Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 15

• 33 241
  • 391
  •   1
Отговори
# 360
Лисичке,
Отидете в подразделението по социално подпомагане към общината, в която живеете. Вземете
Всички документи, които могат да послужат - Носете лична карта. Документ удостоверяващ доход, документ удостоверяващ самотно родителство - починал съпруг/ че детето е с баща неизвестен, развод и т.н
Там ще разгледат вашия частен случай, ще ви разпитат за доход, жилище, издръжка и т.н
Ще ви кажат кои формуляри да попълните и за какво може да кандидатствате. Какви документи още са ви нужни.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 13:46 от metal.vixen

# 361
Здравейте в началото на този месец подадох молба за детски надбавки и искам да попитам понеже не получих за този чак от другият ли ще започнат да ми изплащат или трябва пак да отида до общината?

# 362
Да не сте прескочили месецът от миналата година,за който е трябвало да подадете отново заявление?

# 363
Да не сте прескочили месецът от миналата година,за който е трябвало да подадете отново заявление?
Не зная дали питате мен .. но за първи път подадох заявление децата ми са на 8г. и на 5г. досега не съм получавала детски помощи и за това питам от кой месец ще получавам  ...

# 364
Да,вас.
Вероятно около 15.08 вече в такъв случай.

# 365
Здравейте! Предстои ми подаване на документи за детски надбавки, но имам въпрос. Мъжът ми има един месец, в който има еднократно плащане по граждански договор за ремонтна услуга, трябва ли да прилагам служебна бележка и от тази фирма или мога само да включа сумата при останалите суми, които са ни по трудово договори? Проблемът е, че фирмата беше изпълнител по някакъв проект на общината за подмяна на водопровод и въобще нямаме никакъв контакт с фирмата.

# 366
  • София-Младост
Включете сумата, ако преценят да поискат документи, ще го мислите...редно е да е получил сметка за изплатени суми, да има ГД.

# 367
  • варна
Още ли взимаме бележка за ваксини ?

# 368
Още ли взимаме бележка за ваксини ?
Да, при нашата лична се плащат.

# 369
  • варна
То това е ясно ,но се надявах тая простотия да е отпаднала .
Благодаря

# 370
  • Пловдив
Наистина ли плащате за теди бележки? Никога лекарката не ми е искала пари за тях.

# 371
Да, по 10 лв на дете, моите са три.

# 372
Някой знае ли как седят нещата с породени деца? На 03.09 детето ми прави 1г. , а аз съм бременна и на 22.09 трябва да взема болничен 45 дена.Бях питала преди време в НОИ и ми обясниха,че заедно с болничния попълвам декларация за промяна на обстоятелствата и така взимам 50% от първото дете и цял болничен за второто.Днес акушерката ми каза,че трябвало преди това счетоводство да изпрати някаква молба за прекратяване на майчинството.Някой наясно ли е как се процедира?

# 373
  • София-Младост
Някой знае ли как седят нещата с породени деца? На 03.09 детето ми прави 1г. , а аз съм бременна и на 22.09 трябва да взема болничен 45 дена.Бях питала преди време в НОИ и ми обясниха,че заедно с болничния попълвам декларация за промяна на обстоятелствата и така взимам 50% от първото дете и цял болничен за второто.Днес акушерката ми каза,че трябвало преди това счетоводство да изпрати някаква молба за прекратяване на майчинството.Някой наясно ли е как се процедира?
Това което са ти казали в НОИ, това  е вярното. Като се попълват две декларации, едната е за промяна в обстоятелствата, а другата за да си поискате тези 50 %, защото не ползвате съответния отпуск. Молба счетоводството не пращат. Всички декларации с ав сайта на НОИ:
https://noi.bg/wp-content/uploads/pril2_2022.doc - за промяната, попълва се раздел ІІ

https://noi.bg/wp-content/uploads/pril2a_2022.doc - за 50%

# 374
Това което са ти казали в НОИ, това  е вярното. Като се попълват две декларации, едната е за промяна в обстоятелствата, а другата за да си поискате тези 50 %, защото не ползвате съответния отпуск. Молба счетоводството не пращат. Всички декларации с ав сайта на НОИ:
https://noi.bg/wp-content/uploads/pril2_2022.doc - за промяната, попълва се раздел ІІ

https://noi.bg/wp-content/uploads/pril2a_2022.doc - за 50%

Много благодаря. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт