В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 779
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Ох Кадерайче много сте млади (каза го баба на 28години Joy ) Ние за 7години през какви кавги сме минали. Един път даже прозорец бях счупила докато хвърлях портмонето по главата му , е не уцелих Grinning Моя пубертет малко бавно мина , даже си мисля че още съм тийн.
Ще се оправите няма страшно , според мен споделяй на приятелката си , не можеш всичко да държиш в себе си.
Аз съм против каски и подобни , но сигурно има такива , които са доволни от тях.
Аз съм с нервен стомах и страшни хемороиди имах преди да забременея. От бремеността ли не знам , ама сега няма и помен от тях. Малкия също се изхожда по 3-4пъти. Не е разтройство или подобно , не съм се замисляла , дали е проблем. Той до почти 6 месец се изхождаше след всяко кърмене.

# 556
Кадерайче, трябва да споделиш на някой, ако не ще откачиш. Ако ти е спокойно кажи тук някой може да даде полезен съвет.  Иначе ние сме 15 години с моя мъж, страшно е било. И какви неща сме си казвали.. ужас,но всичко минава., стига причината да не е сериозна естествено.
Гледайте пред малката да не викате те усещат. Моя мъж е емоционален някой път и примерно като гледа мач и като викне и Томас в началото заплакваше, сегя вече му свикна 🤣

# 557
Благодаря на всички за пожеланията!
Как мина първият им рожден ден ли?! 😂 Трети ден не мога да си почина.. Като цяло мина между дремки и хранения. Тази година решихме да не правим големи тържества и бяхме у дома с най-близките, като с баща им дори не успяхме да седнем на масата 😂 Качила съм ви най-сполучливата им снимка (от общо 200). Беше супер емоционално, ревах една седмица преди денят и продължавам 3ти ден след. Качвам ви още един кадър, мъфина никак не е био мио глутен free - no sugar, беше само за снимката, но всички си отхапаха 😂

Честито рожденници Хепинес. Да са ти живи и здрави . Heart Когато имаш време ,да разкажеш как е минал първият им рожден ден на малките бебоци.
Вяра с какво друго лекуваш дъщеря си?

# 558
Благодаря на всички за пожеланията!
Как мина първият им рожден ден ли?! 😂 Трети ден не мога да си почина.. Като цяло мина между дремки и хранения. Тази година решихме да не правим големи тържества и бяхме у дома с най-близките, като с баща им дори не успяхме да седнем на масата 😂 Качила съм ви най-сполучливата им снимка (от общо 200). Беше супер емоционално, ревах една седмица преди денят и продължавам 3ти ден след. Качвам ви още един кадър, мъфина никак не е био мио глутен free - no sugar, беше само за снимката, но всички си отхапаха 😂

Честито рожденници Хепинес. Да са ти живи и здрави . Heart Когато имаш време ,да разкажеш как е минал първият им рожден ден на малките бебоци.
Вяра с какво друго лекуваш дъщеря си?
ПУ ПУ прекрасни са да са живи и здрави и много да ви радват

# 559
  • Вестерос
Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 560
  • София
Ох, а здравейте. Липсвахте ми.

Всеки ден в последните 20-ина дни си мислех за вас, но така и не стигаха да прочета. Наваксах!

Честито на първите и най-борбени рожденици! ❤️
Прегръдки и кураж на всички, които имат нужда. Искайте си помощ и не се срамувайте! Едно време са ни гледали по сто човека в къща, сега искаме всичко сами, пък и с всичкия си да останем 🤭

У нас напоследък гледането на бебе представлява: той си се забавлява сам и се мята из апартамента, но ние ходим по него, понеже не иска да стои затворен в кошара, а и защото нон стоп опитва да върши бели и да се удря в процеса. Та, чувствам се като ходеща спасителна жилетка или нещо от сорта 😁 Е сега вече съвсем нищо не мога да свърша, докато сме само двамата.

Бях и малко в болница тези дни и заради едни лекарства не можех да кърмя един ден. А детето свикнало и реве. Беше ми отвратително, дано никога повече не се случва. Иначе аз имах притеснения и за себе си, но повече ми беше тъжно за малчо.

Той е с 6 зъба, сяда и се тътрузи основно по корем, но прави и плахи крачки на 4 крака. Изправя се на колене и ги отлепя. Задържа опора в ходилата за малко, като го изправя, но генерално е далеч от стабилен. Отказва почти всичко освен плодове, кисело мляко (не исках толкова рано да му давам, но почнах по малко 🫣) и кърма. Напоследък и хляб яде тук-там, но слабо. Ни готови зеленчукови пюрета, ни мои, ни варени зеленчуци, ни от не знам колко кухни пробвани не ще. А месо още по-малко приема. Не го насилвам, но ми липсват малко времената, когато не отказваше нищо 😁

Това е от мен засега и, надявам се, до скоро!

