Домакини 87/ С лятно настроение

• 52 545
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Стискам палци за Мими и за коляното на Марулетка! За компенсация искам тава от сладкиша и гушкане на Кати!

# 631
Палци за Мими и марулета .
И аз съм с един куп направления от личната, днес отметнах очния. Много ми е напрегнато тази седмица, а уж почивах... Документи за допускане до дипломна работа с хиляда изисквания и кратки срокове.

# 632
  • София/Севлиево
И от мен палчета за който се нуждае.
Росен от днес е на ясла.И рева като отидох на обяд да го взема (до петък е до обяд,после по цял ден).

# 633
  • при късмета
Добро утро!

марулетка, стискам палци за прегледа и чакам да кажеш резултати
Ели, дано Росен свикне в яслата
Спи ми се, а трябва да пазарувам

# 634
Добър да е денят ви!
Вале силно стискам за Мими, тя го заслужава! Благодаря за рецептата Kissing Heart
Марулетка стискам палци и чакам да кажеш какво, що.
Ели честит ти "ученик"!
Очния го отхвърлих, че на 2 години привикват на преглед. За първи път от 10г. нямам увеличение на диоптрите Joy
Обаче нали тук автоматично пращат писмата за профилактични прегледи, получих за мамография JoyJoyJoy Ей сега говорих с лл, да се уточним, че няма какво да снимат.....

# 635
Ми потвърди гонартроза,2ра степен,  с ошипяване.Операция. Посъветва ме да сваля едни доста килограми, да намалим тежестта.И след това,с още процедури и добавки може и да избегнем операция.Но килата са решаващи.
   И сега се почва мъката.Каза,че при други пациенти голям ефект има с метода на Лидия Ковачева.Обаче 19 дни на 809 гр плод на ден?!?!?!?!Идеята е да се раздвижи метаболизма.
    Мисля го, ще трябва да се свалят тия кила,защото и операция да се направи,пак е нужно.
   Благодаря ви за мислите за мен!
   Ели, ще свикне Росен,дай му време. Кати беше на 1г и 3 месеца, като я пуснаха Сега сутрин няма търпение да я заведат.

# 636
Мисля, че метода на Лидия Ковачева е възможно най-глупавия избор/мое мнение/.
Според мен виж някой фитнес/йога инструктор който да ти създаде план за хранене и упражнения. С правилно хранене и движение се свалят качествено килограми без връщане.

# 637
Марулетка, и аз съм в отбора в килограмите. За съжаление, от много години съм там. Та, от личен опит - забрави за Лидия Ковачева и това гладуване. Най-важното е да се разбере откъде идват тези килограми - инсулинова резистентност/пред диабет, щитовидна жлеза, хормони и т.н. Ако няма там проблем, с подходящ хранителен режим (изключват се разни хранителни продукти) нещата ще се нормализират. Ако има обаче някакъв проблем, ще трябва не само хранителен режим, но и лекарства. Вече има много добри диетолози в БГ. Поне в началото е добре някой да те насочва и наблюдава.

# 638
  • София/Севлиево
Марулке,а защо не опиташ с някое от следните -режимът на Атанас Узунов,Зоната,има и други.Аз също боря едни 10 кг останали ми от инвитро процедурата(от бременността имам още 4 да сваля,другите ги качих по време на стимулацията).Знам къде ми е проблема(пред начална форма на ИР съм,Хома индекс около 2,60, което е сива зона),но честно казано много ме мързи и диета да пазя ,и упражнения да правя.Днес се теглих-72 кг съм с дрехите и след закуска и огромна чаша чай.
Иначе Росен мисля ,че ще свикне бързо.Сутринта се размрънка,но му казаха,че отивам при батко му и се кротна(аз им казах другия път да му кажат,че съм за хлебче-баба му тъй го е научила ,че като го оставя при нея мрънка,но щом знае ,че съм за хляб ще се върна бързо).На обяд излезе ухилен и вика "Утре дойдем пак".Ще видим от понеделник как ще е , защото е свикнал да спи с мен като се държим за ръце...

