Градинарство - моето хоби 33

• 43 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Мини,
Много хубава група си оформила.
И аз имам редовно такива изсъхвания. Особено след орязване се вижда и старото отдолу. Даниките ми, например, вече стареят. Едната е по на сянка и не вади толкова много млади и зелени клонки.

# 121
  • Пловдив
Най-накрая се натутках и поръчах мулч.Избрах си борови кори  ,заради чисто визуалния ефект ,смесена фракция е .Цената бе супер изгодна и взех 1000л -10 чувала по 100л за 168 лв до офис Спиди  .Напълнихме комбито и задните седалки за ужас на ММ  Simple Smile  Не е  нормално магазините да продават с над 100% печалба  .Като приключа ,в тези жеги ,може да се работи много малко ,ще снимам .

# 122
Нелина, моля те, ако е удобно, сподели от къде поръча мулча и колко беше доставката.
Благодаря, Мариета! Simple Smile

# 123
  • Варна
Най-накрая се натутках и поръчах мулч.Избрах си борови кори  ,заради чисто визуалния ефект ,смесена фракция е .Цената бе супер изгодна и взех 1000л -10 чувала по 100л за 168 лв до офис Спиди  .Напълнихме комбито и задните седалки за ужас на ММ  Simple Smile  Не е  нормално магазините да продават с над 100% печалба  .Като приключа ,в тези жеги ,може да се работи много малко ,ще снимам .

И аз с молба за контакт за мулча, и бих помолила за снимка на вече положен.

# 124
  • Пловдив
Мини,едва ли мога да споделя продавача ,но на Л.С ще го изпратя на заинтересованите .От OLX е .Чувал 100л е на цена 12 лв .Доставка до офис  Спиди на 10 чувала е 46лв .Продавачът провери ,че един палет може да побере 25 бр чувала и  доставката излиза същата ценово - 46 лв .Така ,че ако има градинарки ,които са наблизо и искат да си поделят излиза още по-евтино .

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 14:14 от nelina_london

# 125
Благодаря за линка и информацията, Нелина! Супер си. Simple Smile

# 126
Най-накрая се натутках и поръчах мулч.Избрах си борови кори  ,заради чисто визуалния ефект ,смесена фракция е
Скрит текст:
.Цената бе супер изгодна и взех 1000л -10 чувала по 100л за 168 лв до офис Спиди  .Напълнихме комбито и задните седалки за ужас на ММ  Simple Smile  Не е  нормално магазините да продават с над 100% печалба  .Като приключа ,в тези жеги ,може да се работи много малко ,ще снимам .

Ще помоля за линк към обявата на лични и това че е боров не пречи ли да се слага на всички растения? Или в само за иглолистни?

# 127
  • Пловдив
Мулчът ,който се продава е предимно от иглолистни. Много рядко срещам от широколистни .На розите няма да слагам ,и без това за тяхната редица имам планове наесен ,но както бе отбелязала и Мариета,колко да вкисели почвата като слагаме някакви мижави сантиметри ?

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 16:12 от nelina_london

# 128
Аз сложих мулч на розите, които са ми на тротоара пред оградата. Ще докладвам как се чувстват, когато мине известно време. Там ми е много трудно да поливам. Нямам изводи за вода отвън и трябва да изкарвам маркуча през входната врата. То там няма и друга растителност. Не знам какво ще го правим този уж тротоар. Сякаш искам да сложим някакви плочки. Мисля утре да говоря със селския кмет и да го питам планират ли да оправят тротоарите и да орежат буйната растителност, която пречи по пътя да се разминат две коли и скрива видимостта. Ако не предприеме нещо, ще повдигам въпроса към кмета на града, към чиято община сме. Записала съм се за приемен ден по друг повод, но ако трябва ще повдигна и тези въпроси.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 21:59 от Minnie.Mouse

# 129
Minnie,
Твоят пост ми припомни, че преди 2 седмици с имах “новоизградения” тротоар в Белащица…

Не снимах завоя - там просто не се виждаха плочките…

# 130
  • Пловдив
Ауууу ,преди няколко дни пътувах и в малък град ми направиха впечатление точно такива новоизглеждащи тротоари откъм настилка .Тревите ,обаче ,бяха жестоки ...с височина 1 м..И си помислих дали не е по-добре бордюр и дебел слой чакъл в тротоарното място  ,вместо това .Пак ще излизат треви ,вероятно , но ще ви изглежда една идея по-естествено .

# 131
А количките, пешеходците, бастуните …
Просто толкова е останало след океаденото и пишман майсторите
Скоро минавам с колата по въпросната улица и спирам до жена на … 65-70 г и питам, защо не върви по тротоара. Уж нов. И тя ми отговаря: ами как като се спъвам в плочите…

# 132
  • Пловдив
Не се сетих за количките и възрастните ,голям съм шемет , може би защото в нашето село всички ходят по улицата .Ако има някакъв изграден тротоар ,той винаги е зает от коли .Пълно е с цветни градинки ,или са засяли  големи разперени иглолистни през които няма как да минеш , или последния хит -бетонират си тротоара и си го ограждат с въже ,да не се ползва от минувачи.
 Затова също споделям мнението ,ако се сее нещо отвън да е само ивичка и то до оградата  ,трябва да има откъде да минат хората .

Да кажа ,че стартирах полагането на  мулча .Нито с картон отдолу ми хареса ,нито със зебло .Вероятно ако сега сея нещо в редица ,бих ползвала зебло отдолу ,но при вече готови градинки е луда работа .

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да се посмеете, макар да е за рев

https://www.youtube.com/watch?v=qi1ExnkG2bU

# 134
Аз бях писала веднъж за тротоарите у наше село. Шубраци, колкото мен високи. Някои хора пръскат срещу растителност, други са засадили трева. Тук таме има някъде цветя. Дървета не съм виждала сякаш. Но може и да има. Пред нашата къща, близо до оградата имам 5 рози, останалото беше в плевели. Два пъти пръсках, за да ги уморя. Трябва да се разчисти сега, но през деня не става за работа, а вечер се разхлажда след 9 и няма начин да чистя тогава. Joy

Общи условия

Активация на акаунт