Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 774
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Ураганче, коя е докторката, за която си видяла отзиви? Междудругото аз вече не вярвам на супердок, защото не слагат негативните отзиви, а само позитивните...
Мила Арнаудова 😂
Аз още си влача ония 2 кг. Но имам проблем с тоалетната нещо и отделно цикъла. Ще чакам да ми свърши и ще правя фастове. Миналият път с фаст свалих 2.5 кг. Иначе самото ми тяло си върна стария вид, не е подуто. Дрехите си стоят по същия начин.

# 466
Ееее, Долче, пак си сътворила вълшебство! Много хубаво са бухнали, изглеждат пухкави и сочни кокосовите лави! 😍😍😍
В Супердок влизах и аз миналата година да чета препоръки за един гинеколог. Повече няма да повторя.
Днес въпреки МЦ, ако успея, пак ще фастна. В случай, че ми прималее, ще хапна веднъж яйца и домати.

# 467
То всички Начев препоръчват, други се оплакват от него. То това с лекарите е толкова относително. Аз от моята съм доволна принципно, ама ето, че се придържа и тя към референтни стойности и не вижда проблем, а то си има. Според нея не трябва да пия хормон. Други с моите стойности пият. И сега кое е истината 🤦

# 468
БФФ, чията само в топла вода я накисвам, аз не ям млечни.

Елора, не съм си взела още инулина. Сега си взех едни капсули на гастрофорт, добре ми се отразяват на стомаха и се въздържам от нещо друго.

Шарпи, като те чета почвам да се чудя дали не сме клонирани Grinning
Аз съм същата с количествата, за пръв път срещам друг човек, който да яде колкото мен. Винаги съм била така. И преди, и сега. И винаги съм се чудела в мен ли е проблемът или в другите. Преди - можех да изям цяла голяма пица без проблем (то и сега мога, де Grinning), докато другите хапнат парче-две-три и спират, много се подули, не можели повече. Сега - мога да изям две свински пържоли без проблем, по 6 кюфтета, 4 големи шишчета или пържола + две шишчета, цяла голяма печена скумрия, два котлета сьомга, по 3 яйца на ядене и т.н. И отделно салати. Докато тук гледам едни мизерни порцийки... Grinning И пак почвам да се чудя у кого е проблемът Grinning

# 469
То всички Начев препоръчват, други се оплакват от него. То това с лекарите е толкова относително. Аз от моята съм доволна принципно, ама ето, че се придържа и тя към референтни стойности и не вижда проблем, а то си има. Според нея не трябва да пия хормон. Други с моите стойности пият. И сега кое е истината 🤦
Ако ходиш да кажеш как е. Аз по същия въпрос търся, но мисля септември да пусна пак изследвания и тогава. Разрових се из стари, но тогава хормоните са били по-добре.

Стела, и аз с яденето съм така, не си сама 😂. Добре сме си.

# 470
Аз ще отида с изследването от миналия месец. Едва ли има някаква голяма разлика сега.

# 471
Аз съм ходила при Начев - при първите ми изследвания категорично отрече да има нужда от метформин.
Той беше второто мнение, което потърсих. Първата лекарка когато попитах само за диета не може ли  каза, че не препоръчва и че трябва и медикамент.
Прегредът при Начев е доста кратък, но пък аз не обичам локуми така или иначе. Каза ми всичко, което беше нужно. Ако си човек, който обича по-обстоен преглед няма да ти хареса. Като пари не беше евтино - не помня колко, че съм с фонд. Също така каза, че при фамилна обремененост всяко момиче над 11 години в семейството задължително на преглед - за ЩЖ ставаше въпрос. Казват, че е добър при проблеми със забременяване и това като че ли го влече като сфера. Дори и мен попита имам ли такива планове.

# 472
Баба ми има хашимото. Изследвала съм антитела и не са ми високи изобщо. Така или иначе веднъж годишно си гледам и ТАТ и МАТ.

# 473
Нането, от вчера се чудя нещо. Твоето ендо е казало, че препаратът действа. Значи, резултатите ти са добри според нея/го/. Препоръча ли ти да "намалиш " дозата ли, въобще , интересно ми е ти какво и каза, тя какво ти каза. Ако е жена, де.
Защото и на мен ми предстоят такива митарства и , не че няма тук да споделям, ами ми е чудно, ако попадна в такава ситуация, да си я карам помоему при изрично предписание на лекарства от доктор, как да процедирам. То още някоя съфорумка тук беше споделяла, че не иска да пие лекарства, не знам какво стана с нея. Дали е послушала и тн.„
Защото тук много момичета пият дозата, явно е начален тласък и после спират.
Все ми се струва, че по-бързо става, аз затова засега се въздържах да ходя на ендокринолог, но ми се налага заради някакви неща, които ми откриха по жлезата с ехо.
Днес, ако приключа по-бързо в офиса, може да отскоча до джипка за направление, че се каня от сто години.