# 639
  • при късмета
марулетка, Смърфи е права. Трябва да разбереш от къде идват килограмите, за да може да противодействаш. Да, и метаболизма е важно да размърдаш, при мен това беше водещото, но няма ИР или друг ендокринен проблем. На горната граница ми бяха резултатите, когато ми направи режима масажистката, но не прехвърляха. Това беше и мнението на ендокриноложката, която ми назначи изследванията. И е добре да отидеш на диетолог, който лично спрямо теб да ти направи режим. Аз не случих с първия, но масажистката ми се оказа, че има тапия за изготвяне на режими и тя го уцели от първия път. За около 6 месеца свалих 20 кг. и ги държа вече година, а не спазвам режима стриктно, да не кажа, че доста съм се разпуснала.
Странното при мен е, че като свалих килограмите очаквах да намалеят болките в тазобедрените стави, коляното и глезените, ама не. И миналата есен и сега ме болят повече от преди свалянето на килограмите, барабар с другите проблемни, рамо, кръст и врат, а единия лакът, който никога не ми е бил проблем започна да се обажда още миналата година. Ама на мен всичко обратно ми действа, та не съм показател Joy Ако ще има някой на опаки от очаквания на доктори, това съм аз Joy
Докато се бориш с тегло не пречи да започнеш и някакви процедури или медикаменти за коляното. Не чакай да свалиш, че тогава да започваш, ако са потвърдили диагнозата.
Нищо не мога да кажа за режима на Ковачева и аз не съм чувала добри отзиви. Майка преди години с режима на Дюкан свали повече от 20 кг., но след 3-4 години започна да ги връща. Не е върнала всичко свалено, но и не го задържа. А масажистката ми каза, че за мен не е подходящ, каза ми и защо, ама не запомних.

Добро утро!

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 09:25 от ма ко

# 640
Аз имам ИР, пия хапове. Лидия Ковачева ми е доста шокова
  Сваляла съм 30 кг с Дюкан, върнах ги, но си нанесоха непоправими щети на организма.Но аз спазвах много стриктно.
  Най-вероятно ще премина към зоната.Но ако сваля, ще олекне на коляното.
   Няма медикаментозно лечение, там няма колаген Той се възстановява трудно, да не кажа невъзможно.
   И те така.Ще се справя!

# 641
  • Бургас
Марулетка,аз харесвам интервалното гладуване т.нар.фастинг.Точно разбутва метаболизма.Майка ми е със същата диагноза,но при нея трябва операция,която за съжаление тя не иска от страх.С болно сърце е и е решила,че няма да издържи.
За фастинга има много в нета.Виж дали не е твоето нещо.От сърце ти желая подобрение,че с такава болка не се живее!

Лейди,прочетох,че набърже си прелетяла в Бг.Следващият път,като дойдеш ми се иска да се съберем всичките!

# 642
  • при късмета
Цял ден се каня да стигна до темата и нямам време.
На вилата сме, цял ден вали, довършваме каквото можем вътре и се каним утре още малко дърве да приготвим, че иначе не може да се работи на времето, което идва. По прогноза утре няма давали, дано!
Задушница е днес. Цял ден мисля за Радето и затова исках да пиша. Все още много липсва

За нея и на всеки който липсва някой

Много ми се иска да се съберем всички. Който иска с дечурлига и мъж, който иска без, ама ще стане страшен купон

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:20 от ма ко

# 643
  • при късмета
Добро утро!

Извадила съм тИфтерЯ и започвам

# 644
Тук съм.
Бачкам, взели са пенсии и както съм казвала редът е следния- банкомат, личния, аптеката, аз , някоя верига за хран. стоки.
   Поне още не са цъфналЕ ония , дет се имат за супер забавни със супер чувство за хумор, дето направо да се разревеш.

Общи условия

Активация на акаунт