СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 715
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 165
В София класирането не е обявено.
Класиране никъде не е излязло още.
Основно се обсъжда качването на баловете в списъка с желания, защото от предни години има някаква зависимост между двете дейности.

# 166
Първо да изчезнат баловете и тогава ....

# 167
Момичета, преди да настъпи хаос в темата заради класирането искам да попитам някой наясно ли е каква е разликата във ФУЧ и ИУЧ? Имам предвид като хорариум в дипломата ли ще има някакво отношение? Тук гледам сега в желаното училище, че има вариант да се избират два предмета като единият да е само ФУЧ, а другият само с ИУЧ, като има и втора опция с разделени часове от двата предмета ИУЧ и ФУЧ…
Нещо не ми е много ясна разликата коя комбинация е по-добре

# 168
  • София
Момичета, преди да настъпи хаос в темата заради класирането искам да попитам някой наясно ли е каква е разликата във ФУЧ и ИУЧ? Имам предвид като хорариум в дипломата ли ще има някакво отношение? Тук гледам сега в желаното училище, че има вариант да се избират два предмета като единият да е само ФУЧ, а другият само с ИУЧ, като има и втора опция с разделени часове от двата предмета ИУЧ и ФУЧ…
Нещо не ми е много ясна разликата коя комбинация е по-добре
Основната разлика е че по ИУЧ има оценки, а по ФУЧ няма. Съответно когато се смята срочен/годишен успех оценките ИУЧ се взимат предвид за стипендия например.

# 169
  • София
Имам въпрос.
Ако някой ви възложи служебна задача със срок за изпълнение сряда до края на работния ден, и същият този възложител започне от понеделник да ви бомбардира по вайбър "Готово ли е, готово ли е, готово ли е", вие какво точно ще си помислите за него?

# 170
  • София
При ФУЧ (СИП) хорариумът е по-малък от този на ИУЧ (ЗИП). В дипломата за средно образование се вписват оценките и по двете, но ФУЧ не участват в общия успех.

# 171
  • София
Училищата не работят събота и неделя през цялата кампания по прием на ученици.

Деси, чудесни резултати да имаш от контролния преглед ! Hands Pray

Радина , честито на студента ти ! Попътен вятър и успехи!

И аз във филма със сънищата JoyJoy, обаче сънувах за малката - че са пуснали огромен брой св. места за училището, което чакаме... лудница. Joy

При синковец е ясно, че ще се чака и другата седмица по това време, но на мен ми е интересно дали ще се окажа права къде ще "кацне" на първо класиране.
И при нас идентична ситуация. Simple Smile

ИУЧ и ФУЧ не се ли определят от пед. съвет на училището? Изненадана съм, че учениците могат да правят избор.

# 172
При ФУЧ (СИП) хорариумът е по-малък от този на ИУЧ (ЗИП). В дипломата за средно образование се вписват оценките и по двете, но ФУЧ не участват в общия успех.
По ФУЧ няма оценки и не е задължителен. Нормално е ИУЧ да са повече. Все пак във втори гимназиален етап в тези часове се осъществява профилираната подготовка за профилираните паралелки и отрасловата и специфичната професионална подготовка за професионалните.

# 173
Докато чакаме класирането имам едно питане, ако някой има познати които са се прибрали от чужбина и са записвали дете в училище. При липса на бройки, имат ли право да поискат от РУО или по друг начин да бъде отпусната допълнителна бройка? Става дума за 5 клас, нормална гимназия.
Под друг начин, имам предвид нормативна уредба или правилник, а не някакви "втори" начини.

# 174
Напълно е възможно. До 7клас имахме постоянно нови деца в класа, доста от тях идваха от чужбина. Паралелката винаги е била над 26 деца. Имам и пряк пример за познато семейство, което се прибра от Англия, дъщеря им влезе в ЕГ - 10клас.

# 175
Напълно е възможно. До 7клас имахме постоянно нови деца в класа, доста от тях идваха от чужбина. Паралелката винаги е била над 26 деца. Имам и пряк пример за познато семейство, което се прибра от Англия, дъщеря им влезе в ЕГ - 10клас.

Благодаря, ще ги посъветвам да се свържат с РУО, тъй като училищата, в които са питали са им казали, че нямат свободни бройки.

# 176
Докато чакаме класирането имам едно питане, ако някой има познати които са се прибрали от чужбина и са записвали дете в училище. При липса на бройки, имат ли право да поискат от РУО или по друг начин да бъде отпусната допълнителна бройка? Става дума за 5 клас, нормална гимназия.
Под друг начин, имам предвид нормативна уредба или правилник, а не някакви "втори" начини.

Да отиват при директора на училището, което са си харесали. И то още сега, не на 14 септември.

# 177
5-ти клас не е "гимназия", та да е "нормална гимназия". Първо се говори с директора на "кварталното" училище, той ще ви даде насоки. Защото за тази възраст детето задължително трябва да учи, т.е. все трябва да се осигурят условия за това, т.е. РУО да отпусне бройка място, не през 3 квартала в четвърти и не в съседното село на областния град, защото само там има място...

ПП: В класа на дъщеря ми имаше 2 нови деца в 5ти клас, от 28 станаха 30... след 6ти клас дете замина в чужбина, дойде ново, т.е. завършиха си 30 деца (първи клас започнаха 26)

# 178

Да отиват при директора на училището, което са си харесали. И то още сега, не на 14 септември.

Ходили са в 3 училища във Варна и от трите са ги върнали с извинението, че няма места. Затова ми беше питането, дали има някой над директорите, който може да ги натисне и отвори бройка.

5-ти клас не е "гимназия", та да е "нормална гимназия". Първо се говори с директора на "кварталното" училище, той ще ви даде насоки. Защото за тази възраст детето задължително трябва да учи, т.е. все трябва да се осигурят условия за това, т.е. РУО да отпусне бройка място, не през 3 квартала в четвърти и не в съседното село на областния град, защото само там има място...

За мен са все "гимназии", неправилно се изразих. Точно в кварталните се опитват.

# 179
То, че няма места, няма, но е трябвало не да питат "Има ли място?", а "Как да запишем дете, подлежащо на задължително образование в 5ти клас, идващо от чужбина? Какви документи, до кой адресирани...?"

Общи условия

Активация на акаунт