# 474
Шарпи, като те чета почвам да се чудя дали не сме клонирани Grinning
Аз съм същата с количествата, за пръв път срещам друг човек, който да яде колкото мен. Винаги съм била така. И преди, и сега. И винаги съм се чудела в мен ли е проблемът или в другите. Преди - можех да изям цяла голяма пица без проблем (то и сега мога, де Grinning), докато другите хапнат парче-две-три и спират, много се подули, не можели повече. Сега - мога да изям две свински пържоли без проблем, по 6 кюфтета, 4 големи шишчета или пържола + две шишчета, цяла голяма печена скумрия, два котлета сьомга, по 3 яйца на ядене и т.н. И отделно салати. Докато тук гледам едни мизерни порцийки... Grinning И пак почвам да се чудя у кого е проблемът Grinning
Стелче, и аз донякъде се радвам, че имам "близначка" в темата.
Защото и аз съм се чудила, аз ли имам проблем, корема ли ми е супер еластичен, или съм верно Алф.
Ми аз не мога да се нахраня с 1 пържола наистина. Трябва да са 2 + гарнитура много зеленчуци и салатка. Както и ти казваш - и аз винаги съм яло много и преди режима и на режима. Предишното ми меню е било купа пържени картофи, поне 1 кило + голама пържола + 2-3 филии хляб. Така хубаво да си ги топкам в соса на салатката. Винаги съм яла повече от половинът ми. От всички половини, които съм имала като се замисля. Ако направя стандартна тарелка кюфтета например, той изяде макс 3 + 2 филии хляб и салата. Аз поне 4 + салата + зеленчуци за гарнитура/солидна гарнитура, не 2 резена тиквички/ и накрая плод за десерт. Понякога съм се плашила от количествата, ама иначе не се наяждам. Яйца - поне 4. под 4 яйца никога не съм си правила. На морето като бяхме си правих по 5 + 2-3 краставици нарязани със сол за обяд в кутийка. С рибата не мога да се меря, защото не обичам. Насилвам се да хапна определен вид, но отстрани задължително имам пържола да си доям.
Като съм гледала на Нани Нет порциите, направо го считам за себе си като предястие на предястието. Днес съм си донесла за обяд пилешка пържола+ тиквички. Пържолата специално я теглих - 380 грама е. Тиквите 600 грама и един огромен домат розов селски - 560 грама.
Прохладата дойде и при нас Yum, Само сега да не ни зачука някоя градушка, че ....
Другата седмица смятам да си пускам аз пакет ЩЖ. Да вземем кинти, че морета, сметки, горива, храна и те се изпариха. И цикъла ще е минал тъкмо. Не съм много наясно специално за изследване на ЩЖ кога трябва да се прави. Знам за половите хормони, че е хубаво на 3-5 ден от цикъла. Надявам се да не сбъркам като ги пусна на чист ден.
Елора, щях да ти пиша за плуването, ама се отнесох. Та когато си отпуснеш тялото не потъваш, а напротив - изплуваш на повърхността. То затова телата на удавниците изплуват, щото телата им стоят отпуснато във водата.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 10:39 от sharpy

# 475
Шарпи, и аз съм в отбора с много храна принципно, особено кюфтета, голям гилти плежър са ми. Особено телешки домашни. По 6 ям😂 А на майка ми от пържените мога и 10, ама те не са големи.

Аз не съм изследвала никога щитовидната, според цикъла. Винаги ми е било без цикъл /защото така се е случил деня/. Не знам дали има някаква закономерност там.

# 476
Tays, да, намали дозата...Неприятна е такава ситуация и хич не ми е по-вкуса, даже си мислех да си отменя часа, защото ми е неудобно. Като цяло подходи доста позитивно за разлика от нас тук - хаха. Преди една година затова и потърсих второ мнение, защото първото лекарско мнение беше за медикамент, но аз вече четях темата и след като Начев не го впечатлиха особено резултатире, реших да пробвам без... Това е, не препоръчвам на никой да следва моите действия, всеки сам си преценява, аз просто споделям как съм постъпила.

# 477
Аз съм ходила при Начев 10 години, по повод един отстранен карцином на ЩЖ. 10 години не съм имала проблеми, след това ми отстраниха едно образувание на панкреаса и кръцнаха част от него. За кръвната захар никой нищо не ми каза, нито Начев ме прати някъде след като му разказах и за този еднокринен случай. Докато не забременях, кръвната ми захар на гладно беше 5,3, той ме прати на обременяване, по резултатите по телеофон ми каза категорично гестационен диабет, и трябваше след няколко дни да отида на преглед, за да ми каже какво да правя. Само че имах преди това контролен гинекологичне и емрбионът беше спрял да се развива. Сега ходя при друг, жената ме прати още от първия път на полови хормони, дори АМХ, натоварване, всичко. И за сега имам огромно доверие, прости не ми се искаше с хапчета да става всичко. Иначе съм едра, тежка, 75 кг, била съм и повече като тийн, но никога не съм търсила ендокринна причина за това.

# 478
Tays, да, намали дозата...Неприятна е такава ситуация и хич не ми е по-вкуса, даже си мислех да си отменя часа, защото ми е неудобно. Като цяло подходи доста позитивно за разлика от нас тук - хаха. Преди една година затова и потърсих второ мнение, защото първото лекарско мнение беше за медикамент, но аз вече четях темата и след като Начев не го впечатлиха особено резултатире, реших да пробвам без... Това е, не препоръчвам на никой да следва моите действия, всеки сам си преценява, аз просто споделям как съм постъпила.
Е, ако питаш мен, правилно си постъпила, защото и аз щях да пробвам първо без. Виждаш, че нещата се движат в правилна посока, като махнеш ядки и банани, и воала, следващия път, след 6 месеца, току-виж, че си вече ок.
Аз се радвам, че режимът дава резултати, радвам се и на всички, дето успяват.

# 479
Хормоните на ЩЖ се пускат на чист ден.
Без кафета, лекарства, добавки и т.н.
На гладно. Вода може.

Шарпи, и аз тъй с половинките. Все ме е било срам от сервитьорите като поръчвам повече от мъжа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт