Стани богат - тема 15

• 20 877
  • 792
  •   1
Отговори
# 150
Момичето е дъщеря му Ана,а жената е сестра му-майката на момчето с което играят.
В такъв случай,защо не игра с дъщеря си?! Странно.

# 151
Момчето е искало да играе. По някаква причина са решили да участва с вуйчо си (така са поискали от продукцията или родителите му не са искали да ги дават по телевизията...).

# 152
Участие в играта е спечелил племенника на Нойзи и момчето е решило кого да покани.

# 153
Понеже симпатизирам на Нойзи като поведение и познания, пуснах на запис вчерашния епизод. Няколко бързи мисли:

Въпросите им след подновяването бяха интересни, но нямаха очевиден отговор. На този за Айфеловата Кула бих искал жокер, понеже бях между учени и философи. Въпросът за НБА не го знаех като факт, но го познах по методът на изключването, по това което съм чел за историята на играта. Знам, че моите любимци Лейкърс са започнали като Минеаполис Лейкърс през 1947, Чикаго са по-нов франчайз, а Бостън ми се сториха прекалено очевиден отговор, знайки че са исторически отбор в лигата. Затова и се насочих към Кингс.

Втората двойка имаха лесни въпроси, до този, на който изгоряха. Там изключих МК, като прекалено очевидно и прокуратурата, чийто герб съм виждал. Бих се колебаел между МВР и ДАНС и тук публиката, или 50:50, щеше да помогне.

Последната двойка малко нелепо си използва жокер за имената на Пловдив, предвид, че другите са много известни. Вярно е, че като пловдивчанин съм пристрастен Laughing, но пак са известни. На последният въпрос изключих веднага китайски и арабски и се чудех между руски и португалски, главно защото повечето от южноамериканските държави го ползват, но разумно ползваха жокер, за да познаят.

# 154
  • София
Еее това с най-стария отбор в НБА беше коварен въпрос, а и как пък точно Сакраменто бе. Тц тц. Абсурден отговор. В смисъл този отбор няма кой знае какви традиции... Може да се знае само като факт. Само 3000 лв. А аз имах високи очаквания тук. Дори и да не бяха използвали два жокера за предния въпрос с френските учени (и аз се колебаех между учени и писатели като клонях повече за учени) пак щяха да изгорят на този въпрос със Сакраменто.

Много слаба втората двойка и само 500 лв. Жалко, момичето беше много симпатично и възпитано.

Слаба трета двойка. Това да знаеш отговорите, но да нямаш сърце да рискуваш никога не съм адмирирал. По-добре да рискуваш и да си тръгнеш с 500 лв. отколкото да кюткаш за 3/5 бона. 90% играят на сигурно и аз като зрител съм отегчен.

# 155
Много е сладко момченцето, ама е прекалено малко за да участва, няма опит и натрупани знания. А и онзи до него не му помага много и хабят жокери.

# 156
Има статуя по тази снимка.

# 157
Много е симпатично детето, но е малко за играта, наистина.

Но по-добре да гледаме деца като него, вместо разни кухи лейки с претенции, който едвам добутват до 1000лв.

# 158
Генуа е тук мисля.

# 159

То е ясно, май и друг път е ставало дума - и за Генуа, и за Ним. Но бащата също не е особено начетен, изхабиха жокери.

# 160
Момичето си издъни играта само. Брутализъм са панелните блокове.

# 161
Малкият участник,ако друго не,то поне беше симпатяга.
Хареса ми и момичето след него!Носи отговорност!

# 162
Момичето си издъни играта само. Брутализъм са панелните блокове.

Не, не са. И аз не знам те какво са. Брутализмът е гол бетон, излят в качествен кофраж и оставен без мазилка или друго покритие. Нещо като брутализъм са трибуните на стадион "Левски", или зала "Фестивална".

# 163
Е, има и по-хубави сгради, които също са брутализъм, но обикновените блокове са в този стил. Имаше спор за един брок в Англия - че бил съборен, защото е грозен и няма културна стойност, а според някои хора този вид сгради също са естетически (с което съм съгласна, ако говорим за Бузлуджа или НДК, а не за голям блок с форма на паралелепипед).

Ето - в галерията в Уикипедия наред с интересните сгради със странни форми, са сложили и руски грозновати блокчета, които доста приличат на нашите:
https://en.wikipedia.org/wiki/Brutalist_architecture#/media/File:Talnakh.jpg

# 164
  • София
Еее, какъв Юпитер, защо така избърза? тюх

Малкият беше голям сладур. Таткото трябваше да се сети за ‘тунел’, ех значи. Джинсите е доста известен факт – Генуа. Най-накрая полезен жокер през тази седмица.

Браво на момичето. Само че това не са думи на Мария-Антоанета... За съжаление повечето хора по света не го знаят това.
Аргх, как ме хвана яд, че не взеха 50 на 50. Ама ето това е, рискува момичето, за да стигне по-далеч. Баща и не знаеше, за да звучи категорично и да се знае кой е отговорът.

Общи условия

Активация на акаунт