# 561
MM happiness, честит рожден ден на малките сладури! Да са здрави и все така борбени.

# 562
Ваня, благодаря и честита месечинка на Матей. Голямо сладур пу пу😊
Аз правих домашна торта по случая,а Томас явно го мъчи зъб и е кисел цял ден и иска много гушкане. Не знам при вас така ли е покрай зъбите. Гушкат ли се бебетата повече?

Матей прекрасен си

# 563
Кърмещите, как се справяте с хапането? 1 зъб има, ама вече е в действие... Прави го съзнателно, нарочно и се смее след това. Пробвах да реагирам неемоционално, емоционално, да преигравам, да се сърдя, да се карам, не става...

# 564
  • София
Двамата ревахме няколко пъти: аз от болка, той от страх, че реагирах на болката. И после спря. Не знам дали има общо.

Кърмещите, как се справяте с хапането? 1 зъб има, ама вече е в действие... Прави го съзнателно, нарочно и се смее след това. Пробвах да реагирам неемоционално, емоционално, да преигравам, да се сърдя, да се карам, не става...

# 565
Савана хапеше ден два, след това спря. Като ухапе прибирам гърдите и не ги давам известно време 3-4-5минути, после давам пак рев не рев.. период е ще мине, много е неприятно аз адски се вбесявах

# 566
И мен ме хапеше в началото с двата си зъба. Аз също директно прибирах и не давах да суче няколко минути , дори да е започнал ново да се кърми. На втория, третия път направи връзката и спря. След това ме е хапал само два пъти абсолютно нарочно , след като му хванах ръчичката , за да не ме щипе , тогава ме погледна и ме захапа с всичка сила и може би около минута , не пусна , а е вече с 7 зъба. Но като цяло не хапе вече.

# 567
Ох, благодаря ви! То и аз прибирам и не давам, а тя седи, смее се и ме бори. Напълно съзнава какво прави, защото го прави през деня, и то когато се е нахранила. Вече я предупреждавам, че ако ме ухапе, прибирам ц*цата и мляко няма...

# 568
Честити прекрасни рожденици, ММ Хепинес! Да са здрави и да растат добри хора!

Момичета, много сте полезни за всякакви теми! Чета постоянно, но все не ми остава време да се включа. Като цяло съм мега изморена вече от ходенето подир пълзящо-прохождащо бебе, “въртене” на къща, отвреме навреме работа, че и за капак записах още една магистратура, защото ще ми е полезна занапред.
С ММ заспиваме малко след бебка (тя заспива около 20:30-21ч) и сякаш не си обръщаме много внимание, но се надявам да отмине този период, за да не се превърне в проблем.

Аз също продължавам да кърмя и наскоро ме захапа за първи път, като аз реагирах емоционално и необмислено и я дръпнах и се скарах, след което последва страшен рев. Оттогава не го е правила и се надявам да е разбрала, че така не бива.

Момичета, някои от вас сигурно помнят, защото още от първите дни на бременностите ни си споделяхме тук, но аз също имам една загуба преди ноемврийчето ни. Но това щастие, което изпитвам всеки ден сякаш разкара спомена за тъгата, която ме беше заляла тогава. Дори все по-често се усещам, че мисля за второ дете, даже често сънувам, че покрай мен жени са бременни, а аз не съм и дори в сънищата си много искам второ. Като цяло въпросът не е на дневен ред при нас, защото се наложи да родя секцио и сега трябва да се пазим поне до 1.5г , но все пак го мисля - дали ще се справя, как ще обръщам внимание на мънинката и тн.
Има ли мами с деца с малка разлика или такива, които мислят да не чакат дълги години за следващото?

# 569
Здравейте и мен ме хапе и то осъзнато и нарочно. И аз прибирам и не давам сърди се и после спира ( имаме два зъба и боли доста пък с повече незнам). Да за загубите никога не се забравя. И аз имам един спонтанен аборт 2014г. После 2015г.се роди големия,2020 е средния а малката е 2022г. Връзката между големия и малката е по далечна, много много внимание няма. Докато между малкия и малката е по близка по се закачат а и тя му се радва повече отколкото на големия. Разликата между двамата е 5 календарни години ( реално 4,5) но и там е друго не могат да играят двамата поне не на този етап. Но като разлика за мен тази е по добрия вариант, защото големия си беше вече самостоятелен и се оправяше сам. А сега буквално си гледам две бебета. Доскоро сменях памперси и на двамата. Та така доста дълго стана. Само още нещо да споделя докато бях бременна с третото лежах малко в болница в 4 месец идва някаква доцентка за визитация и като разбра че съм бременна с 4 ,с две живо родени как така съм решила за трето,един вид била съм луда и точно каза" ох да не стигаме до там" това на студентите дето бяха с нея. Е искат да има раждаемост пък такива изказвания и то от такъв доктор просто нямам думи и то това защото и трите са ви секцио. Спирам. Не пиша и като запиша маниии.  Хаххахах

Трите ми слънца!

Общи условия

Активация на акаунт