Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 658
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • София - Дианабад
Здравейте и от мен!
Успех на всички деца! И аз мисля, че всеки ще влезе там, където трябва.

Моята дъщеря е приета в НГПИ - "Моден дизайн". Ако някой друг е приет там, може да направим връзка Simple Smile . Също така, ако някой е наясно с графика на часовете, да каже /например по колко часа имат следобед/. Въобще всякаква информация ще е полезна.
В НПГПФ май няма да ѝ стигне оценката.
Стискам палци на всички!

# 181
Здравейте и от мен!

Моята дъщеря е приета в НГПИ - "Моден дизайн". Ако някой друг е приет там, може да направим връзка Simple Smile . Също така, ако някой е наясно с графика на часовете, да каже /например по колко часа имат следобед/. Въобще всякаква информация ще е полезна.
Стискам палци на всички!
Честито!
На моята дъщеря това й е единственото желание, засега. Предстои й кандидатстване догодина, живот и здраве.
Ще се радвам да споделите впечатления после.

# 182
  • Sofia
Здравейте и от мен!

Стискам палци на всички!

В Приложното се води целодневно обучение. Което, ще рече че започват различно и свършват различно. За 8 клас гледат да са от първи ( 8:00 ч.) или втори час ( 8:50 ч.) Имат по 7-8 часа. Може да погледнете програмата от тази година.
Ателиетата на Моден дизайн са супер уютни, дъщеря Ви много ще ги хареса.
Честито и успех!

# 183
  • София
Честито на всички приети до тук! Нека да е тяхното място за всяко дете!
Късмет и стиснати палци на чакащите, включително и на нас Simple Smile
Dame, много благодаря, че сподели миналогодишното класиране от НПГПФ, та внесе успокоение в душата ми. В началото след коментарите тук си мислех, че е доста несправедливо да не приемат деца с еднакъв бал, най-малкото, защото няма никъде обявен такъв регламент. А те наистина спазват подредбата на желанията (логично, нали затова ги пишат) и всъщност всички деца под чертата написани като резерви, но с бала на последния са влезли в друга специалност. Проследих ги по списъците. Единствено детето с 5,25 под чертата за Фотографията не намерих, но то е писало Полиграфия преди Фотогр в желанията си и предполагам е там. Този списък не го видях.
Та сега ще чакаме малко по-спокойно да видим за кое желание ѝ е стигнало.
Видях, че миналата година класирането е излязло на 14.07. Дано тази година се справят по-бързо.
А знаете ли дали обявяват дни, в които могат да си видят рисунките в НПГПФ?

# 184
Jiema, така е, само при фотографията (която е била най-нискобаловата специалност) са изпаднали изцяло под чертата децата, които са я писали по-назад в желанията си. Това, което ме озадачава там, е че кандидати, които са приети по първото си желание, фигурират в списъка с резервите на по-задните си желания. Thinking

А фотографското миналата година, на коя дата са провели изпита? Помни ли някой, че не ми се рови в темите?

И на мен ми е интересно да видя рисунката на детето в НПГПФ, май ще се звъни по телефона, че на сайта няма информация.

Подадох заявление в НГПИ. Стискам палци да попадне в някоя от по-желаните си паралелки. Flowers Four Leaf Clover
Сега цяяяяла седмица чакане. Ще трябва да се заредя с търпение и .... разхлаждащи напитки. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 185
  • София

А фотографското миналата година, на коя дата са провели изпита? Помни ли някой, че не ми се рови в темите?
Изпит на 05.07, оценки - на 07.07., класиране - 14.07.

# 186
Имам един банален въпрос, на който не намирам отговор. Звънях в НГПИ многократно, но не ми вдигат. За класираните не по първо желание каква е разликата между "Записва се в специалността, в която е приет, и подава заявление за участие в следващи класирания" и "Не се записва и подава заявление за участие в следващи класирания онлайн"?

Благодаря на пишещите в тази тема за всички полезни съвети.

# 187
  • софия
На мен ми се струва, че ако не се запише ще загуби мястото си.

# 188
Имам един банален въпрос, на който не намирам отговор. Звънях в НГПИ многократно, но не ми вдигат. За класираните не по първо желание каква е разликата между "Записва се в специалността, в която е приет, и подава заявление за участие в следващи класирания" и "Не се записва и подава заявление за участие в следващи класирания онлайн"?

Не съм 100% сигурна, но мисля, че ако не се запишете, а само подадете заявление, детето губи мястото, на което е класирано и участва само за по-предните си желания.

Изпит на 05.07, оценки - на 07.07., класиране - 14.07.

До тук при 2 от 3 е абсолютно същото. Scream Отивам за още напитки. Joy

# 189
Здравейте! Днес трябва да подам заявление за участие във второ класиране в Приложното. С оценка 5.41 във Фотографското предполагам, че дъщеря ми е приета. Въпросът е кога излиза първото класиране там, съответно и записване и кога второто в Приложното?! Желанието ни е по-скоро за Приложното, но не искаме да си загуби мястото във Фотографското. Извинете ме, объркана съм... Някой по-наясно от мен, ако има, моля да сподели! Благодаря!

# 190
  • софия
Във фотографското с тази оценка ще е прието детето.
Класирането там казват, че ще бъде на 14-ти

Приложното ще приема одкументи за второ класиране от днес до 14 -ти (предполагам вклюително)
Второто класиране ще го обявят до 17-ти, но така казано ще рече че е възможно да го обявят и на 15-ти и на 16-ти. Няма как да се знае, освен ако човек не работи вътре.

# 191
  • Sofia

Миналата година и аз имах същата чуденка. Затова да е сигурно приложих  "Записва се в специалността, в която е приет, и подава заявление за участие в следващи класирания" , за да си запази мястото. При второ класиране се придвижи нагоре и след което я записах окончателно.
За да си направите преценка докъде се придвижи напред при второ класиране, от четвърта желана специалност се придвижи до трета. И тъй като прецени, че трета има много повече ползи в действителност от първо и второ желание, реши да не участва в трето класиране (ако има въобще такова).

# 192
  • София
Във фотографското с тази оценка ще е прието детето.
Класирането там казват, че ще бъде на 14-ти
Аз писах, че миналата година е било тогава при съвапдение на дати на изпит и оценки. Но за тази нямаме инфо.

Най-накрая се свързах с тях (на втория номер от сайта). Казаха днес би трябвало да качат оценките по БЕ, класирането в следващите дни. Но ми казаха да звъня на първия номер 858 2180, а там никой не вдига. Там щели да кажат и кога могат да се видят рисунките.
Ако някой се добере до това инфо, моля да сподели!

# 193
  • Sofia, Bulgaria
Някой има ли идея и може ли да сподели колко деца от резервите в Полиграфията са приемали на второ класиране през последните години? Племенницата ми е с 5,33 оценка и вероятно ще е в резервите на първо класиране, дали има шанс на второ да бъде приета, при положение, че специалност Фотография и е последното желание?

# 194
Миналата година аз лично не видях да са обявявали второ класиране. Мисля, че звънят наред на децата, но смятам, че с 5,33 детето има много сериозни шансове.

Фотографското са изкарали резултатите по БЕЛ. Интересното е, че има огромен брой неявили се.
Предполагам, че там деца записват всички видове паралелки като желания, без да си дават сметка, че за част от тях всъщност не се кандидатства с рисуване. Thinking

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 16:12 от Dame

Общи условия

Активация на акаунт