Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 424
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
mmegi, ако е ритмично мърдане на бебо - може да е хълцане, но ако си е като кръвоносен съд ... не знам. На мен по принцип много си ми пулсира корема, но не ми пречи. Неприятно е само когато лежа по гръб.

# 121
  • Стара Загора
Може и да е хълцане (не знаех, че бебетата хълцат  Embarassed ) То е точно там, където се намира и бебча, но не спира и когато бебето мърда та затова се чудя  newsm78

# 122
  • Попово
и аз съм чувала че хълцукат и се усещало като ритмична пулсация Thinking

# 123
  • гр.Варна
little^cuttie,
моят мъж също е роден на 14.03,а аз съм 24.02.Та така добре сме се подредили.Всеки месец по нещичко.Декември-аз съм именничка,януари-тати,после рожденните ни дни-февруари и март и Живот и Здраве-Април,Мамин Гого:)
Лека вечер
Утре не съм сигурна,че ще дойда на варненската среща,но ще се постарая  bouquet

# 124
Здравейте слънчеви коремчета!

Стерилизатора за микровълнова на Чико
точно днес си купихме такъв. Размерите са височина 14-15см., диаметър 24см. (формата е квадрат). Колкото до времето за стерилизация - то зависи от мощността на микровълновата и варира от 5мин. на 1200W до 12мин. на 500W (има си подробно описание). Така, че е удобен и за по-старички и по-малки микровълнови. Нашият го взехме днес от Пакостник за 28,00лв., но му няма щипките и е нещо изкривен - предполагам, че е бил мостра. Като го видяхме в къщи им се обадихме и обещаха да ни го сменят, но в момента не могат, а от понеделник-вторник натам. Та, ако решите да си го купувате от Пакостник не бийте път до магазина преди вторник. Също така в сп. "9 месеца" на стр. 65 има талон за 5% намаление в същия магазин Пакостник Wink
За грипа наистина е ужасен. Едното ми братче вчера беше с 40 градуса, а нали и те чакат бебе, та мама си го прибра да не е близо до другата бъдеща мама. Аз самата го карам много странно - от Нова година насам  Rolling Eyes Точно ми мине и до ден-два отново съм зле. Само дето аз си поддържам почти постоянно 37,0-37,2 градуса. Имам си главоболие, но само когато започна да вдигам температура и то ме ориентира кога да пия парацетамол. Пия повечко витамин С и си взех сиропчето на Хип за бременни за 20 дни.

По принцип доста си кашлям и то от доста време и според мен не е от грипа, а от килограмите. Нещо ми залепва гърлото, чувствам го удебелено, като дишам дори през носа, усещам все едно вдишвам прахоляк Confused и много често се давя от кашлица, но я чувствам от гърлото, а не от по-дълбоко. В резултат на кашлянето пък имам мускулна треска и спя седнала за да може мъжкото ми слънце да се наспива Joy Въобще стахотна картинка съм и как ме търпят околните с постоянните ми мрънкания newsm78 Мисля, че близките ми заслужават медал Laughing

# 125
little^cuttie абе ти на този дофтор имаш ли му 100 % доверие, щото така като ги обяснява нещата ми се струва доста преувеличено от негова страна ... една приятелка я бяха лекували за разни кисти и глупости дето се оказа че ги  няма в крайна сметка ... а вярно че 25 лева за преглед без видеозон и то в провинцията са много ... аз ориентировъчно да ти кажа ходих в Луковит веднъж при една гинеколожка и ми взе 5 лева за прегледа без видеозон и като ми обясняваше нещата се обосноваваше жената и не ме е шашкала че това не е дбре и онова е зле ... Що не поискаш на твоя гинеколог дето си те следи да те качи на магарето?

# 126
  • БГ
добро утро,момичета Hug
как сте през почивните дни, аз понеже още работя и за мен са си почивни.little^cuttie и на мен ми се струва висока цената а и мнението, моя приятелка така я стресираха с разни гъбички,които нямаше.провери и с друго мнение.Аз другия месец ще ходя до София, така че дайте адреси на магазини за бременни-трябва ми бельо по скоро.приятна почивка на всички  bouquet

# 127
И аз мисля като бръмбар. Мисля, че повечето от нас са си с гъби, но доколкото знам ако не е много силно възпалението и не те дразни, се лекува чак преди раждането  newsm78.

За бельото, аз онлайн си поръчах сутиените. Като гледам има и гащички, а и всичко е на доста прилични цени, така че не си струва обикалянето. Ако отидеш в специализиран магазин за бременни ще ти вземат двойно и тройно повече пари за не по-качествени неща  Peace. Това е моя съвет, а ти си реши  Wink.

От днес съм с нови екстри - имам по една резка на двете бузки на дупето  Blush. Явно се започва с нашествието на стриите  #2gunfire. Верно, че него не го мажех всеки ден, а горе-долу два пъти в седмицата, но да видим корема и дърдите като ги мажа два пъти на ден какво ще стане  Crazy.

Вчера не съм влизала почти - голямо спане му ударих  Laughing - станах в 8.30.; към 10.30 докъм 12 придрямвах; после към 2 пак легнах и спах непробудно до 4  Shocked. Мислех си, че през нощта няма да спя - нищо подобно, спах си без проблеми  Mr. Green. Днес май пак ще подремвам честичко  Crazy.

# 128
Е, Ая дано се разминеш само с тия 2 черти!  Simple Smile
Странното е,че и аз напоследък спя по много.През деня си поспивам и вечер лягам рано и пак си спя... Дали е от времето?!

# 129
... Дали е от времето?!...
При мен е от килограмите Joy Майтап. Просто се уморяваме много, защото хем сме в напреднала бременност вече, хем се опитваме още на стария режим - работа, излизания, поразтребване и то се трупа.

