СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 068
  • 826
  •   1
Отговори
# 645
Аз да попитам нещо относно свободните места в трето класиране.
За желана паралелка ни изписва, че има 2 свободни места, но незнам дали няма да е рисковано да се пробваме въпрос.
Понеже на 2 класиране са приети 12 деца, но  са се записали 10. Тези две деца не са се записали и съответно могат и отново да участват за местата си???
Питането ми е по принцип за такива незаписали се деца след 2 класиране, то ако имат високи точки и не си харесат никакво друго училище или няма свободни места, то могат да си заемат местата, които са отказали да запишат и ние да не можем да се класираме там?

Нещата не работят така. Гледайте на трето по същия начин като на първо класиране (разликата е че изборът на паралелки е силно ограничен и свободните позиции са малко). За трето класиране желанията се подреждат наново и класирането е независимо от предишните две, въпреки, че алгоритъмът е същия. Това че дете е било прието някъде на първо/второ не му дава автоматично предимство на трето.
Класирането е по бал и може да бъдете изместени от дете с по-висок бал, без значение дали и къде е било  на първо и второ класиране.
Жената има предвид, че двете незаписани деца със сигурност ще ги изпреварят за тези места, ако не си постигнат желанията, заради които не са се записали.
Всичко е хипотетично, разбира се, защото може тези двама да отиват в частни училища или да заминават някъде.
То колкото участващи, толкова и истории има, но ако паралелката цел е високобалова може да се предположи, че незаписалите се двама са с достатъчно висок бал, за да целят нещо по-топ и имат увереността, че ще кацнат на същото място и да не стане другото желано. Жената не, че не разбира как работят нещата, ами си обмисля сценариите, при които нещата се прецакват.

# 646
За желана паралелка ни изписва, че има 2 свободни места, но незнам дали няма да е рисковано да се пробваме.
Понеже на 2 класиране са приети 12 деца, но  са се записали 10. Тези две деца не са се записали и съответно могат и отново да участват за местата си???
От къде е информацията колко са приети и колко записани
От РИО в града, в който участвате за места. Има подробно класирани и записали се за второ класиране и свободни места за трето.

# 647
За желана паралелка ни изписва, че има 2 свободни места, но незнам дали няма да е рисковано да се пробваме.
От РИО в града, в който участвате за места. Има подробно класирани и записали се за второ класиране и свободни места за трето.

Или аз не разбирам отговора или такава информация се споделя само между лица, работещи в съответното РУО. Мога да кажа, със сигурност, че на сайта на РУО Пловдив такава информация не е публикувана никога. Друг е въпросът дали имат подобна статистика.

# 648
bishup, някои РУО-та дадоха информация колко са класирани на второ, а колко не са се записали е очевидно от свободните места на трето. (паралелки, които не са събрали 26 желаещи не обсъждаме тук, очевидно)

# 649

Или аз не разбирам отговора или такава информация се споделя само между лица, работещи в съответното РУО. Мога да кажа, със сигурност, че на сайта на РУО Пловдив такава информация не е публикувана никога. Друг е въпросът дали имат подобна статистика.
Аз там погледнах днес и има инфо (линк към таблица) за класирани и записани, както и статистика за минимален бал за паралелки за всяко класиране.

# 650
Нашият случай е точно такъв - близнак 1 и 2 бяха приети в 2 различни високобалови гимназии, но децата решиха да продължат заедно, съответно използвахме възможността за надпланов прием за близнак. По този начин освободихме 1 бройка в 1ЕГ.
Тук е мястото да благодаря на всички мами, които споделят информация и помагат и да посъветвам онези, които само четат - гледайте статистиката - при нас беше абсолютно точна.
Успех на всички деца, които ще участват на 3то и 4то класиране!

Има свободни места в доста високобалови  училища, чудно ми е как се случва това?
Може да са деца приети на второ класиране и незаписали се, които се надяват да влязат в някоя топ гимназия или да се прекласират на същото място, може да са деца, които са пробвали за спорта и ще учат в провинцията, чужбина или частно.... божа работа.

Верно, бе, и аз така подозирам - софиянчетата с високите балове са кандидатствали при нас в провинцията "за спорта", само за да се хвалят майките им на колко места са приети, и сега има сума ти свободни места в елитните ни гимназии ...  
Майтапа на страна, ама това пробване "за спорта" продължава да се дъвче като основен фактор за свободните места. Как пък досега за един такъв спортист не съм чула от десетките деца, които познавам!
Не може ли просто част от местата да са освободени от близнаци, приети в различни високобалови училища, единият от които да е изтеглил другия на второ класиране?! Частни училища, МК ... Само в тази тема колко хора казаха, че не са записали децата по какви ли не лични причини.

# 651
  • варненка от София
Хайде, качихме се на влака за третото класиране. Наредихме желанията. Подадохме.

# 652
# 653

Аз там погледнах днес и има инфо (линк към таблица) за класирани и записани, както и статистика за минимален бал за паралелки за всяко класиране.

Galka2023, моля за линк за тази публикация или таблица, нищо не откривам, може и на лични, ако прецениш.

# 654
И аз искам да я видя за Пловдив тая таблица, има само минималните балове след 1 и 2 класиране.
За кое РУО говориш?

# 655
[Давам пример за РУО Враца - в секцията текущи новини, за класираните на първо класиране в паралелката Графичен дизайн е езиковата стоят приети 26 деца. В раздел прием най-отдолу стоят местата за трето класиране - в тази паралелка има едно място, т.е едно дете е класирано другаде.

# 656
Бургас има доста подробна таблица.

# 657
Въпросът беше за Пловдив. Враца и Бургас как помагат?

# 658
  • София

И за Мелмак може да има, но въпросът е за Пловдив.

Успех на участващите на трето класиране.

# 659
Възможно ли,

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 18:30 от Krisyyy

Общи условия

Активация на акаунт