Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Анонимна, по-добре да си на терапия. Хомоцистеина и витамините от група Б как са?

Бонбон, пробвай спрея на БетърЮ, той би трябвало да подейства най-бързо. А иначе в големите седмици според мен не можеш да компенсираш дефицити, щот бебето дърпа яко. Продължи обаче да пиеш витамини и желязо и след раждането. Иначе ако те приемат за секцио и ти светне нисък хемоглобин и желязо, вероятно ще ти направят вливка в болницата, ще ти отложат секциото ако е планово.

Ориентирай се при кого ще раждаш отсега, тъкмо да се опознаете преди раждането и да ти пусне каквото е необходимо навреме. Имаш право веднъж за цялата бременност да сменяш АГ за ЖК. Но то израждащият АГ може да няма нищо общо с жк.

# 196
Не съм изследвала нищо, понеже е минал месец и малко от аборта. Ще изчакам още малко и ще пусна витамини + щитовидните. Не съм спирала да си пия Неофолика.

# 197
Анонимна, аз съм с твоите Ace и Pai, само че и плюс хомозигот Фактор 13 и съм на терапия с 0.4 от положителния тест.

# 198
Анонимна, аз допълнително съм и с Хетеро 13 и тръгнах на 0.4 до към 4 месец, но от месец съм на 0.6 заради влошени показатели и понижено Анри-Ха..отделно имам високо PI на маточните артерии и съм на Акард. И според мен си за терапия след загубата. Това което наблюдавам е, че много зависи как са резултатите от коагулацията, анти Ха активността и кръвотока - има дами с Лайден и Протромбин с доста по-добри резултати от дами с по-леки мутации, та всичко е индивидуално. Редовно следене и всичко ще бъде наред!

# 199
Много ви благодаря за отговорите. И аз съм почти убедена, че ще съм на терапия, ще видим какво ще каже и доц. Конова. Остава живот и здраве да видя двете чертички и да се науча да се бода. 😀

# 200
Мен мъжа ми ме бодеше. Пробвах веднъж сама, ама не можах да забия иглата. Joy

# 201
И на мен преди мъжът ми ги слагаше ама се научих сама и честно казано не си представям вече той да ми слага, специално Клексан. Както трудно влиза иглата сама като си я слагам, си представям той като ми я боцва бързо колко повече ще ме боли Sweat Smile

# 202
Момичета, аз да се върна с ъпдейт Simple Smile ще изследвам допълнително VEGFA и TAFI. Засега ще съм на аспирин и флебодия. В 10+4 съм с хетеро Ф2 и хомо АЦЕ (и още витаминови мутации, взех си метилкобаламин на Бетер Ю - има вкус на кайсия наистина Grinning )

Май целта е до 12гс да удържим поне с хепарина, после ще видим. Не са ми идеални утеринните а. сякаш, но е още рано. Че и глезен понавехнах, та се пообездвижих няколко дена.

# 203
Здравейте момичета.Бременна съм в 14г.с. първа бременност на 33 години съм.Сама реших да си пусна тромбофилия,защото от момичетата разбрах колко е важно,а никой не  ми е споменавал въобще за това.И така сега съм притеснена от резултатите.От провинцията съм и ще мине време докато си запазя час някъде.Утре ще звънна на АГ при която се следя на частно да я попитам...пия пропицил защото съм с базед и витамини за бременни,както и б12 метилирана форма и витамин д на капки...до скоро приемах и неофолик мета...незнаех за мутациите си но бях чела от тук колко много хора ги имат и как е по добре да се приема метилирана форма....Много ще се радвам,ако можете да ми кажете малко повече... правени са елина,защото има само лина и Рамус тук...незнам дали може да има объркване и дали трябва да ги повторя накъде другаде...Благодаря ви

# 204
Здрасти. Някои хематолози препоръчват при хомозигот ПАИ да си на нмх терапия. Други следят хемостаза и ако се влоши тогава включват. Всеки си преценява как да процедира,но практиката показва,че повечето жени май предпочитат да са на нмх . Можеш да се запишеш на онлайн консултация, за хематолог е нужно само по документи,не се прави преглед

# 205
Можеш да си направиш консултация през Healy! Избери си от хематолозите, които предлагат такава възможност, попрочети малко мнения и ще си избереш някой. Повечето отговарят в рамките на 24 часа.

# 206
Здравейте момичета.Бременна съм в 14г.с. първа бременност на 33 години съм.Сама реших да си пусна тромбофилия,защото от момичетата разбрах колко е важно,а никой не  ми е споменавал въобще за това.И така сега съм притеснена от резултатите.От провинцията съм и ще мине време докато си запазя час някъде.Утре ще звънна на АГ при която се следя на частно да я попитам...пия пропицил защото съм с базед и витамини за бременни,както и б12 метилирана форма и витамин д на капки...до скоро приемах и неофолик мета...незнаех за мутациите си но бях чела от тук колко много хора ги имат и как е по добре да се приема метилирана форма....Много ще се радвам,ако можете да ми кажете малко повече... правени са елина,защото има само лина и Рамус тук...незнам дали може да има объркване и дали трябва да ги повторя накъде другаде...Благодаря ви

Много екстравагантно би било да почнеш инжекции само за ПАИ без други рискови фактори. Почвам да имам съмнения в тези непрестанни агитации към нови хора спрямо НМХ в тази тема. Нещо не се връзва. Не съм по конспирациите, но това просто вече съвсем не се връзва по никакъв начин със световните практики. Без фактори 2 и 5 или комбинация с други рискове (аборти, тромби, семейна история), ми се струва безумно да се почват инжекции (от които дори може да се стигне до обратния ефект - прокървяване).

Моят съвет е да се обърнете първо към вашия АГ, който да ви насочи към хематолог, с когото работят заедно или поне се познават.

# 207
Подкрепям мнението с 2 ръце! Профилактиката в Бг се експонира много погрешно и по-рисковано,от колкото липсата й!
Четете сериозни материали,консултирайте се с компетентни лекари!

# 208
  • София
Аз си бях на профилактика САМО с хомозигот по PAI, без него имах пълно отлепване на плацентата в 13гс при здраво бебе. Дори Паскалева потвърди, че съм за терапия, когато отидох при нея. Така че айде да си спестите категоричните мнения. ХОМОзигот по PAI си е рисков сам по себе си, защото процесът на фибринолиза (разграждане на тромбчета) не работи.

Надежда, отиди на специалист, да ти пусне коагулация. Може и онлайн да се консултираш с хематолог. Премери също нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин, заради мутацията в MTHFR. С АГ трябва да следите стриктно кръвотока към бебето, да върви в норма и да няма изоставане. Попитай предварително как да действаш при възникване на проблем, за да можеш да реагираш веднага.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 01:08 от delisardeli

# 209
При теб е имало вече установен проблем пълно отлепване на плацента.
Явно трябва всички по дефолт почнем да се бодем, всяка бременна ще е освен на фолиева киселина, и на инжекции НМХ. Почти всяка жена има някаква мутация ако си направи изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт