Стани богат - тема 15

• 20 854
  • 792
  •   1
Отговори
# 75
Тази счупи тъпомера. Само киселото мляко било продукт..

# 76
  • София
Как' Сийке, абсолютно си мисля същото:
"Аз лично съм си направила извода, че един участник стига дотам, докъдето го пуснат."
И още - игра е, ама "съдията" седи скрит в апаратна; лош ден, кондиция, викат те за запис - а имаш някаква тегоба в акъла, сам Билалов не е на кеф (или програмиста). И т.н.
А бих допълнил мъдростта "Който чете-трупа тъга" (за целта тук) - "и бая излишни запаметени неща". Скоро четох "Къщата от стари времена", 5 свързани новели - след всяка авторите описват кое е истинско и кое - измислено. Омесена история, катари, кримка и съвремие. Дали съм запомнил няколко от само верните неща? Едва ли.
ПС. От тази вечер - киселото мляко, рекламирано от младия Борхес, понеже чичо му искал да му помогне. Чел съм разказвача и философа Борхес, ама не и младия поет (ненаписано във въпроса). Киселото мляко звучеше подбуждащо. То и се оказа. Ама как ли ще реагирам, засега не знам.

# 77
Трябва бърз интернет. Съобразяването може и питащият да го направи, защото има много време. Но на мен често ми се случва докато ми се отвори Гугъл и да остават 10 секунди, че и по-малко.  И понякога има дублиращи се отговори и грешният излиза пръв.

# 78
И аз ти желая успех! Играта си е голямо предизвикателство и каквото и да стане, адреналинът ще е висок.
Няма човек, който да е подготвен във всички сфери, така че е въпрос на късмет или на благосклонност от страна на редакторите.
И аз подкрепям мнението, че помощ от публиката трябва да се ползва на ниските въпроси, за да има полза. Другите два жокера според зависи. Има гугълски въпроси и такива, чиито отговори не можеш да намериш за 20 секунди. Защото на жокера реално остават толкова или по-малко.
Също потвърждавам от личен опит, че при жокера не се чува добре. Затова въпросите трябва да се съкращават максимално и повтарят. Ако жокерът ви е подготвен с двата езика, е добре да се прецени дали на български или на английски е по-добре са се търси, но най-добре е тази преценка да направи играчът и по някакъв кодов начин да я предаде.
Още веднъж, успех!

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 16:50 от rebus99

# 79
  • Разпиляна във въображението
Имам чувството, че "карат" участиците да "горят" жокера с публиката в началото и понякога на някакви прости въпроси. Те отговарят, обаче я за всеки случай жокер.

# 80
  • Русе
Подадох "документи". Одобриха ме. Получих съответния мейл. Дали ще ми дойде ред някога - не знам. (И дали няма да има промени в регламента.)
След играта на Л.Дамянов и "участията" ми от дивана, се навих да пробвам знанията и общата култура на "по-старото поколение". Нямам книгата, сега чета тук в старите теми и си отбелязвам някои интересни въпроси/отговори. Дупка имам и в "приятелите" - засега двама (дето практически, ще участват семействата) със знания, без компютърни напъни. Дори си мисля да питам в темата някой би ли се навил - ако (когато изобщо) стигна до покана.
Електронната игра я превъртях от 3-та игра с 3 жокера и повече не съм пробвал.
А във въпросника (чаршаф) постоянно се чудех дали не използват попълненото срещу играча. И аз съм от съмняващите се в компютъра. В крайна сметка, писах честно. Тъй... Чакам новия сезон.

Първо: при попълването на формуляра трябва да се лъже, защото играта не е честна - честно би било въпросите да са с еднаква трудност за всички, а те не са. Имаше случай, когато играч при въпрос за по-висока сума от областта на химията каза: а, това го знам, аз съм завършил химия (или нещо подобно беше), а Билалов възкликна: Човече, ти това не си го написал!
Второ: въпросите от по-ниските нива са съобразени с областите на познание на участника, за да може той все пак да каже нещо на публиката, което може би не е толкова известно за неспециалисти.
Трето: стигнеш ли по-нависоко, те забиват с някой невъзможен за отговор въпрос. Спомням си как един балетист отговори на един абсурден въпрос за това, къде били открити някакви химични елементи - в село, край река, край гара и не знам къде си. Човекът просто имаше късмет да улучи отговора. Понякога и късметът работи.
Четвърто: ако не си напълно сигурен в отговора, ползвай жокер. Колкото и логично да ти се струва, че разсъждаваш, логиката понякога е погрешна. След като свършиш жокерите, можеш да разсъждаваш свободно и както си искаш. Не си пази жокерите за "по-нататък" - по-нататък може и да няма.
Пето: за жокера "Обади се на приятел" трябва да си помислиш дали въпросът е подходящ за търсене в Гугъл, т. е. дали има ключова дума. Дългите въпроси са трудни за осмисляне, ако човек не ги вижда написани. Въпросът трябва да се повтори само ако приятелят помоли, иначе говоренето го разсейва и му пречи. Обявяването на оставащото време не му помага, той и без друго бърза, предполага се.
Билалов наистина помага, ако могат да му се разчетат знаците. При този вариант на играта обаче не му позволяват да дава много време на участниците и той ги пришпорва да вземат решение по-бързо (но пък раздават повече пари).
Както и да е, вече сте попълнили формуляра, така че каквото сабя покаже, но при всички случаи ще Ви бъде интересно, така че - успех!

# 81
Билалов как подведе участничката. И предния въпрос пак се опита. Много гадно.

# 82
  • тук, на мястото си
Тази вечер започва новия сезон на предаването със специална детска седмица. Ще играят деца в тандем с родител или близък.
Рекламира се, че ще има някакви нововъведения в играта, но какви ще са ще видим довечера.

# 83
Не съм силно впечатлена от тази игра.

# 84
На Гьоте най-много му отива да дава такива съвети.

# 85
Супер се справиха. Браво на детето и таткото. Simple Smile

# 86
И на мен ми харесаха.Не бих рискувала и аз при тези суми ,без жокер и без да знам отговора на въпроса.Все пак бях за Гьоте.

# 87
  • тук, на мястото си
Не ми беше интересно.

# 88
Втората двойка не беше интересна.

# 89
Хубавото е, че предаването се завърна.

Първата двойка играха добре и показаха знания. Генерално въпросите им не бяха много трудни, но не бяха и сред най-лесните. Аз се затрудних на въпроса, кое произхожда от френски град - Тюл или Поплин, понеже първото ми изглеждаше по-очевидно. На въпросът, на който се отказаха, изключих Юго, за чиято биография съм чел най-много и бях за Гьоте, макар че предвид сумата, категорично бих се отказал, тъй като не бях сигурен.

Общи условия

Активация на акаунт