СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 034
  • 934
  •   1
Отговори
# 225
Нашата ЛЛ не дава бланки от компютъра, ходих за бланка от книжарницата днес. Няма да го адресираме до конкретно училище, дъщерята си е харесала професионални паралелки в 5 училища.

# 226
  • София
Я да ви попитам за дуалното обучение. За Джон Атанасов на сайта пише, че приложното програмиране е дуална форма, а в приложение три, всичките ми излизатс код 1, което е дневна. Каква е причината за това разминаване?
Тези професионална паралелки, които не са с дуална форма на обучение имат ли стаж и работят ли във фирми директно последните две години?

# 227
Здравейте,
 имам два въпроса, за които ви моля да ми дадете отговор. Дъщеря ми иска да учи в Елиас Канети- гр. Русе, но балът ѝ не стига. Ще го пишем на 1-во място, има ли шанс да влезе?
Другият ми въпрос - За годината завършихме с 5,20 и оценките по главните предмети са силни (за разлика от оценките по рисуване, ТП и ФВС, но те не са толкова важни за нас) та от училищата по време на приема гледат ли годишният успех и оценките по другите предмети като изключим балообразуващите такива?
Благодаря предварително! 🙂

# 228
  • Пловдив
Аила, възможно е да има някакъв проблем с кодовете. Миналата година в Пловдив от РУО ни изпратиха сигурно след 10 часа първия ден допълнителна информация към ДПП, защото бяха объркали така една специалност с две паралелки в едната професионална гимназия.

# 229
В кой момент излизат бройките за второто класиране?

# 230
  • София
Бройки не излизат за второ. Такива се обявяват за 3-то касиране.

# 231
В кой момент излизат бройките за второто класиране?

В никой.

# 232
  • София
Здравейте,
 имам два въпроса, за които ви моля да ми дадете отговор. Дъщеря ми иска да учи в Елиас Канети- гр. Русе, но балът ѝ не стига. Ще го пишем на 1-во място, има ли шанс да влезе?
Другият ми въпрос - За годината завършихме с 5,20 и оценките по главните предмети са силни (за разлика от оценките по рисуване, ТП и ФВС, но те не са толкова важни за нас) та от училищата по време на приема гледат ли годишният успех и оценките по другите предмети като изключим балообразуващите такива?
Благодаря предварително! 🙂
Шанс има. Дали ще влезе - Божа работа. Завеси колко деца с по-висок бал ще посочат същото. Наредете под него и други желания. Включително с по - нисък от нейния бал по справка от миналата година.
Всяка паралелка има начин на формиране на бал. Най-често удвояване на НВО математика и на НВО български + оценките от двата предмета от 7 клас. Но има и всякакви други варианти. Трябва да проверите за конкретните паралелки, които Ви интересуват, как се формира балът (кои предмети от училище влизат като оценки). Останалите по някакъв бегъл спомен имаха значение единствено при равен бал, равен сбор от двете НВО с други кандидати и да се борят примерно за последното място. Но това е толкова хипотетична ситуация, че вероятно рядко се стига до нея.

# 233
Е, нямам предвид за някакви бройки преди кандидатстването за второто класиране, естествено.  
Динчо, виждала съм такива справки, но сега не мога да проверя кога ги пускаха.

# 234
  • Бургас
Семейството заминава на почивка след няколко дни, а личната им лекарка е в отпуск.
Аз ще имам пълномощно да ги запиша/подам заявление след първо класиране, но ако са приети още на първо, ще трябва да представя и медицинското.

Само личният лекар ли издава медицинското или може да се отиде и другаде?

Всеки личен лекар е длъжен, когато излиза в отпуска да посочи свой заместник. Дали заместника ще идва в кабината на ЛЛ или пациентите ще ходят в друг кабинет, няма значение. Така, че идете до ЛЛ и попитайте кой ще го замества. Обикновено има бележка на вратата ако трябва да се ходи другаде.
Има много пациенти, които получават лекарства с рецепти на определена дата и не могат да чакат отпуските на лекаря.

# 235
  • София
Е, нямам предвид за някакви бройки преди кандидатстването за второто класиране, естествено. 

А какво имате предвид тогава?

# 236
Между другото бургаската справка за второ класиране съдържа информация колко деца са класирани на второ, което ще да включва и прекласираните, но не мисля че това носи някаква информация, дори и да беше обявено преди самото второ класиране. И на точка да е детето от последния класиран на пъряо, никога не се знае колко са между него и този последен. Колкото и да са подали за участие във второ класиране, не е ясно колко от тях ще се прекласират.

# 237
А какво означава ФУЧ и задължителен ли е за всички ученици в класа? В някои от паралелките, които гледаме има в програмите. До този момент дъщеря ми е имала само ИУЧ.

# 238
  • Видин
Факултативен учебен час. Същата работа като ИУЧ, едно време беше СИП и ЗИП Simple Smile
Аз утре докато си пия кафето ще разгледам опциите за кандидатстване онлайн. До последно мислех да ида на място в училище, ама те само що не са поискали и кръщелното на детето да се носи - копие на дипломи, служебни бележки, медицински, лични карти, чудесии. Едва ли е толкова сложно онлайн Simple Smile

# 239
Дамасцена, наистина само вие можете да претеглите наличната най-вече на сайта информация и да я ползвате обективно за вашето момиче. Съвсем статистически в информатиката поне като състезатезателно присъствие момичетата са доста по-малко. До стигане на профилирането ще има да се изравняват нивата на тези, които са учили предходните три години същото с новопостъпилите. Първата година ще бъде буфер. И в пети клас има страшен интерес в началото и в школата е пренаселено, но после децата рязко се отказват. Като избор на профил ще бъде по-равностойно. С друг език ще стартират. А щом е учила чуждите езици и преди ... вие си знаете дали това няма да се окаже деструктивно.  Децата са различни. Едни се стимулират от догонване. Други обичат по-спокойно темпо.

Общи условия

Активация на акаунт