Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 55 098
  • 873
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Относно дилемата на Amaya - зависи дали детето учи и иска да учи. Тези,които се стараят, взимат и немска диплома в Руската,но не са всички,а може би 1/3. Учителите по немски не са много добри -само две стават,но не е ясно кой ще вземе 8клас. Г-жата по История е добра по немски и държи уроците и тестовете да са само на езика. По Биология и Химия -почти не учат на немски.
Руският е на добро ниво и преподавателите са добри.
Тъй като моята дъщеря не учи,отчитам като грешка,че записа немски. Много е труден езикът и от 10клас стана още по-трудно -правят резюмета,анализи на статистики. Хич не е лесно. Трябваше да си запише английски,защото тя и сега си го ползва -чете книги,гледа филми,но поне щеше да научи граматиката.

# 556
  • Пловдив
Аз да попитам за АГ...
Този учител по химия единствен ли е в гимназията. Защото точно такъв учител му трябва на моя син, че уж и той към медицината залита. Тоест питам дали ако го приемат там, той ще му предава със сигурност.
Лулчо преподава само на английските паралелки и казват, че е един от най-добрите за подготовка по химия за МУ в Пловдив.

# 557
Благодаря за отговора! Добра и прилежна упеничка е, но и мързела го има. Не знам два нови езика и то не лесни как ще се учат.. Ще мислим .

# 558
  • Пловдив
По Биология учителите взискателни ли са? Те нали биологията си я учат на български?
На немските паралелки е Узунов и при ‘нас’ изпитваше  2 въпроса на български и два на немски.

# 559
  • Пловдив
Абе какви са тия въпроси като за забавачка 😆🙄
А duhi_puhi и моите въпроси в дванадесетокласната тема са такива Stuck Out Tongue Winking Eye,  винаги има първи път, с второто дете всичко е по-лесно Sunglasses

# 560
  • Пловдив
Абе какви са тия въпроси като за забавачка 😆🙄
А duhi_puhi и моите въпроси в дванадесетокласната тема са такива Stuck Out Tongue Winking Eye,  винаги има първи път, с второто дете всичко е по-лесно Sunglasses
Е то при мен е за второто. Първото завърши 10 клас в МГ и за там поне за до края на 10 клас  имам информация кое, как. Но за ЕГ нямам и затова питам. Някои неща може да са дребни подробности, но все пак.
 Дъщерята все още се чуди между двете училища. Като подаваме заявлението ли ще реши кое от двете незнам..
Тя категорично немски за първи език не иска. За английски в руската също не иска. И избора й е или английски в английската или мат с английски в МГ.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 12:47 от budiko

# 561
  • Пловдив
При дъщеря ми опция да учи английски или немски нямаше и беше лесно с избора. А аз исках да има понятие от руски. Езикът е неоснователно пренебрегван, с потенциал да се превърне в рядък език след моето поколение. Особено като виждам нагласите спрямо него. Трудното беше да я откажа от МГ с тая пуста графика и това програмиране. За там друго не искаше. Език се учи цял живот. На нея и двата езика и харесват. И на двата слуша музика, гледа филми. Колкото, толкова. При нейния мързел и пълна липса на амбиция, добре се справя.

# 562
  • Пловдив
Имаме следната дилема. Детето знае английски на едно добро ниво и сега иска да започне да учи немски. Ако не го приемат в ЕГ Пловдив с немски ще пробваме в Руската. Ако запише обаче там с немски, като втори език ще учи руски и английският съвсем изчезва и няма да може да го усъвършенства. А два езика от 0 ме съмнява да могат да се научат добре в училище и така ще остане с 3 езика до средно ниво, да кажем. Чудим се, дали не е по-добре в такъв случай да запише с английски и поне него да научи перфектно и като втори руски.
Но пък ни блазни това, че ако запише с немски така ще има 3 езика, а това си е истинско богатство.
Та някой да сподели, с немски в Руската могат ли и двата езика да се научат добре.
Голямата ми дъщеря е в Руската с немски. Догодина ще се явява за С1  английски живот и здраве. Въпреки, че не го учи в училище, чете книги на английски и го поддържа. Ако детето има желание за учене - много по-добре е с нов език

