Португалски мами-защо сме без теми

• 15 483
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Хей къде се изгубихте???
В4ера  излизахме на разходка и се видяхме с Данимира.Ина4е скука....добре 4е времето се оправя за уикендни разходки.....Успе6на идва6та седмица Peace

# 181
  • Стара Загора
lozeva, мъжът ми те пита за Voip Buster ли ставаше дума като се видяхме (за 10те евро).
Момичета, имам снимки, изкарахме си много добре.В момента интернета ни е много бавен, защото теглим 8 филма, но като се нормализират нещата, ще ви ги покажа.Най-много от всичко се радвам, че се видяхме с Лозева и семейството и.Нямам търпение да се видим на 25/03 всички.
За БГ магазина в Лисабон-бяха ми казали, че от време на време сиренето и кашкавала не стрували, че вечер се спирали фризерите (за да се пестяло ток).Ние сме си купували разни неща от там-стари вафли, слънчоглед-не особенно хубав на вкус, сирене, което определено няма килограм, а наши познати бяха купили кашкавал, който миришеше на вкиснато и на вкус беше Sick .Повече не ми се коментира.
За неща, приличащи на нашите БГ продукти купуваме сирене Фета, салам от Лидъл, вакумирани краставици (дълги).
Вече знам как да правя лютеница-благодарение на Лозева.

ДСС,не го казах с лоШо 4увство,зарадвах се за теб.
Знам, че не си казала с лошо чувство, ама как ти е дошло на акъла, че съм си помислила такова нещо newsm78 Mr. Green?

Да ви кажа колко съм зле Crazy - носех фотоапарат и през цялото време, до като бяхме със Светлето и семейството и, забравих да се снимаме.Апарата седеше в мен и чак когато стигнахме в колата се сетих ooooh! .Много съм завеяна Blush .Ама карай-ще правим снимки на 25/03 .
Целувки на всички и успешна седмица. Hug

# 182
Цитат
Вмъкни Цитат
lozeva, мъжът ми те пита за Voip Buster ли ставаше дума като се видяхме (за 10те евро).
не за LowRateVoip Peace
И аз се сетих за снимки като си трагнахте newsm78 но....другия път

# 183
Май вси4ки мъже са еднакви...Аз днес готвих месо на ситно със зелен4уци от замразените с бекон,оня ден беШе дроб задуШен с лук и моркови,утре месо с ориз на фурна и вси4ко гарнирам с кисели крастави4ки/станах им голям фен след като ги пуснаха и във Фейра Нова/.Ама време неЩо взе да не ми достига.Лозева,кажи ти как е при теб,4е си май с най малко свободно....Simple Smile
Един ден бях по4нала да пи6а по този въпрос бях написала доста и изведнъж компа спря и се отказах да пи6а отна4ало....сега имам малко време та 6те споделя как се справям
В на6та къ6та съ6то се яде само с месо (в БГ не бе6е така но.....)
Опитвам се да разнообразявам..готвя само веднъж на ден ..ве4ер..и ако остане се яде на обяд.
По принцип на обяд всеки се спасява сам.
Готвя предимно в хермети4еска тенжера...
сно6ти например правих сърми4ки
сварявам една зелка с сол и лимонтозу...плънката е кайма ориз и подправки в сурово състояние.правя сърмите и пак в херметика за 10 мин.Стават перфектни.
Купувам Pa de porco и половината ги карам да ми я смелят а другата половина на месо..
С месото правя...с ориз,с картофи,кавърма,с праз лук,и разни завъртяни когато имам време
С каймата....кюфтета,супа топ4ета,мусака,руло стефани,
С пиле6ко....по съ6тия на4ин с картофи в херметика но слагам и малко суха гъбена супа и масло и става мозък.
Съ6то една стра6но лесна рецепта...пиле ,1 бира,1 сметана,1 суха супа от лук...без мазнина....затваря се 10 мин след като фъ6не е готово и много вкусно
правя не6то като фежоада но по лесен вариант...
запържвам лук до златисто в зехтин .... досипвам вода...пасирам....слагам разни меса,шориса,бекон да поврат след това изипвам една консерва фасул и 1 малка зелка разрязана на 4..малко да поври и е готово..
Пиканя с 4ерен фасул и ориз..Обожаваме го....
и отделно на скарата доста фантазии....6и64ета,флейки,бифове от перу....с гарнитури от карт. пуре,варени картофи,пържени...
От време на време рибка пържим...вердинос..... не се та4и много рибата...аз я обожавам но.......
в об6ти линии стремя се да е разнообразно и бързо да става...а и вкусно се полу4ава..
А салатката е неизбежна естествено...с ракийката....Маруля с морков или зеле с морков...
домати и краставици
ряпа ...
това е май.... newsm78