Но имам още 8 работни дни и после се точа да си отспя  Mr. Green

# 130
  • Чехия
Привет от мен, и скорошно оздравяваме на болничките. Hug Hug
Почти не ми остава време да влизам в форума, от миналата седмица се уреди и последните дреболии покрай покупката ни на апартамент и от четвъртък имаме и ключовете.
Сега се почва ремонт и мъжо ще се наложи да се справя сам с всичко, аз му помагах за свалянето на тапетите, но с другите неща не съм кой знае колко ефективна.А да не го говориме че не мога и да клякам много.
Има доста неща за правене, надявам се до април да има поне две готови стай , а другите по натам.
Сега мое основно задължение е да ушия чаршафите за бебчо.
Обиколника го измайсторих миналата седмица , а вчера и двата комплекта само има да довърша днес една от възглавничките и да докупя дантела за украсяване.Предполагам че три комплекта ще са ми достатъчни, и ще има и две резервни долни.

Айа, и аз доста неща смятам да ги поръчам от нета, има доста добри цени..примерно количката ...а и къде да хода да ги търся фирмените магазини може да са на 100км от нас.

Момичета не избързвате ли с със стерилизаторите, дали ще са ви нужни ако сте само на кърма?
Я вижте каква кошарка ...   Joy Joy
Бъдете здрави и много се усмихвайте.

# 131
  • Стара Загора
ivalex да те попитам обиколника с какво е вътре? Аз правих един за моя племенник и поради липса на дунапрен го направих с вата.  Много хубав е станал  Peace  явно ти се отдава шиенето!
Поздрави!

# 132
  • София
Привет и от мен.
И аз голямо спане му удрям напследък и противно на очакванията ми, изобщо не ми влияе на нощния сън. Будя се често, но после пак си заспивам без проблеми. jjj, мога да спя по 16 часа в денонощие. Уви, засега не мога да си го позволя.

За стриите. Имам неприятното усещане, че ще ми се появят около пъпа.  Rage Кожата ми там е много опъната, но понеже отскоро ми се бояви една тънка и бледа linea negra, минавща право през пъпа, не мога да преценя има ли, няма ли. Ауа, сигурна ли си, че са стрии? Щото аз на няколко пъти сутрин се шашкам, че са ми се появили, а се оказва просто натиснато от шев на потник или нощница. Изобщо изведнъж ли се появяват? Днес нямаш, утре не? За всеки случай си купих Контратубекс и го мажа около пъпа колкото пъти на ден мина покрай тубичката. Дано помогне.
От друга страна, човек винаги трябва да е положително настроен към това, което му се случва. Всеки път, когато се ядосам на някакви подобни 'радости на бременността', хвърлям поглед към "Проблемно забременяване" и ми минава. Всяка от жените там, би се сдобила на драго сърце с гадене, болки в кръста и гърба, гъбички и стрии заради бременност. Така че... Peace

На мен снощи ми прилоша здравта. Случва ми се за втори път. Изведнъж ми причернява и не ми стига въздух, изпотявам се за секунди. Имам усещането, че ще изгубя съзнание. Адски е неприятно. Оправих се като стоях навън по тънка блузка десетина минути и продължаваше да ми е горещо. Предполагам, че ми пада кръвното, но другия път ще питам док.

За сутиените. Купих си един от под колоните на Пиротска. Абсолютно съм съгласна с Ауа, че е по-добре да се пазарува on line. В магазина платих 28 лв за сутиена, а не е нищо особено, дори дупките за зърната са изрязани накриво. Явно е правен за жени със зърна не по средата на гърдите, а отстрани.  Joy Но тогава спешно ми трябваше сутиен, а тоя магазин ми е на 5 минути от работата.
Другия път бельо от нета!  Naughty

ivalex, кошарата е за бебчета, палави като брат ми! Нищо не го спираше това хлапе, измисляше 330 пакости в минута! hahaha
Браво, че се наемаш да си шиеш чаршафчета. Аз не умея /а и ме мързиии/, та ще се пазаруват готови. Обиколникът е чудесен! Качи го в албумчето.

Чао от мен, отивам да снимам в южния с мама, татко и любимия.  Heart Eyes

# 133
Здравейте!

Минавам само набързо да проверя дали срещата на варненските момичета остава за днес, в 14.00 часа в сладкарница Неделя?
Аз ще съм там със сигурност и ще си водя малък кавалер.
Разгледах снимките от ревюто в Пловдив: сигурно е  било много инересно! За съжаление, изобщо не разбрах кои са нашите  момичета? Ако имате възможност, надпишете ги!
Желая Ви приятен неделен ден с много слънце и добро настроение!

# 134
Иве, ти си направо майстор - аз такова нещо дори не ми минава през ум, че мога да захвана, камо ли да се опитвам  Crazy. Браво на теб!

Кожата около пъпа, и на мен ми е изтъняла до безумие - имам чувството, че ако драсна с иглата ще направя цепка  ooooh!. И тази област се разширява и отива нагоре - сега половината от частта ми над пъпа я усещам като прежулена - явно е много тънка  Embarassed.

...Всяка от жените там, би се сдобила на драго сърце с гадене, болки в кръста и гърба, гъбички и стрии заради бременност...
Това е абсолютно така - аз точно от там идвам и ви уверявам, че с кеф посрещам всяко неразположение, защото знам, че съм бременна  Heart Eyes. Неслучайно не негодувам, а само споделям  Wink.

Времето е перфектно за разходка - за съжаление ние сме с майстор в къщи и не можем да мърдаме  Rolling Eyes. Но пък от вчера имаме една стая с нов паркет  Flutter. Днес продължават и с другата спалня и евентуално коридора и край  Whistling.

Общи условия

Активация на акаунт