# 563
Имаме следната дилема. Детето знае английски на едно добро ниво и сега иска да започне да учи немски. Ако не го приемат в ЕГ Пловдив с немски ще пробваме в Руската. Ако запише обаче там с немски, като втори език ще учи руски и английският съвсем изчезва и няма да може да го усъвършенства. А два езика от 0 ме съмнява да могат да се научат добре в училище и така ще остане с 3 езика до средно ниво, да кажем. Чудим се, дали не е по-добре в такъв случай да запише с английски и поне него да научи перфектно и като втори руски.
Но пък ни блазни това, че ако запише с немски така ще има 3 езика, а това си е истинско богатство.
Та някой да сподели, с немски в Руската могат ли и двата езика да се научат добре.
Голямата ми дъщеря е в Руската с немски. Догодина ще се явява за С1  английски живот и здраве. Въпреки, че не го учи в училище, чете книги на английски и го поддържа. Ако детето има желание за учене - много по-добре е с нов език

А учи ли английски извън училище чрез школа/уроци?

# 564
  • Пловдив
Повтарям се, но английският е задължителен и има смисъл да го учиш в ЕГ само ако няма къде другаде. И, не, не става само да тренираш формата на сертификата и с някаква посредственост да ти се получат нещата. Но няма да променям нагласите на експертите. То, учители, по език, в ЕГ нямат ниво, та разбираеми са тези нагласи......Но аз си подбирам школите и преподавателите, не са от масово популярните. Преди това има вътрешни изпити за ниво. Поне в нашата школа има. Трудното е след това, как ще се надгражда и поддържа, то е ясно, че Кембридж ще го вземе, както и С2, което вече покри. Школата беше до тук.....Ще търся варианти за по-нататък.

# 565
  • Пловдив
А учи ли английски извън училище чрез школа/уроци?

Не беше учила изобщо след 7 клас. Миналото лято се яви на изпит за определяне на ниво - записаха я направо на В2+ и тази година (11 клас)  ходеше на школа веднъж седмично.

# 566
  • Пловдив
Може би не е мястото тук в тази тема, но дали може да ме насочите към школи за немски?

# 567
Имате ли представа кои учители ще поемат 8 клас по английски в Хуманитарната? И как е нивото като цяло там?
За съжаление нямам отговор на тези въпроси, но искам да Ви разкажа нещо:
Дъщеря ми, не знам от къде е тази любов, винаги е искала да иде в хуманитарната. Ние, като родители,  бяхме категорични, че желание номер 1 е ЕГ Пловдив и точка. Детето се представи отлично на матурите и ще влезе по първото си желание.
Преди няколко дни бяхме на опера, преди представлението седнахме да пийнем по нещо разхладително. Девойчетата, който ни обслужваха бяха прекрасни, лъчезарни деца и се заговорихме с тях. Стана ясно, че са завършили тази година хуманитарната. Едното дете продължаваше в чужбина, другото в американския университет. С такава любов говореха за учителите си и годините прекарани в гимназията, че ние решихме- ще бъде хуманитарната! Нямате си идея колко се зарадва дъщеря ми! Надявам се, че правим правилен избор.

# 568
Разбира се, че е правилен. Това е желанието на дъщеря Ви! То е най-важно!
Когато дъщеря ми кандидатстваше, аз изказвах мнението си, но животът тя си го гради. Каквото си избра, това учи.
Сега синът ми кандидатства. Отново изказвам мнение, но изборът ще е негов.

# 569
  • Пловдив
Имате ли представа кои учители ще поемат 8 клас по английски в Хуманитарната? И как е нивото като цяло там?
За съжаление нямам отговор на тези въпроси, но искам да Ви разкажа нещо:
Дъщеря ми, не знам от къде е тази любов, винаги е искала да иде в хуманитарната. Ние, като родители,  бяхме категорични, че желание номер 1 е ЕГ Пловдив и точка. Детето се представи отлично на матурите и ще влезе по първото си желание.
Преди няколко дни бяхме на опера, преди представлението седнахме да пийнем по нещо разхладително. Девойчетата, който ни обслужваха бяха прекрасни, лъчезарни деца и се заговорихме с тях. Стана ясно, че са завършили тази година хуманитарната. Едното дете продължаваше в чужбина, другото в американския университет. С такава любов говореха за учителите си и годините прекарани в гимназията, че ние решихме- ще бъде хуманитарната! Нямате си идея колко се зарадва дъщеря ми! Надявам се, че правим правилен избор.

Много мило ми стана! Аз самата съм завършила там и също пазя много скъп спомен. Малката, която сега кандидатства, има изявен интерес към история и изобщо хуманитарни науки и все си мисля, че там ще се чувства най-добре. Благодаря Ви за поста - непременно ще й го покажа, разбира се - тя ще направи избора - аз само информирам.

Общи условия

Активация на акаунт