Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 16

• 73 128
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Днес купихме картофи от Била - промоционални пакети от 5 кг. Най-едри бяха в един леко скъсан чувал. Решихме да го премерим, за да видим дали от него са изпаднали картофи. Кантарът показа 4,900 кг. Премерихме друг, който не беше скъсан. Пак излезе със 100 гр. по-малко. Амбицирахме се и проверихме още 4-5 пакета. Всички бяха с по 100 гр. по-малко. Сигурна съм, че е напълно умишлено. Преди време по същия начин бях мерила промоционални пакети захар в Лидл. Всички бяха по-леки с около 100 гр.

Дали може да се подаде някъде сигнал да им направят проверка?

# 436
Да, нали това съм написала.
От няколко години.
След 20 ч всичко е намалено с 30%, вкл. вече намалените по брошура.
Не съм забелязала такива намаления в нашата Била

# 437
  • София
По повод нелоялните практики,,вчера загледах една промоционална кайма на Сами-м във Фантастико да видя какво е съотношението свинско-телешко...Никъде нищо не беше споменато!! Пишеше,че е от свинско и говеждо, което може да означава, че едното е 1%... Реших, да погледна в сайта им и пак нищо, да не говорим, че там е описана като смес от свинско и телешко, а не говеждо. Заблуждаване и прикриване на информация откривам дотук, няма да се учудя, ако и в грамажа има разминавания. Открай време не ги харесвам тез ..

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 06:43 от elix

# 438
Днес купихме картофи от Била - промоционални пакети от 5 кг. Най-едри бяха в един леко скъсан чувал. Решихме да го премерим, за да видим дали от него са изпаднали картофи. Кантарът показа 4,900 кг. Премерихме друг, който не беше скъсан. Пак излезе със 100 гр. по-малко. Амбицирахме се и проверихме още 4-5 пакета. Всички бяха с по 100 гр. по-малко. Сигурна съм, че е напълно умишлено. Преди време по същия начин бях мерила промоционални пакети захар в Лидл. Всички бяха по-леки с около 100 гр.

В КЗП. Не е зле да приложиш и снимки на кантара, още по-добре и на баркода.

# 439
  • Буркина Фасо

с времето картофите (а и др. зеленчуци) изсъхват. възможно е при пакетиране да са с точния грамаж, а след 1 мес. да са малко по-леки.  + това грамажите може да варират + - , което е допустимо.
за захарта - виждал съм пакети с 900 гр. захар изписано на етикета.

# 440
Има наредба за опакованите количества и там е посочено какво е допустимото отклонение от грамажа за различните видове продукти, опаковки и грамажи. Тия картофи не ги опакова Билла, а техния доставчик/производител и най-вероятно той е решил да спести някой друг картоф..

# 441
  • София
с времето картофите (а и др. зеленчуци) изсъхват. възможно е при пакетиране да са с точния грамаж, а след 1 мес. да са малко по-леки.  + това грамажите може да варират + - , което е допустимо.
за захарта - виждал съм пакети с 900 гр. захар изписано на етикета.

Не се бях сетила за изсъхването. Напълно е възможно да са им залежали и затова да са ги пуснали на промоция.

За захарта съм сигурна, че беше пакет от 1 кг.

martibb, наясно съм, че в случая не ги опакова Била. Но пък би трябвало да упражняват някакъв контрол.

Изобщо не се сетих да снимам кантара. Sad

# 442
  • Буркина Фасо
мисълта ми по-скоро беше, че е напълно възможно и в нормите грамажа да е по-малък при този тип стока.
даже мисля, че за търговците на плодове и зеленчуци държавата им признава като загуба определен % от стоката точно поради тези причини. за хипермаркетите не знам, но мисля че и при тях е така.

# 443
Здравейте! Някой има ли мнение за ножовете Bugatti, които са комплект от 3 бр.? Много им се чудя🙂

# 444
Здравейте! Някой има ли мнение за ножовете Bugatti, които са комплект от 3 бр.? Много им се чудя🙂

a къде виждаш колко точки имаш?

# 445
На всеки 10 лв дават стикерче и лепите в паспорта.

# 446
Ясно, аз съм по касите за самообслужване и явно няма да има за мен

# 447
Този кашкавал хубав ли е? Мисля, че беше хвален.

?

# 448
  • София
В повечето магазини няма да ти откажат да ти дадат точки за артикула, който си си харесала. Аз също не търся точки, но веднъж приятелка ме помоли, че си харесала нещо... поисках точки, касиерката каза: "вземете каквото искате, аз точките ще ги оправя на момента" Така и не ми даде точки.

# 449
  • Буркина Фасо
няма наплив за този артикул, така че ако кажеш, че искаш да го купиш ще ти го дадат.
преди месец пред мен така поискаха (май беше някакъв тиган), отидоха и го взеха с намалението без да имат точки.

Общи условия

Активация на акаунт