СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 117
  • 934
  •   2
Отговори
# 135
Които ще кандидатстват в ново училище в клас, в който децата са заедно от почти първи клас и почти всички си остават, като изключим някое дете, което реши да кандидатства другаде или някое което не може да се пребори за място в паралелката.

Това е възможно най- гадната ситуация, но тя е възможна за всяко училище, което е СУ.

# 136
  • Някъде там...
Които ще кандидатстват в ново училище в клас, в който децата са заедно от почти първи клас и почти всички си остават, като изключим някое дете, което реши да кандидатства другаде или някое което не може да се пребори за място в паралелката.

Това е възможно най- гадната ситуация, но тя е възможна за всяко училище, което е СУ.

Съобрази с детето, ти си го познаваш най-добре. И пред нас стоеше такъв вариант, но се отказахме от него. Предпочитаме училище, в което всички ще са новодошли т.е. има само гимназиален етап. Но това се отнася за моите деца конкретно. Преценихме, че за тях влизане във вече сформиран клас ще е по-скоро минус.

# 137
  • София
Да не ви изпусна, нареждам се в темата. Вчера взехме дипломата, имаше скромно родителско присъствие на стегнато раздаване. Все по-объркана съм за подредбата, той никак не ми помага. Със сигурност ще пишем паралелки с интензивен ае, хуманитарни науки. Обикаляхме възможните училища още преди изпитите Simple Smile

# 138
  • Бургас
Хайде и аз в темата...
Отчайвам се все повече, все още избора е между Механо и Руска ( за Бургас) не може да избере, ние също не можем да му наклоним везните. А има сравнително добър бал, за да кандидатства уж в по- елитни гимназии🤯

# 139
Някой наясно ли е с дипломата от НТБГ и евентуално кандидатстване в Европа за профил, различен от икономически? Има ли проблем с хорариума? Сайтът на гимназията ми е достъпен само от телефона и не ми е много удобно.

# 140
  • на Мелмак
При нас отпадат английските, за София. Исках с немски-частна гимназия, той първо беше ок, сега е категорично не. Има бал за 1-во, ще пробваме и 22-ро. Чудя се кое всъщност. Чета различни мнения. Вие какво бихте ме посъветвали? Да "чуя" още едно мнение примерно.
Мисля, че на първо класиране ще сме в 1-во училище, дали да чакам второ за 22-ро?

Към майката с детето от Стара Загора-и аз мисля, че ще влезе от раз.

# 141
  • София
Някой наясно ли е с дипломата от НТБГ и евентуално кандидатстване в Европа за профил, различен от икономически? Има ли проблем с хорариума? Сайтът на гимназията ми е достъпен само от телефона и не ми е много удобно.

Няма как да се обобщава за Европа като цяло - на места няма да стане, на други може  да стане след полагане на доп. изпит/и, на трети вероятно няма да има проблем. Зависи от държава, от специалност, от вид университет..И от това как ще е след 4 -5 години, а това никой не го знае.

# 142

Ок, като цяло приемам аргумунтацията. Дъщеря ми е с 447 бал и ще пишем в поредност на първите места 2АЕГ, Френската, 1 АЕГ и 73-то. Така си ги реши тя. На база миналогодишните балове, Вашите прогнозни и статистиката за успеваемостта, би трябвало да й стигне балът поне в 3 от тези четири училища, но да видим.
По училища ли сте подредили или по паралелки? Това ли е реда на желания на детето? Къде/кои са резервните паралелки (бал минимум 30 т под тези на детето, аз слагам 50-70т надолу, ама това съм си аз)?

# 143

Ок, като цяло приемам аргумунтацията. Дъщеря ми е с 447 бал и ще пишем в поредност на първите места 2АЕГ, Френската, 1 АЕГ и 73-то. Така си ги реши тя. На база миналогодишните балове, Вашите прогнозни и статистиката за успеваемостта, би трябвало да й стигне балът поне в 3 от тези четири училища, но да видим.
По училища ли сте подредили или по паралелки? Това ли е реда на желания на детето? Къде/кои са резервните паралелки (бал минимум 30 т под тези на детето, аз слагам 50-70т надолу, ама това съм си аз)?

По посочения ред училища и паралелките във всяко от тях. Изборът е неин и се основава главно на местоположенията на училищата. Живеем в Стрелбище и затова най-напред е 2АЕГ, а след нея Френската. Сложихме след това и достатъчно буферни училища, вкл. 12-то и 18-то, макар че според мен се оляхме с толкова желания.

# 144
Ние постигнахме съгласие за 16 паралелки, като 4-5 от тях са недостижими, ако не стане чудо, а други 4-5 са със бал, много по-нисък от нейния, като втора испанска например. Чудя се имаме ли нужда от повече?

# 145
Ние се надяваме още на първо класиране да й стигне бала за 2АЕГ - АЕ, НЕ, ИЦ и БЕЛ, и да приключат бързо тези радини вълнения.

# 146
  • София
Момичета, сън не ме лови... Дъщеря ми поназнайва английски на училищно ниво, не е посещавала никога курсове. Избрала си е първо желание НЕ/ФЕ.
1. Иска да учи в Германия висше- има ли там опции да се учи на АЕ и ценово има ли разлика?
2. Не е ли по- добре да я насоча към първи АЕ, за да го развие? А и за да й е по- лесно.
Доколкото знам за Германия - повечето специалности бакалавър са си на немски. Между тези на английски има сравнително малък избор. Така че ако има мераци да ходи да учи там, по-добре първи немски език. Но защо втори френски не мога да разбера. По-добре английски, за да може да се фокусира върху научаването на двата езика - немски и английски. Трети език (френският) само ще отнема от енергията, а и едва ли ще го научи особено в училище като втори чужд.

# 147

Няма как да се обобщава за Европа като цяло - на места няма да стане, на други може  да стане след полагане на доп. изпит/и, на трети вероятно няма да има проблем. Зависи от държава, от специалност, от вид университет..И от това как ще е след 4 -5 години, а това никой не го знае.
Много благодаря! Само за държавите има мерак отсега - Германия или Австрия. Иначе какво ще й се учи - идея нямам - медицина или тежка инженерна специалност няма как, защото обича "на хляба мекото". Така че - както дойде.

# 148
  • Отвъд алеята зад шкафа
Най-добре влезте в сайтовете на 2-3 добри университета в Германия и Австрия, и проверете изискванията. Със сигурност ще трябва отличен немски.

# 149
Момичета моля хелп, не откривам алгоритъма за това как става точно класирането...
Преди много време алгоритъмът е описан ето тук. И досега се прилага.

Общи условия

Активация на акаунт