Стани богат - тема 15

• 21 012
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Хах, в последната секунда го каза жокера, баси късмета. Това е голяма рядкост. 😀 Явно не го е знаел и той и изписвал имената едо по едно в гугъл и Грогу нали е последен и хвана последния влак.

# 556
Грогу е бебе Йода, но е объркващо, защото не е от сагата "Междузвездни войни". От друга страна е от СВЕТА на Междузвездни войни. И от трета страна другите три варианта не са Wink

# 557
  • София
"Черна станция" - точно уточнение.

"Како Сийке", виж дописаното ми от поста преди по-предишния на "Дяволо" - не подъл, алтернативен въпрос. И не е за пръв път.
https://www.deckoff-dental.com/istoria-zabni-implanti/ Де ги тук етруските?

# 558
Участникът, който трябваше да отпадне на втори въпрос взе 5000 лв с доста лесни въпроси.

Само последните 2 му бяха интересни. На този за Алиса се чудех, точно между двата, които останаха и бях за животни, но си мислех, че става дума за традициите им със свещените такива. За протезите, изключих гърците и монголите и имах някакъв спомен, че са етруските, може би от нещо четено някога.

Тук май е Грогу, макар че не съм гледал нищо от сагата.

# 559
  • София
Мисля, че е таблата ама не съм 100% сигурен

# 560
Не е шах и покер, от другите две не знаех, но явно е табла.

Тук трябва да е Клитемнестра.

# 561
  • София
Научих нещо! (Паметка: да се провери как се наричат - ако имат имена - ходовете в таблата; не хвърлянията...)

# 562
Клитемнестра.

# 563
  • София
Сложното име или Леда, ама май е това с К-то. Поне аз бих стрелял с него, но не го знам директно.
Със сигурност не са Евридика и Електра

# 564
Клитемнестра. Може и по метода на изключването - поне за Леда (майка й) може да се сети, че е била прелъстена от лебед и не е тя отговорът.

# 565
Таблата не е мой домейн, шахът също и се падна кофти избор след 50/50. Не знам кое бих избрала.
Ама пък после се реваншират с Клитемнестра. Не очаквах човек от неговото поколение да не знае. 

# 566
Това е толкова известно и елементарно - и за Агамемнон, и за Клитемнестра и дъщерята, откъдето идва Електра комплекс

# 567
Лесно въпроси на последния участник (само тях гледах).

# 568
  • София
Продължавам да нищя за ченетата на етруските - е, поне намерих:
Първите стоматолози са етруските. Те правят протези от зъби на бозайници. През 7 век преди новата ера оформяли зъбни мостове, които били достатъчно здрави, за да се дъвче с тях. Puls.bg - https://www.puls.bg/aktualno-c-6/26-liubopitni-stomatologichni-f … a-ii-chast-n-3749
Оставам си с "особено мнение" - както правилно се отбеляза тук - според източниците. Не ми е ОК въпросът.

До утре, хора! Хубава вечер! Да сте здрави!

# 569
Грогу е бебе Йода, но е объркващо, защото не е от сагата "Междузвездни войни". От друга страна е от СВЕТА на Междузвездни войни. И от трета страна другите три варианта не са Wink

Грогу не е бебе Йода, а бебе от вида, от който е Йода.

Общи условия

Активация на акаунт