Стани богат - тема 15

• 21 082
  • 792
  •   1
Отговори
# 360
Малко разочароващ край.

# 361
  • София
Всекиму-своето, както е казано.
Да са ви приятни, спокойни и безоблачни почивните дни!
(Довечера с някои може да се "видим" още я на плажа, я във фермата - но тук чак в понеделника.)

# 362
  • Русе
В толкова много книги и филми става дума за това. Но на английски се произнася нещо като "гърилъ".
[/quote

А на испански "гери́лья (guerrilla — умалително от guerra — война, малка война).

# 363
  • Русе
Минотавъра, друга легенда е. Тезея? Или бъркам. (Или Цербер кучето?)

Има едно клише: "нишката на Ариадна". Ариадна дава на Тезей кълбо с червена нишка, което той да развива, за да се върне по обратния път в лабиринта, следвайки нишката. И друго клише, свързано с този мит: "минава като червена нишка".

# 364
  • Русе
Един от двамата царе/императори? Но трябва да помисля. Знам кой-как, но не че има църква отгоре.

Е-е, Николай ІІ е екзекутиран с цялото си семейство в Екатеринбург,

# 365
  • Русе
А, интересен въпрос Wink
Не може да е Пушкин, защото е умрял при дуел (не в Петербург), Николай Втори, бащата на Анастасия също беше застрелян някъде в провинция, не вярвам да е Александър Втори (?), остава Есенин?
Официалната версия за смъртта на Есенин е самоубийство - не църква, а място в гробищата няма за такива хора.

# 366
  • Русе
Да, трябва да мислят за Ханибал. Сега, ако тя го мисли за монголец...
Какъв монголец, жената изобщо не е чувала за Картаген, а и за каквото и да било изобщо.

Тази участничка сложи край на цялата ми толерантност към незнанието - все пак трябва да има някаква цедка, не може сценаристите да си похабяват въпросите, а ние да си губим времето с някакви абсолютно невежи хора.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 23:20 от евпетра

# 367
Участниците стават все по-зле!Изключая човека от Горна оряховица.
Може ли да не си чувал за Картаген? И защо отиваш в игра за знания?
За паметника беше логичен въпрос.Пушкин е загинал на дуел,предполага се извън града.Есенин се е самоубил-грях според църквата.Николай е екзекутиран в Екатерининбург,остава Александър.
Дайте да организираме подписка протим новия жокер!

# 368
Да де,но може да се допусне,че след разпадането на СССР е изградена църква в памет на Цар Николай...

# 369
Не успях да гледам,моля какъв е бил въпроса с отговори Есени ,Пушкин,цар Николай и ...?Благодаря!

# 370
Мисля,че във въпроса имаше нещо за ..."мястото на смъртта.."Не съм сигурна.

# 371
Кой е загинал на мястото, на което след това е построен храмът Спа́са на Крови́ в Санкт Петербург – или нещо подобно беше.

# 372
  • Русе
Да де,но може да се допусне,че след разпадането на СССР е изградена църква в памет на Цар Николай...

Да, но във въпроса се уточняваше, че църквата е издигната на мястото на убийството.

# 373
Кой е загинал на мястото, на което след това е построен храмът Спа́са на Крови́ в Санкт Петербург – или нещо подобно беше.
Да,благодаря.По случайност го знам.
Интересни ми бяха разсъжденията на пишещите тук по отговора на въпроса.

# 374
Влак. Той приказва странни неща.
И не съм чела Ана Каренина, но знам какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт