Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 68

• 21 750
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Аз не изпитвам глад.И не мога да ям по много и големи порции.
Повече от месец съм спряла глюкофажа...уж изследвания щях да правя,но все нещо не успявам да стигна до лабораторията.
Някаква лекарка по тв беше споменала,че липсата на усещане за глад отново било признак за метаболитен проблем.
Някой ходил ли е при д-р Райна Стоянова?
Вчера певицата Мария Илиева спомена,че е нейна пациентка и е много доволна от режима.

# 481
Ами да ядат тия половинки пък, кой ги е спрял Grinning
И на мен бившият ми се чудеше отначало как добре си хапвам, че и с кеф. Не бил виждал друг път жена така да се наслаждава на храната, хеле пък "жена на диета" Joy Свикна, даже беше почнал да придобива моите навици и оценяване на хубавата храна като седне. Освен че хем ядеше повече, хем всеки път коремът му изчезваше в рамките на седмици от идване в България, друго нищо не му се е случило.
Отначало все го питах стига ли му храната, че като знам на мен колко ми трябва да се наям, а той 1 глава над мен стърчеше, логично ми изглеждаше да търси много сериозни порции. И все ме беше страх че съм го оставила недонахранен, той и по-бързо се храни и аз докато преполовя, вече стоеше на празни ясли Grinning

А за това какво и колко ям отдава съм решила твърдо да не ми пука какво мислят останалите.
Като малка са ме гонили с храната че бях много злояда. Като бях 100 кила са ме гледали изпод вежди щото нали всеки мисли че щом съм дебела значи много ям и бива по-малко да е. Както не ям чушки и още някои неща, за това също се опитват да ме съдят. Като отказвам сладко или "ужас, как без хляб?!?" пак на някого не му допада... Абе я всички у лево, ама ха!

Към споменаване от известни личности се отнасям като  към реклама, не бих вярвала ако не срещна още много добри отзиви по други места. Независимо дали е продукт или услуга.

# 482
Здравейте, и аз съм ходила при Начев, и потвърждвам ,че е доктор, който ти казва важното ,говори доста бързо и не е много обстоен, но пък за сметка на това е много директен. Мога да препоръчам една млада лекарка Петя Ангелова от МБАЛ Надежда.Преглежда само в събота.
За хормоните на ЩЗ няма значение цикъла , трябва да бъдат на гладно.

# 483
Има и доста негативни отзиви за тази лекарка.  Райна Стоянова.
 https://superdoc.bg/lekar/rayna-stoyanova

Погледнах и и цените, и квалификацията. По-скоро е специализирана в областта на диетичното хранене, чак миналата година е придобила специалност.
На бизнес дама ми звучи по-скоро.

Оф, аз днес няма как да стигна до джипито, всичко се отлага
Аз не изпитвам глад.И не мога да ям по много и големи порции.
Повече от месец съм спряла глюкофажа...уж изследвания щях да правя,но все нещо не успявам да стигна до лабораторията.
Някаква лекарка по тв беше споменала,че липсата на усещане за глад отново било признак за метаболитен проблем.
Някой ходил ли е при д-р Райна Стоянова?
Вчера певицата Мария Илиева спомена,че е нейна пациентка и е много доволна от режима.

# 484
Има значение цикъла, има.

# 485
За тази певица съм абсолютно убедена, че е на "инжекционно" сваляне на килограми.

А относно темпото на хранене - аз пък бързо се храня, което не е добре. Като бях малка, баща ми ми казваше, че "хвърлям с лопатата в устата" Все едно някой ще ми го вземе. Опитвала съм се неведнъж да намаля темпото, така си мисля, че и по-малко храна ще поема. Обаче намаляването е точно на 2 залъка. Неусетно след това пак почвам да "хвърлям с лопатата". И когато имам 3-4 неща пред мен - задължително трябва да си набутам от четирите в устата. Хапка пържолка с хапка зеленчук с хапка салатка с хапка яйчице.

