Не иска да имаме общо дете?

• 10 682
  • 332
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Е, няма ли право човека да си промени решението?

# 151
Това сега са измислици. Никой не каза такова нещо! Просто всеки преценява колко деца може да издържа и колко да им осигури. Всеки си преценява според възможностите. Или така би трябвало да е според мен!

Защо да са измислици? Ако на три деца не им е комфортно в една стая, то и на едно дете няма да му е комфортно на разтегателния диван в хола. Ние сме отглеждани по две деца в стаи два на два, някой де е тормозил за комфорта ни ли? Съгласна съм, че всеки отглежда децата според възможностите си. За едни това са три деца в една стая, за други - едно в пет декара замък.

Обикновенно, в едностаен апартамент, детето взима спалнята, а трапезарията е за родителите. В общия случай. Аз не бих го причинила на децата си и го казвам, при все че сме били 3 деца и сме живели доста скромно. То не е само жилище, храна, дрехи, мед услуги, образование и това като абсолютен минимум. Представи си го по 4. Каквото и да си говорим, пари си трябват.

# 152
  • Пловдив
Цитат
Е, няма ли право човека да си промени решението?
Има, бе. Да го каже.
Тук обаче не се излага просто доводът, че той има право да реши, а се доказва, че желанието за второ дете у авторката е принципно неуместно.

# 153
  • Варна
Да, и аз съм отглеждана със сестра ми в една стая, но пък нашите родители се тревожеха за комфорта ни и смениха жилището с по-голямо, където всеки си имаше своя спалня. Та не са всички родители от типа "още един черпак вода в супата".

# 154
Да, и аз съм отглеждана със сестра ми в една стая, но пък нашите родители се тревожеха за комфорта ни и смениха жилището с по-голямо, където всеки си имаше своя спалня. Та не са всички родители от типа "още един черпак вода в супата".

Абсолютно. Всеки според възможностите си. За мен е безотговорно да раждаш деца, а да не можеш да им осигуриш най-необходимото.

# 155
  • У дома... някъде
При наличие на 3 деца ,не е ли по уместно в предвид финансови разходи,време за всички и т.н. да се обичате и си запазите семейството още дълги години, вместо да се получават неразбирателства,проблеми, разкъсване между всички членове на семейството...
Общо дете не е гаранция за вечна любов или липса на такава,ако един от двама ви не желае.

Друг би бил въпроса ,ако той/ти нямахте деца.
Тогава би следвало да ти светне червена лампа,ако няма желание и от двете страни.
Но,тук казусът е съвсем друг.

# 156
Чета, чета темата... То вече се писа, ама и аз да си кажа честно, представих си как съм на мястото на мъжа и новата ми жена спешава бившата ми жена да ми гледа децата, а нейният бивш да гледа нейното, че да си направим ние ново, защото иначе не я обичкам.
Прошляшките съждения на новата са отделно.

# 157
Хора, живеем в материално и консуматорско общество, което няма нищо общо с живота преди 15-20-30 години! Едно време са спели всички в една стая и деца и родители! Слава богу, че сега не е така! Особено в тинейджърска възраст, младежите са доста чувствителни! По стечение на обстоятелствата останах с едно дете! Голяма част от съучениците и приятелите на сина ми като идват в къщи, всеки път му казват как му завиждат, че има самостоятелна стая, а те трябва да делят с още 1 или 2- ма стаята си!

# 158
Според мен авторката иска нещо съвсем естествено. Да си имат семейство с детето и, явно първия път не се е получило.
А мъжът не иска деца, защото реално той нищо в момента не и дължи. Още утре може да я смени с друга. Ще си прекарва живота с млади, уязвими жени с деца, ще ги заблуждава, че ще си имат общи деца, и като стане напечено, некст.

# 159
семейства с едностайни апартаменти, които нямат средства за повече, явно трябва да останат бездетни.
Могат да направят две и после да поработят да им направят живота бял, пухкав и хубав, а не да продължат да се еват и да правят още деца. Принципно положение е.

П.п.стаи 2*2 преди 30 години не е имало. Не се излагайте.

# 160
Обикновенно, в едностаен апартамент, детето взима спалнята, а трапезарията е за родителите. В общия случай. Аз не бих го причинила на децата си и го казвам, при все че сме били 3 деца и сме живели доста скромно. То не е само жилище, храна, дрехи, мед услуги, образование и това като абсолютен минимум. Представи си го по 4. Каквото и да си говорим, пари си трябват.

Явно нещата са се променили откакто бях дете. Скоро родителите ще живеят в гардероба, в името комфорта на детето. Не искам да съм саркастична и не се подигравам, просто…Не знам вече.

Виж, и аз съм съгласна и аз не бих си го причинила. Но многодетните семейства не мислят като нас и не виждам нищо лошо в това (не говоря за малцинствата).

# 161

Явно нещата са се променили откакто бях дете. Скоро родителите ще живеят в гардероба, в името комфорта на детето. Не искам да съм саркастична и не се подигравам, просто…Не знам вече.

Виж, и аз съм съгласна и аз не бих си го причинила. Но многодетните семейства не мислят като нас и не виждам нищо лошо в това (не говоря за малцинствата).

Аз пък виждам. Не е окей децата да страдат, защото те са твои избор и ти не можеш да им осигуриш най-необходимото. Готино е да си ги правим децата , но после? Нека сме реалисти.Не е сериозно.

# 162
  • София
Никога и за никое дете не бих си отстъпила комфорта на личното пространство и на спалнята. Даже и като бебета почти не са спали в нашата стая.

# 163
  • Варна

А може и да мислят като нас, но нямат избор. Децата са налице, не могат да ги върнат. Не са малко случаите, когато имат едно, искат второ, а то вземат, че се пръкнат близнаци. Рекламация няма как да се направи и се налага да се справят с наличните пари и условия. Не им е лесно на родителите, а децата са егоисти и тия неща ги разбират след мноооого време.

Ето още една интересна идея. Ако авторката навие мъжа за тяхно общо, а житейската лотария им даде близнаци. Голям купон ще стане тогава.

# 164

Явно нямате деца, и да голяма част от родителите се стремят да осигурят най доброто за децата си!

Общи условия

Активация на акаунт