наглост, ама чак пък толкова.

Преди няколко години ходих на оглед за апартамент 100кв.м, на място ми се стори много малък. Питам брокера - абе как така това е 101кв.м? Абе било празно, бели стени, като се сложили мебели щял да ми изглежда като 101кв.м. Взех размерите на стаите с ролетка и вкъщи ги сметнах 67кв.м. - сега каквито и общи части да има (кооперация, без външни паркинги, един вход), каквито и загуби от стените да има разлика от 34кв.м... Мерси.

# 69
Или искате застроената площ по документ за собственост, или с рулетка на оглед.

Това с визуалното разширяване е мантра от интериорния дизайн. При покупка купуваш реални кв.м., мебелите също са в реални метри, няма значение, че визуално диванът е почти като 3-ка, като си е 2-ка и могат да се сместят комфортно 2 д@пета.  Няма значение, че бял кухненски плот може визуално да изглежда голям, при положение, че реалните чинии, дъска за рязане и т.н. не могат да се сместят на него.

# 70
Няма как след обзавеждане помещението визуално за изглежда по-голяма, тъй като мебелите изяждат от пространството. Точно обратното е, ако празната стая ви се вижда малка,то след обзавеждането ще ви се вижда още по-малка

# 71
Няма как след обзавеждане помещението визуално за изглежда по-голяма, тъй като мебелите изяждат от пространството. Точно обратното е, ако празната стая ви се вижда малка,то след обзавеждането ще ви се вижда още по-малка

Не винаги е така. Празна спалня например все ми малее, а като се сложи легло, скрин, гардероб и пак остане място някак се оценява по-адекватно.

# 72
  • Sofia
Обзаведен апартамент "изглежда" по-голям (не говорим за претрупан с вещи). Иначе на безкрайни бели стени всичко се слива. Докато с мебелите имаш различни фокусни точки, различни повърхнини.

Един банален пример: баня 4кв.м (2.85 х 1.40) на мазилка изглеждаше безобразно малка. След ремонта, беше изградена стена от гипскартон по дългата стена, където са скрити душ, казанче, проточен бойлер, вентилация и т.н.т с което изяде още 20см, така, че късата стена от 1.40 стана точно 1.20 и така банята стана 3.4кв.м и изглежда по-просторна отколкото преди ремонта, въпреки, че вече е запълнена с шкаф, мивка, тоалетна, душ и стъклен параван.

# 73
Авторе,
никой не гледа цени на кв м. Гледаш общата цена дали те устройва,

@julian
покажи я тази просторна баня на снимка

И изобщо ще се радвам да видя на снимки, как малката стая, празна, е по-малка от напълнена с мебели.

# 74
На мен ми харесват апартаментите по морето, хем уж са по-малки, хем са по-функционални. Досега като отсядаме наемаме двустаен, ми има си всичко необходимо. Вярно, че оставаме за седмица-две и сигурно за постоянно живеене ще се усети теснотията, но там дори баните са по-големи в повечето случаи.

Общи условия

Активация на акаунт