КАРТИ ТАРО - ТЕМА 30

• 25 779
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Зависи какви са отношенията и какъв е въпросът.
Тройка жезли може да означава, че решение е взето и се тръгва по нов път, откриват се нови възможности.
При двойка жезли виждаме човек, който е в дилема, той е на сигурно в замъка си, а при тройката вече е тръгнал.
Императрицата за мен е личния интерес и активиране на наличния ресурс. А може човекът да е тръгнал към Императрицата.
Наистина зависи от ситуацията и от въпросът.
Ти как го тълкуваш?
Трудно тълкувам за себе си тъй като не съм обективна, аз тройка жезли я диктувам като пътуване, защото нямам много опит с нея, а Императрицата е ръст във всяко отношение, но също може и да е майка, изобилие.
Но какво значат двете като съвет към мен спрямо този човек ?!
Но аз исках да знам дали да го чакам, дали аз да подходя към него или изобщо да затварям тази страница - но за последното очаквах 10 меч, смъртта нещо такова, ако беше сз да направя стъпка към него очаквах 8 жезли и нещо такова
Днес тройка мечове не се прояви по-някакъв драматичен начин, както и двете казахте 😅 може би на вътрешно ниво, но пък и не разбрах кои са двете неща по 2 жезли.

# 121

Тук се съгласявам с malina_smile. Аз лично 3 жезли я чета като действие/движение и тук съветът е да се обърнеш към себе си. Помисли и формулирай собствените си нужди, така че ти да се чувстваш значима и оценена, и ги отстоявай. Според мен картите ти казват преди всичко, че имаш необходимост да прецениш от какво имаш нужда ти в тези отношения.

# 122

Тук се съгласявам с malina_smile. Аз лично 3 жезли я чета като действие/движение и тук съветът е да се обърнеш към себе си. Помисли и формулирай собствените си нужди, така че ти да се чувстваш значима и оценена, и ги отстоявай. Според мен картите ти казват преди всичко, че имаш необходимост да прецениш от какво имаш нужда ти в тези отношения.
Разбрах 😅
Тоест императрицата съм аз
Има смисъл, този път да избера себе си ?

# 123
  • София
Много ми харесва как е изобразена 3 жезли в колодата, която имам. Една от най-хубавите за мен карти в тестето, е тази. Приемам я за човек, който вече е направил избора, пред който е поставен в 2 жезли и е решил да послуша сърцето си, да се води от чувствата си - ако те му говорят да се довери, да направи крачка към другия - то трябва да го направи. Twinklestar, разбирам объркването ти в лични четения (и аз съм така при любовни въпроси за себе си, интуицията винаги ми говори, но аз подвластна на емоциите сякаш търся потвърждение на това, което "чувам" от нея,  но в повечето случаи не го получавам, защото хората не знаят цялата картина и история и няма как да навържат картата/картите с нея, а още по-същественото - не чувстват моите чувства). От написаното от теб усещам много мисъл, разум и рационализация, дори в тълкуването на тези карти. Смятам, че ти говорят да пуснеш рационалното и да се довериш на сърцето си. Ако се отпуснеш и си позволиш да чуеш какво то иска (3 жезли), ще стигнеш до "раждането" на нещо ново, положително и с хубав потенциал (Императрицата). Опитай да се свържеш с женската си енергия и да се оставиш сърцето да те води в тези отношения. Вероятно ти е трудно, но картите според мен това те съветват. Желая ти успех и се надявам на ОВ.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 23:25 от malina_smile

# 124
2ка и 3ка жезли са ми едни от най- необяснимите карти
и 2ка меч не я чета добре
пишете повече, интересно е

# 125
Много ми харесва как е изобразена 3 жезли в колодата която имам. Една от най-хубавите за мен карти в тестето е тази. Приемам я за човек, който вече е направил избора пред който е поставен в 2 жезли и е решил да послуша сърцето си, да се води от чувствата си - ако те му говорят да се довери, да направи крачка към другия, то трябва да го направи. Twinklestar, разбирам объркването ти в лични четения (и аз съм така при любовни въпроси за себе си, интуицията винаги ми говори, но аз подвластна на емоциите сякаш търся потвърждение на това, която "чувам" от нея,  но в повечето случаи не го получавам, защото хората не знаят цялата картина и история и няма как да навържат картата/картите с нея, а още по-същественото - не чувстват моите чувства). От написаното от теб усещам много мисъл, разум и рационализация, дори в тълкуването на тези карти. Смятам, че ти говорят да пуснеш рационалното и да се довериш на сърцето си. Ако се отпуснеш и си позволиш да чуеш какво то иска (3 жезли), ще стигнеш до "раждането" на нещо ново, положително и с хубав потенциал (Императрицата). Опитай да се свържеш с женската си енергия и да се оставиш сърцето да те води в тези отношения. Вероятно ти е трудно, но картите според мен това те съветват. Желая ти успех и се надявам на ОВ.
Много благодаря!
Разума казва, че нямам верен ход, а сърцето си иска своето.
За рационалното мислене и женска енергия си изключително точна! Изгубих я напоследък и енергийно не съм там където искам да съм
Като съвет за периода на ретроградна Венера ми излезе Кралица Жезли 😅 , а тя не мисли, тя действа!
Мисля, че съм в енергията на Кралица Меч и трябва час по скоро да изляза от нея.

