Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 438
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Пробва ли с черешовите костилки и с онези капки Лефакс?

# 106
При мене май почнаха нещата. Тапата поне тръгна от снощи. Имам леки ПМС болки + бракстън хикс.  Иначе друго не. За сега с но шпа минават, та явно не е чудото.

Rapunzzell първите дни сама ще са ти най-тегави. При нас с първото помня, че ММ по цял ден на ръце го държеше бебето. Люш люш чак като се върна на работа ги правеше тези движения без да се усети. Бебеносенето много помогна при нас. Спеше по-дълги интервали така. 2-3 часа, не по 30 мин както беше иначе. Колийф помагаше също, на всяко хранене. Те сакапки лактаза  и не запичат.  Но номера е търпение.  Минава като им озрее стомахчето.

# 107
Най-лошото е, че капките против колики или са на базата на лактаза или на симетикон.
Както Еспумизана, така и Лефакса, а пък, ако щеш и Гастротус сироп за рефлукс съдържат симетикон, който запича. 😢Нашата бебка се изхождаше нормално, но от няколко дни е драма. Спрях Еспумизана, но се гърчи от колики. Понякога се налага да прибегне до глицеринови свещичкки, за да се освободи.
😭

Пробва ли с черешовите костилки и с онези капки Лефакс?

# 108
И при нас май има колики защото вече втора вечер между 11 и 2 вечерта се почва един рев иначе през деня си е спокойна.Или просто иска мама 😀 защото на ръце млъква като я сложа в кошарата и почва да се дере. А всеки казва чакай да почнат зъбките,коликите са нищо 😀

# 109
  • Wonderland
Ох…. Почнахме с лактазата, Био амика редуваме със Санколик. Обаче след вчерашната серия добавихме симетикон - Еспумизан. Имаше проблем с акото миналата седмица и сега треперя дали няма да го запече, ама нямам опция, много се мъчи, не спи…
Сега съм подготвила слинга да тестваме утре дали ще е по-добре, черешови костилки само не съм пробвала, струва ми се ад в тия жеги да затоплям колани. Sad Даваме му и чая на Хип от дъжд на вятър, ама плюе всичко.
Хем отброявам дните до третия месец, хем не искам, искам да му се нарадвам на бебешкия етап, ама е постоянна мъка като е буден…

# 110
При мене май почнаха нещата. Тапата поне тръгна от снощи. Имам леки ПМС болки + бракстън хикс.  Иначе друго не. За сега с но шпа минават, та явно не е чудото.

Rapunzzell първите дни сама ще са ти най-тегави. При нас с първото помня, че ММ по цял ден на ръце го държеше бебето. Люш люш чак като се върна на работа ги правеше тези движения без да се усети. Бебеносенето много помогна при нас. Спеше по-дълги интервали така. 2-3 часа, не по 30 мин както беше иначе. Колийф помагаше също, на всяко хранене. Те сакапки лактаза  и не запичат.  Но номера е търпение.  Минава като им озрее стомахчето.
Минти как си. При мен тапата падна сутринта, цял ден съм с контракции и ме оставиха в болницата за наблюдение. В началото бяха нерегулярни, после станаха на 10 мин., после на 5 мин. и чак сега започнаха да стават по продължителни. Дано скоро се случат нещата, че започна да си става доста болезнено.

# 111
Рапунцел, нито дъщеря ми, нито сега малкия се запича от еспумизан. А да ти кажа и двамата са на високи дози, той дори ака по 3-4-5 пъти на ден…

И ние извадихме днес раницата, слингът не го кефи, ама е стигнал ръст и беше супер. Даже направихме разходка с кучето. Язък, че го купувах тоя слинг..

# 112
Тъкмо щях да ви питам вече дали сте били вънка.Аз мисля другата седмица да излезем за първи път.И пак имам въпроси 😁 като за първи път колко време да стоим вънка и как да я облека🙄

# 113
Цяяял ден се точи тапата, че и през нощта още имаше. Май я изкарах най-сетне, обаче до там. На няколко пъти си викам, че тръгват нещата обаче като пих но шпа и всичко спираше. Все си спомнях как на 6см разкритие писнах за епидурална и ме натъпкаха с бускулизин венозно.  Та си викам щом не съм пропищяла значи не е това. Буквално до ранния следобед се
И мислех 'днес ще е', чак на моя му викам бъди готов от работа веднага да тръгнеш. Ми не беше при мен вчера. Да видим днес какво ще стане. Само като седях права много притискаше главата изхода, очаквах водите да тръгнат... Не та не. От сега е ясно на кой се е метнало и туй дете 😅😬

Радвам се, че при теб са тръгнали и контракциите и се надявам да се е родило бебчето вече! При мен май понеделник ще станат нещата... Ако не, вторник. Вече се готвя за повторение на първото раждане. Само дето тогава сутринта не ми се гадене жестоко от всичко и сега не знам абоката като ми го набиват, няма да ми прималее ами направо ще си повърна сигурно. И до края на деня поне докато не се роди не се надявам да пия вода или да ям нещо. Надеждата ми е,че предния път имаше една жена, за втори път раждаше. Набиха и системата и за 2 часа се приключи, а аз още висях и усещах нещо леко и си мислех, че не са чак толкова зле контракциите 😅

Минти как си. При мен тапата падна сутринта, цял ден съм с контракции и ме оставиха в болницата за наблюдение. В началото бяха нерегулярни, после станаха на 10 мин., после на 5 мин. и чак сега започнаха да стават по продължителни. Дано скоро се случат нещата, че започна да си става доста болезнено.