# 184
Лозева да ти е жива и здрава шампионката,номер 17 нали?Оле докато ти 4етох постинга се навих да си купувам тенджера под налягане,още днеска по4вам да мрънкям на мъжа ми Mr. Green,направо ми потекоха лигите,докато 4етях CrazyАз в момента готвя ломбо с картофки на фурна,ама обикновено ме домързява да готвя нещо,а ти както разправяш 10мин и ja esta  Mr. GreenЗа сърмите ми стана много интересно,аз си мислех,4е става само с кисело зеле.Я кажи как то4но става?Цяла зелка ли вариш newsm78 и после ли се разфасова newsm78 и пак ли в тенджерата под налягане newsm78 ,ина4е плънката знам как става Grinning,а лозови сърми дали ще станат?Семки съм си купувала от тези папагалските,ама не е същото.А я кажете за това сирене "фета" какво е,4е аз редовно пазарувам от лидл,ама не съм виждала newsm78 и краставици вакумирани никога не съм виждала.Тук има един руски магазин,преди се продаваше бг сирене 7 евро една тенекия към килограм,ама после го спряха и кьопоолу(така ли се пише) пак там съм купувала,българско,но не съм ходила от мноооого отдавна,понеже е в съседен град,където преди живеех,ама сега ме присетихте,ще взема да отида да видя дали има нещо интересно.Халва съм виждала в интермарше.
Данимира с нетърпение 4акам да видя снимки Hug
Аиде 4ао засега,4е май стана много дълго.

# 185
Зоя  аз без тенжера под налягане съм заникъде.Това бе6е от първите не6та които купих за домакинството и в БГ и тук.
За сърмите....да сварявам цяла зелка като на ко4ана правя кръст(надуп4вам го?Правила съм с ломбардо и с корасао.Става еднакво добре и с двете.Та слагам го с 2.. 4аени лъжици сол и 6типка лимонтозу.В херметика за 10 мин.После вадя и отделям листата едно по едно....това е планката я знае6... за ориза допълва6 вода от тази кадето е вряло зелето(тя е солени4ка) ....пълни6 и пак в херметика за о6те 10 мин.
За сиренето от Лидъл..ами Фета се казва и е в опаковка от 2 по 125г на Milbona отгоре опаковката е синя с 4ервен надпис на производителя а от долу се вижда сиренето(прозра4но е)струва 1,49?
А краставиците са от Плус..
а за теди ...да 17 номер е Peace

# 186
  • В голямото море...Живот
БРАВО;БРАВО;БРАВО...............
Как хубаво е станало тук,ве4е по4вам по усилено да си ме4тая за 25.03.
Лозева,аз съЩо готвех в херметик,но се скъса уплътнението и сега така си я ползвам,по4ти съЩото е.Ще се възползвам от вси4ко,дето си написала.
За бг магазина вси4ко си е вярно дето го е казала Дани,но не беШе така в на4алото:(Зоуи,не се сърди,но няма да ти донеса семки,да не ме споменаваШ после много време.....Simple Smile
Краставици има и във Фейра Нова,при мен са малко дале4ко Плуса и Лидл та за това все за ФН ви говоря.Аз правих баница с тестото за пици от там,не стана лоШо,но излиза скъпи4ко/1 пакет4е е 1,34? и аз ползвах 2 да направя 4 блата/,и понеже сиренето им е като наШата извара стана баница с извара.
И аз 4акам снимките...........
Весела седмица на вси4ки,моми4ета.

