СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 546
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Лято, писала е 3 поста по-нагоре - НПМГ.

Приети на 5то желание, 91 немска. Ще пробваме за второ класиране, но дали според Вас има шанс в НПМГ математически профил балът да падне с 3 точки?
    Нищо не губите да опитате. Миналата година - в едната с 4,25, в другата с МАТ  с  2,75 е паднал.

# 691
    • Sofia
    Ще опитаме на 100,%. Колко е реалистично не знам. Да, гледах и за миналата и за 2021ва, обаче много високи балове тази година. Едва ли е само от многобройния набор. Бал 479.5... Иска математика детето, но в София няма много избор..

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 16:45 от tami1111

# 692
    Има ли шанс за първите 10 по бал паралелки на 2 класиране да падне балът с 20 т.? Някога случвало ли се е?

# 693
    • София
    Жоа, а  Вие как сте с възпитанието... Как наричате някого баба, познавате го лично или?

Съжалявам, объркала съм съфорумката с истинска баба, с подобно име, която многократно в други теми го е повтаряла и казвала къде учи едното внуче, къде другото и т.н.
    В никакъв случай не съм влагала обида в думата "баба", просто тези баровски неща адски ми дотегнаха.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 17:42 от жоа

# 694
    А как се получава бал 30, за мен е необяснимо.
    Нула точки на матурите и тройки като годишни оценки по балообразуващите предмети.

# 695
    • Някъде там...
    Жабче, в кое училище сте? Simple Smile
    НПМГ
    Тами, в списъка мернах 4 броя, заявили участие на второ класиране. И по обяд бяха записани 7-8 деца освен горните.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 16:47 от Жабче

# 696
    • София
    Има ли шанс за първите 10 по бал паралелки на 2 класиране да падне балът с 20 т.? Някога случвало ли се е?
    Не съм сигурна, че правилно ви разбрах въпроса, но ако имате предвид, че на първите желания миниманият бал, с който е прието дете е например 480, силно невероятно е на второ класиране да падне с повече от 5-6т. Реалистично е дори с по-малко.
    Ако обаче става въпрос за минимален бал 300-350 вероятно е възможно, но всичко е в сферата на догадките.
    Разгледайте в сайта на Дидева справките по години и ще се ориентирате в различните диапазони точки какво е движението межу класиранията.

# 697
    Не съм сигурна, че правилно ви разбрах въпроса, но ако имате предвид, че на първите желания миниманият бал, с който е прието дете е например 480, силно невероятно е на второ класиране да падне с повече от 5-6т. Реалистично е дори с по-малко.
    Ако обаче става въпрос за минимален бал 300-350 вероятно е възможно, но всичко е в сферата на догадките.
    Разгледайте в сайта на Дидева справките по години и ще се ориентирате в различните диапазони точки какво е движението межу класиранията.
    Благодаря, много гледах и не видях различно от това, което казвате. Имах предвид за топ 10 паралелки за София могат ли да паднат минималните балове с 20 т. Напр.на 1-во кл.е 480, на 2-ро 460.

# 698
    • Sofia
    Жабче, в кое училище сте? Simple Smile
    НПМГ
    Тами, в списъка мернах 4 броя, заявили участие на второ класиране. И по обяд бяха записани 7-8 деца освен горните.
    [/quote.                             Благодаря ! Стискам палци за моето момиче! И на Вас късмет!

# 699
    Чак такова движение не очаквам...  СМГ при утрояване на математиката 20т са 7т от НВО, м/у 95 и 88т са около 600деца, някак ми се струва, че чак такова движение...

# 700
    • Някъде там...
    Доста от познатите ни деца с висок резултат на математика отидоха в НЕГ, ТУЕС и Испанската. АК също е фактор сред високобаловите. Днес им е второто класиране. Реално, зависи колко от децата, приети математика в НПМГ ще отидат в АК, колко от СМГ ще отидат в АК, за да освободят място за тези, за които НПМГ е второ желание. И дали има приети деца от други области, които няма да се запишат. Или близнаци, ползващи близнашко предимство.

# 701
    Да, АК са поканими 20тина деца, други области и близнаци колко да са... ако говорим за 5-6т разлика между първо и второ класиране някак е реалистично, но 20т са доста. За трето има и такива +-30т, но там е малко притеснително да се "играе".
    То винаги има шанс, но реален или имагинерен Thinking

# 702
    Доста от познатите ни деца с висок резултат на математика отидоха в НЕГ, ТУЕС и Испанската. АК също е фактор сред високобаловите. Днес им е второто класиране. Реално, зависи колко от децата, приети математика в НПМГ ще отидат в АК, колко от СМГ ще отидат в АК, за да освободят място за тези, за които НПМГ е второ желание. И дали има приети деца от други области, които няма да се запишат. Или близнаци, ползващи близнашко предимство.
    Т.е. - има шанс за 20 т.надолу

# 703
    • Някъде там...
    За 20 т не вярвам да има шанс. 2-3 максимум.

# 704
    [[/quote]
    Благодаря, много гледах и не видях различно от това, което казвате. Имах предвид за топ 10 паралелки за София могат ли да паднат минималните балове с 20 т. Напр.на 1-во кл.е 480, на 2-ро 460.
    [/quote]
    Не.

Общи условия

Активация на акаунт