СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 105 163
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 540
Китайският по ми се вижда бонус, ама децата да си решават

# 541
И тук да попитам...имате ли мнение за 121 СУ, тъй като дъщеря ми е приета там, а не мога да намеря почти никаква информация за гимназиален етап. Питам така трескаво, защото по-горно вероятно желание, на което биха я приели, девойката днес реши, че не иска да го учи и сега съм в патова ситуация.

# 542
И тук да попитам...имате ли мнение за 121 СУ, тъй като дъщеря ми е приета там, а не мога да намеря почти никаква информация за гимназиален етап. Питам така трескаво, защото по-горно вероятно желание, на което биха я приели, девойката днес реши, че не иска да го учи и сега съм в патова ситуация.

Вие близнаци ли имате? Grinning
Не искам да нахалствам, но просто виждам, че в темата за кандидатстване с рисуване дъщеря ви е приета в Мария Луиза с моден дизайн.

Иначе по въпроса - аз лично в 121 не бих си записала детето. Всяка година са на последните места на ДЗИ по български. Отделно една приятелка беше записала там сина си в първи клас и бързо-бързо го премести в друго училище, защото беше адски недоволна и от училището, и от средата.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 18:30 от Dame

# 543
121 СУ е едно от кварталните ни училища. Съвет не мога да дам, но аз лично бих стоял далече от него.

# 544
  • София
Само за информация, ако все пак детето е класирано по първо желание, но нещо взе да размисля опция ли е да не отиде да се запише? Тогава ще участва ли във второ класиране?

# 545
Само за информация, ако все пак детето е класирано по първо желание, но нещо взе да размисля опция ли е да не отиде да се запише? Тогава ще участва ли във второ класиране?
НЕ! Отива на 3-то ако иска.

# 546
Не, няма накъде повече да се придвижи, тъй като желанията не се пренареждат. Губи мястото и може да участва на трето, но само за обявените свободни места.

# 547

Вие близнаци ли имате? Grinning
Не искам да нахалствам, но просто виждам, че в темата за кандидатстване с рисуване дъщеря ви е приета в Мария Луиза с моден дизайн.

Иначе по въпроса - аз лично в 121 не бих си записала детето. Всяка година са на последните места на ДЗИ по български. Отделно една приятелка беше записала там сина си в първи клас и бързо-бързо го премести в друго училище, защото беше адски недоволна и от училището, и от средата.
Да, близначки са. Лошото, е че евентуално и приетата в 121 СУ би могла да се вреди в Мария Луиза, но днес ми заяви, че не иска да се занимава с рисуване.

# 548
Ами нямам какво да кажа, освен че сега ще си страдам от глупостта. Angry
Но арабски няма да я запиша за нищо на света.
Защо? Арабски и арабска култура нямат нищо общо с тесногръдите схващания, вследствие  на лоша обща култура и слаба информираност. Може да останете изненадани...
Изключително лошо впечатление ми направи фразата ти " да ѝ пълнята главата с мюсюлманска/арабска култура"- май не е в детето проблема.....
Здравейте, честито на всички, направили разумен избор и приети по желанията си.
Аз имам въпрос - дъщеря ми подрежда сама паралелките си и е направила огромна глупост - писала е нежелана преди желана и се е спряла точно на нежеланата. С желаната има 2 точки разлика, но тя е надолу, т.е никакъв шанс. А нагоре има разлика до 10 точки. Тоест, и това е невъзможно. Става въпрос за арабски в 18-то, вместо китайски, което искаше, тъпа грешка, не знам защо я е писала. Какви са вариантите да не я запишем изобщо, ако не се качи на второ класиране? С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. Какви свободни места остават обикновено за трето и четвърто класиране? Предполагам, в училища от "десетия" ешелон, нали? И има ли вероятност да остане без училище изобщо?
И това са твои думи "Ами нямам какво да кажа, освен че сега ще си страдам от глупостта. Angry
Но арабски няма да я запиша за нищо на света."

Явно не сте толкова против след като сте оставили детето само да си подаде заявлението и не сте го проконтролирали. Много безотговорно за възрастни хора.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 18:50 от petiaivanov

# 549
  • София
Ясно. Благодаря.  Нещо се стресна, сякаш не очакваше да я приемат по първо желание.

# 550
121 СУ е едно от кварталните ни училища. Съвет не мога да дам, но аз лично бих стоял далече от него.

И защо? Защото там учат извънземни ли? Все пак е кварталното училище на баровския квартал "Лозенец" в София.

# 551

И защо? Защото там учат извънземни ли? Все пак е кварталното училище на баровския квартал "Лозенец" в София.
121 во е в Мотописта, което е далече от "баровският квартал Лозенец"

# 552
  • София
В Лозенец е 21.121 СУ е в Мотописта- зад Билата на България.Моя приятелка е учител там.Знам от нея че директорката и училището са много дейни,явно дърпат вече  деца  и с паралелки.Няма текучество на учители, а наличните били добри.Атмосферата не е за подценяване- нито за учители, нито за ученици.И често в прехвалени и псевдо елитни училища може да изтеглеш къса клечка, а в квартално  училище да се чувстваш добре и учиш успешно.Успех в решнията

# 553
Моя грешка, видяла съм 21 училище. Но и 121 е пак в баровски софийски квартал..

# 554
  • Сф
Имам близко дете в 121 во. Лошо не мога да кажа за учителите и училището. И да, събира децата от южните баровски по ваши думи квартали. Изкарвате го последна дупка едва ли не, а не е така . Впечатлена съм от учителите. Разбиращи, съпричастни, децата ги обичат.

Общи условия

Активация на акаунт