Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 704
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Класирането във Фотографското излезе:
https://npgpf.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/

# 241
  • София
Амели, благодаря за отговора.

# 242
Амели, благодаря за отговора.

Желая ви късмет. Нужно е човек да вярва и да си движи нещата, пък то идеалното място ще се нареди! Успех!

# 243
  • София
Имаш основание, правилни са ти размислите, но страхът малко ти пречи и виждаш малко по-драматично нещата.
Тази година следващата оценка е на разстояние 0,05.
Класиралите се не на първо желание не са малко. В движение съм и не мога да си погледна записките, но май само рекламата бяха почти само първо желание… не мога да го твърдя точно де, пак казвам, като се прибера ще погледна.

Но ако приемем, че една част от класиралите се тук са се класирали и в изящната и там почти нямат отказали се, значи тази част няма да се запише в приложната….

Абе имайте търпение…… въртележката тепърва започва.

Аз подозирам, че ще има и предпочели мон вместо приложната….

Изобщо…. Дишайте!

Аз искам да попитам нещо, някой тук се беше оплакал за дублиран номер на дерето му, може ли да ми припомни каква точно беше случката?

Дъщеря ми беше с дублиран номер. Като отиде на изпита я нямаше в списъка им. Оказа се, че й е даден номер, под който вече е имало записано дете. В последстив й дадоха друг.

# 244
  • Once there was a Hushpuppy...
.

# 245
  • Sofia
Според вас, кое е по-далечно от стандартна МОНска паралелка - сценичните костюми или полиграфията като паралелка? Никое не е това, което иска, но трябва да запишем нещо докато се надяваме и чакаме, а тя каза все ми е тая, никое не искам. Говорим за паралелка и място, където ме всеки учител да иска да скъса децата, защото неговия предмет е най-важен и да има по-различни и интересни предмети за изучаване. Толкова искаше да избяга от стандартното и сега пак до него опря...
И двете са много далеч от стандартна МОН - ска паралелка. В полиграфията няма грам артистичност. Ако иска да твори по - добре е сценичен костюм.
Във всяко училище има учители, които мислят, че техният предмет е най - важен.

# 246
Класирането във Фотографското излезе:
https://npgpf.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/

Юхууу! Вътре е! Има и деца, приети с 5.25. Явно страшно много деца не са писали всички паралелки.

Сега ще дишам доста по-спокойно, докато излезе класирането в приложното, защото имаме сигурен резервен вариант. 😙

Някой друг приет?

Редактирам се, защото разгледах внимателно класирането. Оказва се, че балът е паднал толкова под очакваното на първо класиране не защото някои деца не са писали всички паралелки, а защото има ужасно много надпланови. В анимацията и фотографията са по две, в компютърна графика са 6, а в графичен дизайн са 9!

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 23:16 от Dame

# 247
  • София
Според вас, кое е по-далечно от стандартна МОНска паралелка - сценичните костюми или полиграфията като паралелка? Никое не е това, което иска, но трябва да запишем нещо докато се надяваме и чакаме, а тя каза все ми е тая, никое не искам. Говорим за паралелка и място, където ме всеки учител да иска да скъса децата, защото неговия предмет е най-важен и да има по-различни и интересни предмети за изучаване. Толкова искаше да избяга от стандартното и сега пак до него опря...
И двете са много далеч от стандартна МОН - ска паралелка. В полиграфията няма грам артистичност. Ако иска да твори по - добре е сценичен костюм.

Присъединявам се към мнението на Katty Draganova. Можете да се запознаете с учебния план на полиграфистите на сайта на НПГПФ: https://npgpf.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0 … 0%be%d0%b2%d0%b5/
Те са в една паралелка със специалността "Компютърна графика", поради което трябва да обърнете внимание на разликите в обучението на двете специалности. Графиците са творческите личности в тези класове, докато полиграфията е по-скоро занаят, а не изкуство.

# 248
  • софия
Честито на приетите Simple Smile

# 249

Съгласна съм напълно с Katty. Да, доста отдавнашен възпитаник съм на Княгиня Мария Луиза, но мога да кажа от личен опит, че там определено се твори и се рисува, също така се придобиват професионални и практични знания. "Нормалните" предмети като математика, физика и химия не бяха на някакво фрапиращо добро ниво, но специалните - хората си вършеха работата със сърце. Още не мога да забравя класната си, която все ми казваше: "Eх, Деница, Деница, не можеш да си озаптиш крака на този педал (за шевната машина ставаше дума), все бързаш, все искаш всичко да се случи сега и веднага." Много добра жена. Също мога да добавя, че на изпитите ми за Художествената Академия, няколко години по-късно, без допълнителна подготовка (нямахме пари) се представих доста добре и макар да не влязох тогава, получих много позитивни мнения и насоки да опитам пак. Смятам, че голяма роля изигра гимназията. За полиграфията нищо не мога да кажа, но може би е с различна насока и не толкова обвързано с творчество и рисуване.