# 126
  • София
Twinklestar, и аз си мислех, че си в енергията за Кралица Мечове докато пишех предния си пост тук. При нея има много защита и мисъл и самодостатъчност, но никакво действие, чувства и страст. Забранява си ги, за да не бъде наранена. Кралица Жезли на мен ми е любимата Кралица. Много ми харесва описанието й в книгата, която имам - тя е съчетание от страст, емоция, действие, съблазнение, умее да се наслаждава на живота и същевременно да създава уют.  Може би неслучайно ти се е паднала като съмет. Simple Smile

# 127
2ка и 3ка жезли са ми едни от най- необяснимите карти
и 2ка меч не я чета добре
пишете повече, интересно е
Herzen, 2 жезли я чета като колебание между два избора, но по-скоро колебание, основано на емоции и копнежи, докато 2 мечове е рационалният избор, колебанието кой избор обективно е най-правилният. 3 жезли, както споменах по-горе, за мен е движение. Изборът вече е направен и пристъпваме към него.

Аз не разбирам 3 пентакли. Знам, че е договор, сделка, урок...и дотам. Напонятна ми е тази карта. За 3 мечове не мога да хвана границата кога е трети фактор и кога е разочарование/разбито сърце.

# 128
3 пентакли - работа в екип, работа върху детайли, прецизна работа

malina_smile , когато попитах как да вляза в енергията на Кралица Жезли (и на мен ми е любимка) излезе Рицар Чаши 😅

Ииии карта на деня 😅

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 08:24 от Twinklestar

# 129
Аз като цяло съм по-консервативна относно Таро и се придържам към оригиналните значения на картите. Също така ползвам само 2 колоди - Марсилско таро и Уейт. Останалите са ми красиви, но ги възприемам като много либерална художествена интерпретация.
Значението на картата зависи от контекста и околните карти. Затова не смятам, че може да се каже много когато някой тотално непознат подхвърли един въпрос и едни карти. Като се ходи на четене, ако е добър таролог, ще зададе доста въпроси и те ще са отворени, така че и ти да говориш.
Картите не ти дават готов отговор, те те насочват сам да стигнеш до решение, не отнемят свободната ни воля.

# 130
Ами попитах дали да очаквам скоро контакт от него и излезе Рицар Чаши и вече тотално не знам как да действам, аз не му вярвам много на този Рицар

Време: Рицарят на чашите предсказва важно събитие, когато интуицията и емоциите се превърнат в действие. Това събитие може да се случи след 1-12 дни.

# 131
  • София
malina_smile , когато попитах как да вляза в енергията на Кралица Жезли (и на мен ми е любимка) излезе Рицар Чаши 😅
И при мен често излиза в последно време този рицар, но нищо не се е случва на действие, освен отваряне на стори примерно, когато към качила (което за мен не е голямо действие 😁)
Като съвет за КЖ обаче смятам, че тази карта ти дава точно това напътствие - да пуснеш рационалното, да погледнеш нещата от романтичната страна и просто да се оставиш на чувствата си, така би влязла в по-забавната, ако мога да я нарека, енергия на Кралица Жезли. Понеже е рицар, мисля, че подканя и за действие, на основата на чувствата.

И... ето и моите дневни карти. Замислих се дали да не остана само с Любовниците, но сърце юнашки не трае и си го получи - Смърт и 5 мечове. Как бихте ги разчели? Любовниците много рядко ми излизат - някакъв любовен избор ли ще имам днес, който ще доведе до промяна и 5 мечове, освен, че е от негативните малки аркани на 5-ците и леко ми развали настроението със сутрешното кафе, не мога друго да кажа за нея.

# 132
И при мен често излиза в последно време този рицар, но нищо не се е случва на действие, освен отваряне на стори примерно, когато към качила (което за мен не е голямо действие 😁)
Като съвет за КЖ обаче смятам, че тази карта ти дава точно това напътствие - да пуснеш рационалното, да погледнеш нещата от романтичната страна и просто да се оставиш на чувствата си, така би влязла в по-забавната, ако мога да я нарека, енергия на Кралица Жезли. Понеже е рицар, мисля, че подканя и за действие, на основата на чувствата.

И... ето и моите дневни карти. Замислих се дали да не остана само с Любовниците, но сърце юнашки не трае и си го получи - Смърт и 5 мечове. Как бихте ги разчели? Любовниците много рядко ми излизат - някакъв любовен избор ли ще имам днес, който ще доведе до промяна и 5 мечове, освен, че е от негативните малки аркани на 5-ците и леко ми развали настроението със сутрешното кафе, не мога друго да кажа за нея.
Изборът, който направиш (разум/сърце) ще доведе до край или трансформация, но заради 5цата бих казала край и това ще те натъжи на ниво мисли, в този смисъл може би изборът по Любовниците няма да е от любовен характер , може да се разделиш с нещо, което харесваш да правиш.

# 133
Туинки, с този Рицар чаши няма нужда да правиш нищо. Според мен даже дай пространство на ситуацията да се разгърне. С действия от твоя страна може по-скоро да пречиш на нейния естествен ход.
Честото теглене на карти обърква. Прави по 1 четене на седмица по въпроса, който те вълнува.

# 134
Туинки, с този Рицар чаши няма нужда да правиш нищо. Според мен даже дай пространство на ситуацията да се разгърне. С действия от твоя страна може по-скоро да пречиш на нейния естествен ход.
Честото теглене на карти обърква. Прави по 1 четене на седмица по въпроса, който те вълнува.
Много ми харесва Туинки 🫶🏻
Добре, ами много време го чакам и затова 😅

Общи условия

Активация на акаунт