# 187
  • Стара Загора
Не мога да намеря къде са сейвнати снимките Cry Стоян ги запамети някъде.Като ги открия, ще ги вкарам в снимка.бг и после ще ви дам линк Peace

# 188
  Здравейте моми4ета, Laughing
Лозева,пробвахме ве4е сърмите то4но по твойта рецепта,наистина невероятно бързо и лесно,6те опитаме и другите,майка ми се запали.Сирене Фета и аз не открих,а съм те питала и друг път,намирам Фета в Жумбо,но е 5е 400гр и е гръцко.Аз си донесох от Бг сирене за Ини,за6тото тиа не може без него и имам о6те малко,но само за нея го ползваме.
Моми4ета,новината е,4е на 3ти Март летим за Бг с малката,за съжеление няма да мога да дойда,но може би майка ми 6те  дойде,аз 6те знам от вас окон4ателната уговорка и 6те и кажа,от нас двете тя е с дългия стаж в Португал,аз едва издаржах 4 месеца,отивам да прекарам малко време с половинката и особено да6теря ми,4е на нея угжасно и липсва,само за него говори,само него оби4а напоследък така ми отговаря:cry:4е после ,като по4на работа и да искам няма да мога да се прибера и така ре6их да из4акам там,докато ми станат документите.За6тото сигурно знаете,4е португалците не бързат за никъде ве4е два месеца 4акам един подпис,единият вариянт е да се наложи да се върна бързо,бързо,а другият е да си 4акам до октомври и ако е този предпо4итам да 4акам там,тук хар4им много пари,а не изкарвам ни6то и не е оправдано.Абе кой заблуждавам,не е заради парите,липсва ми мъжа и вси4ко от Бг,ума не ми побира как 6те изкарам 5г тук,дано да свикна,за6тото си заслужава,а и е това което искам.6те продалжа да си 4атя  с вас,а на следва6тата сре6та се надявам да приъствам.Лозежа о6те жеднаг поздравления за Теди,тя е и на6та гордост.Дано продължава все така GrinningОк,до скоро от мен надявам се,4е в  bouquetси4ки сте имали успе6ен ден,целувки.

# 189
ЕЕЕЕЕЕ Меди,защо не каза по рано,можеше да навия мъжа ми да отско4им до вас,да пием по едно кафе.Много ме е яд.А майка ти може да дойде стига да иска.Поне ще си близо до мъжа си.Целувки на Инес.

# 190
Радвам се 4е ви харесват моите експерименти в готвенето bowuu
Като се се6там 6те пи6а о6те.....

# 191
Зой4е,ре6их го много бързо,до последно смятах да си стоим до 1ви Април,но....не издържах.Ама 6те се върна и 6те съм тук цели 5 или 6 години,6те пием не едно кафе уверявам те WinkМайка ми 6те дойде стига дъ6терята на бабата,която гледа да не и скрои номер,всмисъл да не откаже да гледа майка си то4но тогава,но не вярвам.Целувки,събирам багажа по малко и нямам търпение....

# 192
  • Стара Загора
А кога ще се връщаш, medi (обратно в Португалия)?
В момента вкарвам снимките в албум и когато съм готова, ще ви дам линк. Peace

# 193
Здравейте,днес за обяд ще готвя пиле с картофи на фурна,а за ве4еря фрикасе,мъжа ми много го оби4а.Навих го да купим тенджера под налягане,само да видим кога.
Данимира с нетърпение о4аквам снимките Hug
Айде пишете пове4е де Laughing
Меди и ти да пишеш от Бг,приятно пътуване ти желая.

# 194
  • В голямото море...Живот
Меди,малко ти завиждам 4е се прибираШ в БГ,и на мен така ми се иска ама даже нямам идея кога то4но Ще го бъде:(И аз се надявам да се видим на следваЩа среЩА,надявам се да има следваЩи...Дани си трагва...но поне Зоя и Светлето са си тук,те Ще ни посреЩат и изпраЩат:)
ХАйде бе,Дани,станаха истори4ески тия снимки:)

Общи условия

Активация на акаунт