# 114
Цяяял ден се точи тапата, че и през нощта още имаше. Май я изкарах най-сетне, обаче до там. На няколко пъти си викам, че тръгват нещата обаче като пих но шпа и всичко спираше. Все си спомнях как на 6см разкритие писнах за епидурална и ме натъпкаха с бускулизин венозно.  Та си викам щом не съм пропищяла значи не е това. Буквално до ранния следобед се
И мислех 'днес ще е', чак на моя му викам бъди готов от работа веднага да тръгнеш. Ми не беше при мен вчера. Да видим днес какво ще стане. Само като седях права много притискаше главата изхода, очаквах водите да тръгнат... Не та не. От сега е ясно на кой се е метнало и туй дете 😅😬

Радвам се, че при теб са тръгнали и контракциите и се надявам да се е родило бебчето вече! При мен май понеделник ще станат нещата... Ако не, вторник. Вече се готвя за повторение на първото раждане. Само дето тогава сутринта не ми се гадене жестоко от всичко и сега не знам абоката като ми го набиват, няма да ми прималее ами направо ще си повърна сигурно. И до края на деня поне докато не се роди не се надявам да пия вода или да ям нещо. Надеждата ми е,че предния път имаше една жена, за втори път раждаше. Набиха и системата и за 2 часа се приключи, а аз още висях и усещах нещо леко и си мислех, че не са чак толкова зле контракциите 😅

Нашият юнак се появи тази сутрин. Да си призная големи мъки бяха, без упойка само система с окситоцин и за 1 час се роди. От 22:00 бях с големи болки и разкритието цял ден се точеше като народна песен, но вече в 4:30 решиха, че няма да ме мъчат повече и пуснаха системата и в 5:40 се появи мъника.

# 115
Ех, радвам се за теб! Simple Smile Да сте живи и здрави и бързо възстановяване пожелавам!

Сравнително бързо са се развили нещата. Ако бяха пуснали и системата по-рано още по-бързо щеше да е. Без упойка е доста тегаво,  особено 8-10см докато стигне. Те тогава са една през друга контракциите. 😬 Докато мине едната и си поемеш въздух и айде следващата. Спомням си,че от всички уебинари и всичко изчетено тогава забравих и как да дишам и да напъвам... 😅 И сега ми е смешно леко, обаче до 24часа ще ми се реве сигурно. 😳😬

# 116
Ние вече бяхме навън, на 40-ия ден я заведохме в църквата за чиста молитва с количката.
Вчера и оня ден пак по малко - за 1 час в парка.
Облечена е с боди с къс ръкав, чорапки и отгоре покрита с една муселинова пелена.
Иначе при нас снощи беше кошмарна изцяло безсънна нощ, сън в кошарата 30 мин. общо. Само рита с крачетата, маха с ръчичките, неспокойна.... Сгушена след това в мен още 3 часа.
При нас Еспумизанът запича 😭.  Допреди 3-4 дни се изхождаше по 2-3 пъти на ден, сега се мъчи и не може.
И аз броя дните до 3 месец с надежда тези колики да поутихнат...

Тъкмо щях да ви питам вече дали сте били вънка.Аз мисля другата седмица да излезем за първи път.И пак имам въпроси 😁 като за първи път колко време да стоим вънка и как да я облека🙄

# 117

Ние още в болницата излизахме с количката. Едната акушерка се сдуши с мъжа ми и почти насила ме накараха да излезем, за да се раздвижа, защото аз твърдях, че прекалено много ме боли, за да се разхождам.

За обличането зависи от температурата, но гледам да не й духа в количката и като е заспала да е завита, колкото и тъничко да е. Винаги нося и нещо по-плътно за обличане и за завиване. Акушерките казаха задължително да слагам шапчица навън, обаче не мога да се пречупя в това хубаво време да й надяна и шапка...

# 118
  • Варна
Ехее какво е това драсване дето са го шили детето чак 😵 живи и здрави да сте и бързо възстановяване!
Дамян е на 10 дни и вече два пъти сме излизали, иначе почти всеки ден си спи сутрешния сън ба верандата и много добре му влияе. Изкарвам го по къс ромпър и пелена. Продължаваме обаче да се борим с един ужасен момента от денонощието, когато е нон стоп на гърда, гърдите омекват, той само ближе и се нерви и пищи. Мислех че вчера сме го пропуснали тоя момент, защото обикновено е след обяд, но в 2:30 посред нощ пак се почна и така до 5.

# 119
  • Wonderland
Изкарах го за пръв път на 10 дни, от тогава всеки ден се разхождаме след 19 ч. Най-малкото аз имам нужда хаха Simple Smile
Обличам с дълъг ръкав, след като педиатърката ни се скара 😃

Общи условия

Активация на акаунт