Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 349
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте! Имам два въпроса, касаещи 32 СУ и ще съм благодарна да получа отговори от вас:
1. Училището организира опознавателен лагер за 3 дни в края на септември за новозаписаните ученици от 8 клас. Тези от вас, чиито деца са бил на такъв лагер, смятате ли, че е била добра инициатива и изобщо препоръчвате ли да се участва в него? Детето ми е по-притеснително и по-трудно започва контакт с хора и като цяло не иска да отиде. Затова се чудя дали да настоявам или да не го притискам.
2. Видях в сайта съобщение към първокласниците за фирмата, от която да си поръчат униформи. Има ли такива и за гимназистите? При записването никой нищо не каза, а получих лист с друга важна информация.
Много благодаря!

Аз ще ти отговоря по въпроса с униформата - Няма такава!

По другия въпрос дъщеря ми не е ходила на такъв лагер, но тя по принцип е контактна. За този опознавателен  лагер в края на септември след като са били вече две седмици на училище заедно  не може ли да реши по- късно?

# 406
Здравейте, дъщеря ми ходи на такъв лагер, беше преди години и си прекара страхотно.( Беше в Разлог).Бяха  им организирали най- различни игри за опознаване.

# 407
  • София
Здравейте!
Гледам, останалите свободни места за 4то класиране и виждам, че има такива за разни желани от детето училища. Тя е записано, но някой може ли да ми каже какъв е редът за записване евентуално след 4то класиране, ако има останали свободни места, естествено?
Благодаря!

# 408
Здравейте!
Гледам, останалите свободни места за 4то класиране и виждам, че има такива за разни желани от детето училища. Тя е записано, но някой може ли да ми каже какъв е редът за записване евентуално след 4то класиране, ако има останали свободни места, естествено?
Благодаря!

Следиш всяко училище по отделно.
На сайта си обявява свободните места както и графика за кандидатстване.
Отписваш детето, взимаш свидетелството за завършен 7 клас и почваш да тичаш от училище на училище.

# 409
  • София
Много ти благодаря за информацията!
А тук балът играе ли роля?

# 410

Разбира се.
Ако се явят три деца за едно място, ще влезе това с най-високият бал.

# 411
                  Ако свободното място е в желано у-ще и кандидатите са повече от местата се класират по бал.Където местата са повече, кандидатите малко се класират всички подали документи.

# 412
Здравейте! Имам два въпроса, касаещи 32 СУ и ще съм благодарна да получа отговори от вас:
1. Училището организира опознавателен лагер за 3 дни в края на септември за новозаписаните ученици от 8 клас. Тези от вас, чиито деца са бил на такъв лагер, смятате ли, че е била добра инициатива и изобщо препоръчвате ли да се участва в него? Детето ми е по-притеснително и по-трудно започва контакт с хора и като цяло не иска да отиде. Затова се чудя дали да настоявам или да не го притискам.
2. Видях в сайта съобщение към първокласниците за фирмата, от която да си поръчат униформи. Има ли такива и за гимназистите? При записването никой нищо не каза, а получих лист с друга важна информация.
Много благодаря!

Здравейте, аз завърших 32-ро СУ тази година, така че питайте каквото ви интересува, ще ви отговоря.

1) Аз бях на този лагер в 8 клас, мисля, че беше в Пампорово. Беше интересно да се запозная с много хора, но нашия випуск не беше от най-задружните през всичките 5 години, така че не мога да кажа, че сме се сближили кой знае колко. Приятни 3 дни за почивка са, от друга страна.

2) В гимназия вече няма униформи.

# 413
Някой знае ли , дали има сформирана онлайн група ( Facebook или Instagram ) на новоприетите деца в 8 клас в 32 СУИЧЕ ?

# 414
  • В царството на игрите:)
Дъщеря ми е в момичешки клас в 32 СУ. Имат 2 момчета в класа.
Мисля, че има някаква грешка. В 32 СУ приемът е с квоти, така, че няма как да има момически класове, освен ако не са изгонили всички момчета до 10 клас Simple Smile

# 415
  • Sofia
Не е с квоти всяка паралелка. Синът ми бе приет на първо класиране там в паралелка без квоти. Неговата беше СХН. Гледам, че и природните науки не са с квоти.

# 416
Има 1 паралелка Природни и 1 СХН. Мисля, че е от 2021, ако не се лъжа. Тя кандидатства тогава поне. Преди това не съм ги следила, но нямаха такава по-горен клас.
Специално гледах паралелки Природни науки, та горе долу ги проучих и ги знам.Simple Smile
Дъщеря ми е в момичешки клас в 32 СУ. Имат 2 момчета в класа.
Мисля, че има някаква грешка. В 32 СУ приемът е с квоти, така, че няма как да има момически класове, освен ако не са изгонили всички момчета до 10 клас Simple Smile

# 417
Здравейте, мами!

Обръщам се към тези от Вас, чиито деца ще са в 32ро сега, но също и в други гимназии с нещо специално.

Бях от първия випуск по новата програма и всички учебници трябваше да купуваме нови, тъкмо излезнали. С мои съученици тогава поехме инициативата и задружно си преснимахме почти всички учебници.
Сега те просто събират прах във вкъщи.
Имам почти всички учебници (8-11 клас), необходими за 32ро училище, а и за други училища също.
Бих искала да ги подаря и да помогна на много деца успешно да започнат гимназия.

Ако някоя от Вас има интерес, нека ми пише. Ще проверя кой учебник имам и ще ви върна отговор.

Успех на всички!

# 418
Може ли някой с инфо за ПГО Княгиня Мария Луиза?!В нета няма много информация, пък баловете не мога да кажа,,че са от най-ниските между 300 и 400, дали върви и тя, като Елисавета Вазова във възходяща позиция, защото нали и тя е била гимназия по облекло преди?

# 419
Може ли някой с инфо за ПГО Княгиня Мария Луиза?!В нета няма много информация, пък баловете не мога да кажа,,че са от най-ниските между 300 и 400, дали върви и тя, като Елисавета Вазова във възходяща позиция, защото нали и тя е била гимназия по облекло преди?

Преди две години като я проучвах за голямото дете ми направи впечатление, че обират почти всички първи места по конкурсите за облекло и дизайн, изглеждаха доста сплотени и креативни, основно момичета. Според мен е добър вариант за деца решили да се занимават с моден дизайн

Общи условия

Активация на акаунт