Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 55 150
  • 873
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Точките нямат значение, важното е къде си между останалите в общото класиране. Ясно беше, че ще са високи.
Дъщерята на приятелката ми е приета в НТГ, както предположих на база на статистиката. Ще се пробва на второ класиране за ЕГ. Там някои минимални балове ме изненадаха, явно има лека промяна в желанията на децата.

# 616
  • Пловдив
Много хубави футболни игрища направиха в двора на ЕГ дано могат да ги ползват децата. Езика ще го научат, той е навсякъде, но на мен ми се иска да поддържа и математиката. Та сигурно ще търся школи, макар че доколкото разбрах няма много желаещи.

# 617
  • Пловдив
И кога мислите, че ще ги ползват тези игрища? Освен в час по физическо.
МАТ има профил в 11 и 12 клас.
Има една пловдивска спортистка, която завърши ЕГ, но беше на индивидуален план /не помня точно как се казва този план/. И едно момче спринтьор, но завърши ЕГ с не особено висок успех. Трудно се съчетават спортна кариера и училище.

# 618
  • Пловдив
Dundi73 да му мислят спортистите, на мен приоритет ми е образуванието. Да, трябва да спортуват извън училище, особено момчетата за да не мислят за глупости на тази възраст, а и спортът възпитава характер.

# 619
О, то моя е далеч от спортна кариера, на него просто му се играе. Не блести с постижения в спорта. Тича по топката и това му е в главата. Колко топки са ми е върнали учителките по родителски срещи да се червя им изгубих броя отдавна.
При него си е детски акъл още, чакам го да порасне, а до тогава ще учи в ЕГ, да ми е жив и здрав, но за футболист не става 🤣
Ще му кажа за игрищата и ще е на седмото небе после като стане пък ако ще и на физическо да ги ползват само.
Дано само да не ми ходи и там с топката в раницата, че незнам. Звъняла ми е учителка и ми казва днес съм взела три топки и съм им казала, че ще ги върна на родителите. Колко пъти това....
А да ви попитам там с униформи ли са? Доколкото четох май не ги носят много, но все пак какво да купя от униформата?

# 620
  • Майничка
Дунди, Александра Начева ли имаш предвид? Не беше в индивидуална форма.
И доста други активни състезатели има в езиковите, но пак опира до организация на детето и донякъде на семейството. Ако те не осъзнават, че това натоварване изисква повишена концентрация в час и достатъчно качествен сън, с изместване на фокуса от игрите и чатовете до малките часове, трудно се получава.

# 621
  • Пловдив
В ЕГ Пловдив риза и вратовръзка носят само по празници. На записването ще ви кажат кое и как.
Не знам на какъв план е, но се явявале на изпит заедно с близко момче, което беше на индивидуален план. Но може и да е било друго момиче.

# 622
  • Пловдив
Да, сега като се замисля - много странно - в ЕГ задължителния аксесоар е фишу за момичетата и вратовръзка за момчетата, от там нататък - бяла риза, каквато ти е на сърце и пола/панталон, по същия начин.

# 623
  • Пловдив
И моят син е приет в английската с АЕ.
Честито на всички, приети на първо желание. На останалите, късмет на второ класиране.

Разбрах, че за езиковите не е нужно да се вади медицинско.
Знаете ли какви документи трябват за записването освен свидетелството за основно образование?

# 624
  • Пловдив
Да, сега като се замисля - много странно - в ЕГ задължителния аксесоар е фишу за момичетата и вратовръзка за момчетата, от там нататък - бяла риза, каквато ти е на сърце и пола/панталон, по същия начин.

За ЕГ Пловдив, да уточним. И кое е странното?

И моят син е приет в английската с АЕ.
Честито на всички, приети на първо желание. На останалите, късмет на второ класиране.

Разбрах, че за езиковите не е нужно да се вади медицинско.
Знаете ли какви документи трябват за записването освен свидетелството за основно образование?

На първо време това е достатъчно. Всичко останало се попълва на място и ще ви кажат какво да подготвите за началото на учебната година.

# 625
  • Майничка
Този аксесоар е само за официални поводи, пък и повечето момичета май предпочитат вратовръзка напоследък.🙂
Впрочем, в ЕГИВ също може с бяла или бледосиня риза, стига да е с връзка.

# 626
Някой приет в НТГ

# 627
  • Пловдив
Dundi73, в училището, от което идва до последния ден си ходеше с униформа.
Ket_G пакета с документи можеш да си го свалиш от сайта на ЕГ в раздел ‘Ученици’. Аз смятам да си го попълня вкъщи.

# 628
  • малкия йеросалим
Предварително се извинявам за глупавият въпрос, но ми е пълна каша в главата. Синът ми е приет второ желание в Строителният.
От много четене и хорски мнения се обърках. Той иска да продължим с второ класиране,  за да пробваме за първото му желание ( строителство и архитектура).Сега трябва да подам документи за второ класиране  или трябва да го запиша в паралелката която е приет, за да си запазим мястото и едновременно с това да подам заявление за второ класиране?
И като е приет на второ желание  това значи ли,че е приет и по по-ниските желания и мога да го запиша в някое от тях?

# 629
  • Пловдив
Не значи, че е приет и на по-ниските желания и НЕ може да го запишете на по-ниско желание. Сега възможностите ви са две:
1. Отивате и го записвате на второто му желание, на което е приет сега и той ще учи това.
2. Отивате и не го записвате, а подавате заявление за второ класиране, на което може да бъде приет по първо желание или да остане на сегашното, на което е приет.

Общи условия

Активация на акаунт