# 486
Ще видя тази лекарка, но нещо не мога да стигна до ЛЛ за направление. Писах й по вайбър, но не отговаря. Ако не ми пусне днес утре няма да ходя. Не ми се плаща на лекарка, която може и изобщо да не е ок, въпреки добрите отзиви. То и достатъчно пари давам за изследвания, че и да платя на лекар, който работи с НЗОК.

# 487
За Мария Илиева и аз същото си мисля. Някак не вярвам, че стои на режими.

# 488
Следя с голям интерес темата с ендокринолозите. Ще се осмеля и аз да отида някой ден. Като споменахте Райна Стоянова, миналата седмица попаднах на интервю с нея, но не знам дали е полезно, адекватно и т.н. Пускам линк и повод аз да го изгледам също https://youtu.be/L-CYgCzdVy4 .
Не харесвам водещия, но го игнорирам…
Обаче такава енергия докато тренирам откакто фаствам по-дълго, че се чувствам като супергерои. Може и от свалените килограми да е, но планинският катерач не ми е вече така омразен.
Тази мода с Оземпик е ужасна- за някои е просто суета, за други- възможност за живот.

# 489
Nani, само заради външния вид не бих и имала доверие , а като споменахте и предисторията съвсем. Личи си, че с водещия са си лика прилика Simple Smile))

# 490
Нани, вълшебни бяха за нас "лавите", признавам.😊 И аз съм така с енергията по време на фаст- особено след 24 ч+. И доктор Фънг препоръчва да се тренира по време на фаст.🙂
Стела, ако съм гладна и ям режимна храна, и аз мога да изям няколко шишчета/пържоли/котлети риба/цяла сьомга (неотдавна даже показах цяла скумрия с гарнитура)/1-2 пилешки бутчета (според размера)/4 яйца (по време на яйчния фаст даже веднъж си изядох шестте яйца за деня наведнъж).🙂
Шарпи, бавното хранене и е до навик. Може да се "усвои", ако човек държи.🙂 Аз винаги съм от най-бавно хранещите се на масата.😆 Не обичам и да "разреждам" храната с пиене на нещо си и пак...Просто дъвча по много всяка хапка /нещо съвсем нормално за мен, не се бавя умишлено/ и накрая все съм последната, която дъвче на масата...😅 Разбира се, ако бързам по някаква причина, дъвча по-бързо, ама пак по много пъти всяка хапка (но не обичам да ми се налага, защото се чувствам малко като на състезание).☺️ Апетит не ми липсва иначе, обикновено не ям "като врабче", а и съм споделяла, че мога да ям всякакви групи храни...
Тази лекарка и на мен ми изглежда...странно, леко изкуствено и някак твърде"лъскаво"...Това са впечатления от снимки и видео все пак, не мога да гадая дали е добър специалист само по това. По принцип мисля, че е добре лекарите да са "реклама" на специалността си, но за мен това не е задължително (т.е. само защото ендокронолог/диетолог е слаб, не означава, че е задължително и добър специалист и т.н.).
Аз съм в оранжево настроение🧡:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 18:06 от dolce miele

# 491
Долче, много хубави нокти ❤️❤️❤️

# 492
Долче, страхотен цвят! Летен, свеж 🤩

# 493
Ураганче, Стела, благодаря!😊 Това ми е един от любимите цветове за лятото.🧡
Аз направих 23,30 ч+ фаст. След малко ще вечерям- салата от домати с босилек, извара, маслини и ще видя още какво...🤔🤔

# 494
Долче, уааау! 🧡 От едната страна ще е сладкарница значи, а от другата студио за маникюр! 😋
Относно тренировките- напоследък правя двуразови, дори по време на дълъг 36-40 часа фаст пак тренирам.
Дядо винаги ми е повтарял, че след 20тата минута от началото на едно хранене мозъкът започва да осъзнава, че се засища. Той се хранеше изключително бавно. Аз не съм от бързите, но ММ на две на три и е приключил, а аз 15 мин. след него. 😁
Сега като се прибера в БГ с нищо сигурно няма да съм стриктна, но от септември ще се боря наравно с вас. 💪

Общи условия

Активация на акаунт