Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 62 621
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Тук на лекарите само поръчки за лекарствени продукти не сме започнали да им правим. На цялата "идеално" смазана система им липсва и такъв ангажимент.

# 181
  • Пловдив
Какво имате предвид под по-голямо покритие. Не всички щамове на HPV могат да предизвикат рак. Трябва да покрива високорисковите. Много се чудя за ваксината. Най-добрата превенция е презерватив при полов контакт, но все някога ще трябва да забременее и няма как да си сигурен в партньора, защото и в най-добрите семейства се случва. Това в преносния смисъл. Ние говорим едно, те какво правят е съвсем друго. Цитонамазка всяка година след като започнат да водят полов живот, може би регулярно тестове за HPV......Раздвоена съм много, защото ваксината може да даде една измамна сигурност. Ето, имам ваксина, защитен съм и няма да ми се случи. Аз съм на принципа дори да съм досадна, не спирам да говоря, все нещо се надявам да остане в главата. Ракът на маточната шийка не е присъда, ако се действа адекватно ако не дай Боже се диагностицира. Но предвид това накъде върви здравеопазването ни, клоня към ваксина. Можеш да си изпатиш повече от "лечението" , отколкото от диагнозата.

# 182
  • София
О, презерватив задължително, ваксината предпазва от няколко щама и не предпазва от всякакви останали полово предавани болести.
Но си права, ние можем само да говорим и говорим...

# 183
  • София
Презервативът не може да те предпази на 100% от заразяване с hpv. Иначе е ясно, че е от изключителна важност. Говоря, говоря, чак аз не мога да се търпя Confused. След двумесечна кашлица, при дъщеря ми се установи микоплазмена инфекция и сега сме на антибиотик и двете, успя до "почерпи" и мен. А средата на юли планирах да й поставят ваксината. Сега отлагане, Клацида е ужасен, трудно ще преминем курса на лечение. Не е пила антибиотик от 6 години.

# 184
  • София
Бъни, на дъщеря ми й изписаха Клацид заради ечемиците на очите. Не спират да излизат, ту на едното, ту на другото око. Общо на трима очни лекари я водих и причинита за появата им не е от самите очи. Едната лекарка ни юрна по други лекари. Първо трябваше да я заведем на кожен да не би да има очна розацея. Няма такава. Сега остава да пуснем ПКК и кръвна захар, както и посещение при алерголог.
Още не съм купила антибиотика и се чудя дали изобщо да го пие...
Другата седмица ще ходя до личната ни лекарка и съм подготвила списък с 15 въпроса, сигурно лошо ще й стане.

Реших да поставя ваксината и това също ще го изкоментираме с лекарката, кога и как да стане. Мъжът ми дори не е чувал за тази ваксина и ме остави аз да действам.

# 185
  • София
Тонка, аз бях така с ечемиците през целия пубертет, ужасно беше, даже част от миглите ми бяха изпадали. Причина не намериха (преди 32 год. Blush), очната, при която ме заведоха отсече, че си пипам очите с мръсни ръце Hug. После щом усетех наченката му, започвах да слагам тампонче с отвара от леко топла лайка и през 30 минути го сменям, за няколко месеца приключих с тази гадост, не мога да бъда убедена, че лайката е била причината.
Ако няма конкретна бактерия, установена с изследване, която реагира на Клацид, прецени дали да го даваш. Дъщеря ми неслучайно кашля два месеца, заради лекарства изписвани по принцип, Зинат включително. Като започнах да настоявам за изследвания, които естествено не се заплащат по каса, стигнахме до причината.

# 186
Мен ме мъчат ечемици  последната година. Капки Тобрекс плюс мехлемче Тобрекс. Даже можех с капките. Помага.

# 187
  • София
Карду, разбира се, че слагаме капки и мехлем. Обаче не става да се поставят нон стоп. Дъщеря ми си прави и топли компреси, но адски много се измъчи.
Все някакви странни неща я мъчат. Преди бяха възпалените венци, дори не искам да си спомням, че не ядеше с дни и беше почти припаднала в банята.
А иначе не боледува, здрава е, да чукна на дърво.

# 188
И мен ме мъчат ечемици от време оно.
Гледам да има капки винаги едни неотворени.

# 189
Бъни, на дъщеря ми й изписаха Клацид заради ечемиците на очите. Не спират да излизат, ту на едното, ту на другото око. Общо на трима очни лекари я водих и причинита за появата им не е от самите очи. Едната лекарка ни юрна по други лекари. Първо трябваше да я заведем на кожен да не би да има очна розацея. Няма такава. Сега остава да пуснем ПКК и кръвна захар, както и посещение при алерголог.
Още не съм купила антибиотика и се чудя дали изобщо да го пие...
Другата седмица ще ходя до личната ни лекарка и съм подготвила списък с 15 въпроса, сигурно лошо ще й стане.

Реших да поставя ваксината и това също ще го изкоментираме с лекарката, кога и как да стане. Мъжът ми дори не е чувал за тази ваксина и ме остави аз да действам.
Пробвайте с налагане на пакетче от зелен чай върху ечемика. Мокрите пакета, изстисквате за да не капе вода и цоп върху ечемика.

Иначе колкото и смешно да звучи пробвайте да си потърсите мъжка котка. Разтривате 3 пъти с лапичката му и минава. От личен опит казвам.

# 190
При малкото минаха ечемиците случайно, с несвързан антибиотик, вече бяхме вдигнали ръце, още има белег на единия клепач. Включително неадекватни доктори й предписаха очила(напрягането на очите го причинявало), добре че сме Тома неверни... според мен си е заразно/бактерия.

# 191
Потвърждавам за ефективността от капки Тобрекс при поява на ечемик. Аз самата страдам, синът ми също. Капките веднага потушават възпалението и минава за ден-два.

# 192
  • София
Изписани са й капки Тобрадекс, а за мазане - Макситрол. Не знам какво изследване може да се направи да се види дали е бактерия или директно се стреля с антибиотика, който обаче не съм склонна все още да й купя. Ще изчакам за мнението на нашата лекарка.

# 193
  • София
Не съм го правила.

# 194
  • Варна
Тонка, аз бях така с ечемиците през целия пубертет, ужасно беше, даже част от миглите ми бяха изпадали. Причина не намериха (преди 32 год. Blush), очната, при която ме заведоха отсече, че си пипам очите с мръсни ръце Hug. После щом усетех наченката му, започвах да слагам тампонче с отвара от леко топла лайка и през 30 минути го сменям, за няколко месеца приключих с тази гадост, не мога да бъда убедена, че лайката е била причината.
Ако няма конкретна бактерия, установена с изследване, която реагира на Клацид, прецени дали да го даваш. Дъщеря ми неслучайно кашля два месеца, заради лекарства изписвани по принцип, Зинат включително. Като започнах да настоявам за изследвания, които естествено не се заплащат по каса, стигнахме до причината.
С какви изследвания установихте диагнозата. Моята кашля вече 3 седмица, само следобед и вади малки гъсти храчки. Лекарката вдига ръце, чисти дробове, чисто гърло. ПКК в норма. Та какво да и пусна още като изследване?

Общи условия

Активация на акаунт