Ехааа, много се радвам за вас, Dame. Страхотно представяне на детето! Моята щерка неочаквано е близо под чертата в специалност Фотография, но понеже не сме я поставили на първо място, в момента е пет места надолу. Надеждата умира последна. А на вас пожелавам страхотни резултати в НГПИ, че си чакаме мястото освободено. Hug

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 23:29 от dendri

# 250
  • София
Редактирам се, защото разгледах внимателно класирането. Оказва се, че балът е паднал толкова под очакваното на първо класиране не защото някои деца не са писали всички паралелки, а защото има ужасно много надпланови. В анимацията и фотографията са по две, в компютърна графика са 6, а в графичен дизайн са 9!
В анимацията са 5 и в полиграфия още 5. Реално са приели 27 общо надпланово ( за 6те специалности) - това си е още 1 паралелка. Но може би знаят, че ще има избрали друго... Иначе не виждам как точно би бил клас от 35 човека в графичен дизайн...
Лошото е, че лекинко са оплескали класирането на специалност Комп Графика. Ако някой си разпознае номера от резервите, съветвам да звъни утре и да си гони интереса на детето:
132, 166 и 431 (с оценка 5,33 са). Първите 2 са приети Фотография, а би следвало да са в по-предното си желание Комп графика, защото им стига и за там. Но най-лошо е за 431, понеже е писало само 3 желания (без Фотография) и не е прието. За първите 2 не стига, но си е граничния бал за Комп графика и не разбирам защо не е прието детето. Дано не са се шашнали хората/семейството и да го видят!
Не съм гледала по другите специалности. Дано няма нищо друго и да поправят това.

Въпрос към вече учещи в НПГПФ - дават ли възможност да видят работите си децата и да получат някакъв коментар? Как се случват нещата за второ класиране? Има ли като в НГПИ - записване по настоящето желание и подаване за участие във второ кл. с цел да се придвижи напред евентуално?
Нищо такова не са споменали на сайта - само за записване пише.

# 251
В анимацията са 5 и в полиграфия още 5. Реално са приели 27 общо надпланово ( за 6те специалности) - това си е още 1 паралелка. Но може би знаят, че ще има избрали друго... Иначе не виждам как точно би бил клас от 35 човека в графичен дизайн...
Лошото е, че лекинко са оплескали класирането на специалност Комп Графика. Ако някой си разпознае номера от резервите, съветвам да звъни утре и да си гони интереса на детето:
132, 166 и 431 (с оценка 5,33 са). Първите 2 са приети Фотография, а би следвало да са в по-предното си желание Комп графика, защото им стига и за там. Но най-лошо е за 431, понеже е писало само 3 желания (без Фотография) и не е прието. За първите 2 не стига, но си е граничния бал за Комп графика и не разбирам защо не е прието детето. Дано не са се шашнали хората/семейството и да го видят!
Не съм гледала по другите специалности. Дано няма нищо друго и да поправят това.

Въпрос към вече учещи в НПГПФ - дават ли възможност да видят работите си децата и да получат някакъв коментар? Как се случват нещата за второ класиране? Има ли като в НГПИ - записване по настоящето желание и подаване за участие във второ кл. с цел да се придвижи напред евентуално?
Нищо такова не са споменали на сайта - само за записване пише.

Утре ще имам човек там, баща на познато дете, кандидатствало с Български език и литература. Той реши да иде направо в училището и да поразпита. Инструктирах го да пита всичко - кога е второто класиране, могат ли да си видят работите и т.н. Надявам се да имам полезна информация след това.

# 252
Jiema, нищо не са объркали.
Във фотографското, когато има надпланови с една и съща оценка, влизат само тези, които са писали специалността на по-предно желание, другите остават резерви.
На посочените три деца тази специалност им е трето желание. А на всички приети деца с тази оценка, тази паралелка им второ желание.

Иначе, да. Объркала съм се за анимацията. По аналогия с приложното съм ги смятала 16 стандартни и две надпланови.

# 253
Ние сме приети в НПГПФ, графичен дизайн 😊май там ще си и останем и ще освободим МОН-ското място в езиковата гимназия. Девойката още размишлява.

# 254
  • София
Jiema, нищо не са объркали.
Във фотографското, когато има надпланови с една и съща оценка, влизат само тези, които са писали специалността на по-предно желание, другите остават резерви.
На посочените три деца тази специалност им е трето желание. А на всички приети деца с тази оценка, тази паралелка им второ желание.
Дори и да допуснем, че е така. Това го няма никъде разписано като правило, а стандартната логика е - при равен бал, всички са с равни права. Но ОК приемаме, че желанието е с предимство, каква е логиката да ги приемат по 4тото им желание (за 132 и 166), а не по 3тото? Нали се гледа по-предно желание...
Не зная, не го разбирам. Не го намирам и за честно. Добре, че не е за моето дете.
Или аз бъркам и го има някъде разписано като правило това, което казваш? Сега загледах и Фотография - вярно, че са сложили чертата до 5,25 и до 3то желание писана специалността. Всички с 5,25 и 4то желание са резерва... В другите специалности не е така. Резервите са успели да влязат по по-предните си желания.

Общи условия

Активация на акаунт