Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 090
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Държавните университети в Испания не са скъпи и издръжката там като цяло е по-ниска от Нидерландия. Скъпи са частните университети, като навсякъде.

# 526
  • София
Имат университети, как не... Но, ако се загледа човек в класации на университети, сигурно би избрал Нидерландия... Thinking и като се добави езика...

# 527
  • София
Ами зависи от университет и специалност. Едни от най-добрите бизнес училища са в Испания и обучението е на английски. За медицина също е чудесна дестинация. И като цяло университетите им са много добри всъщност.

# 528
  • София
Барселона ли? Не е ли скъпо. Споделяли са деца, че уж е на английски, ама като нищо някой преподавател си обръща  на испански в Испания, или на Италиански в Италия... Та добре е да се знае местен език..

# 529
  • София
Имам преки наблюдения върху 22ро прогимназиален етап. Не знам в гимназията как е, но 5-7 клас училището е много добро. Качествени преподаватели, добра база,добра организация на учебния процес и училищен живот, което е важно за толкова голямо училище.

# 530
В Барселона май обръщат на каталунски.

# 531
В Барселона май обръщат на каталунски.
Точно така, в Каталуния говорят на каталунски. Даже знам ,че имат нещо като речници между него и испанския.

# 532
  • София
Далеч не само в Барселона има добри университети.

# 533
Еми колкото съм могла, толкова съм проверила, за университетски такси и прочие. Иначе на английски има обучение навсякъде, но е значително по-добре, ако се справяш на местния език. Има време до 12 клас, засега дъщеря ми е доволна от избора на език, също и от нивото на преподаване.

# 534
  • у дома...
Точно така. В Барселона, Мадрид, Билбао, Саламанка, Хаен, Валенсия и други. Особено добра и силна е ветеринарната медицина във Валенсия. В университета в Билбао има и много Еразъм програми за наши студенти.
Преди година проверявахме с дъщеря ми университетите в Испания. В повечето държавни бакалавърските програми са на испански. И поне за тези в Барселона е посочено и кои са само на каталунски и кои са на каталан/каталунски. Семестриалната такса в тях може да падне и до 300 евро на семестър.
В частните има повече програми на английски или английски/испански.

# 535
  • София
Бих сложила 30 преди 127. То е с по-висок бал, имат и преподаватели, носители на езика. Може би затова е по-желано и последните години балът му се вдига. Мои познати, които проучваха миналата година, направиха така и засега са доволни.

# 536
Бих сложила 30 преди 127. То е с по-висок бал, имат и преподаватели, носители на езика. Може би затова е по-желано и последните години балът му се вдига. Мои познати, които проучваха миналата година, направиха така и засега са доволни.
Колебая се , но определено ще взема и под внимание местоположението на съответното училище. Вече горе долу имам представа как ще подредим училищата при най- добрия сценарий. Ако пък нещата не се случат добре , тогава вече ще стане интересно. Определено ще го мислим след резултатите . До тогава здраве и да имат всички хлапета късмет.

# 537
Точно така. В Барселона, Мадрид, Билбао, Саламанка, Хаен, Валенсия и други. Особено добра и силна е ветеринарната медицина във Валенсия. В университета в Билбао има и много Еразъм програми за наши студенти.
Преди година проверявахме с дъщеря ми университетите в Испания. В повечето държавни бакалавърските програми са на испански. И поне за тези в Барселона е посочено и кои са само на каталунски и кои са на каталан/каталунски. Семестриалната такса в тях може да падне и до 300 евро на семестър.
В частните има повече програми на английски или английски/испански.

# 538
  • София
Моя близка и семейството й са на път да емигрират  в Испания, по-точно във Валенсия. С двама гимназисти е. Проучвали са университетите там и са открили чудесни опции.

# 539
  • София
Испански интензивно 18 ч първата година в 21 СУ

Общи условия

Активация на акаунт