Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Wonderland
И нашият днес на два пъти връща мляко след едно от храненията, после се и разхълца…
Като цяло хълцането му е редовен номер, връщането също поне веднъж на два дни го има, но педиатърката не ни каза нищо за рефлукс…
Мен всичко ме плаши, момичета! 😄 Всяка капка, която изплюе, всички звуци докато се храни… Исках да го уча да спи на шум, ма като го приспя със 100 зора и вървя на пръсти из нас, да не го събудя пак. Много ми е трудна адаптацията…

# 91
  • Варна
Аз пък съм се филмирала мойто да не би да има конюнктивит. По няколко пъти на ден чистя оченцата от гурелчета. Никой в нас засега няма признаци та ако е това се чудя откъде ще го лепне. Той все иска по коремче да спи и едното оче, на което спи по-често, то страда.

# 92
Направо ако мене питат ей такова да е цяло лято. 20-25С, да вали и да духа... Предпочитам го пред онази пещ дето беше предните дни и особено вчера. Иначе аз съм си сама по цял ден. Помощници не искам защото не помагат, ами само ме изнервят и нищо не правят и се оказва, че освен детето и тях трябва да дундуркам. Да си седят вкъщи, хич да не ми се вясват. Дори и две като станат сега няма да искам помощ.

Ох 2 ананаса, стана ми тежко и освен малко по резки движения от страна на бебето нищо ново.... Или утре като ида на преглед ще ме вкарат, или събота или вторник най-късно. Ама туй то...

Мислех, че съм останала само аз неродила. Изядох не знам колко ананаса, по препоръка на АГ и тоник вършел същата работа, заради хинина. Разбира се и това не свърши работа. Всеки ден правя разходки и вървя като луда и на бебо просто не му се излиза. Имам подготвителни контракции като менструални болки и до там.

# 93
Ох, не съм сама значи  🫣
Аз вече се отказах. Вчера след ананасите уж като ПМС имах болки на 30 мин, и както ги имах и до там. След няколко часа съм на преглед, багажа ми е стегнат... и ако каже влизаш ми предстои хем срив емоционален (вкъщи ще имат да реват и да ме търсят) хем поне ще ми олекне - буквалнои преносно. С АГ не сме говорили какво ще стане ако пренося, не е имало индикация. Как ще процедираме и тнт не знам. Знам че до 42 седмица се счита за ок, но знам, че и масово всички бързат да вадят бебето като мине термин. То айде днес пренасяне с 1 ден ама ... уж второ бебе, по-рано и бързо тръгвали. 🥴  Това поне си го представях да тръгне само да излиза и да тръгне вкъщи.

Направо ако мене питат ей такова да е цяло лято. 20-25С, да вали и да духа... Предпочитам го пред онази пещ дето беше предните дни и особено вчера. Иначе аз съм си сама по цял ден. Помощници не искам защото не помагат, ами само ме изнервят и нищо не правят и се оказва, че освен детето и тях трябва да дундуркам. Да си седят вкъщи, хич да не ми се вясват. Дори и две като станат сега няма да искам помощ.

Ох 2 ананаса, стана ми тежко и освен малко по резки движения от страна на бебето нищо ново.... Или утре като ида на преглед ще ме вкарат, или събота или вторник най-късно. Ама туй то...

Мислех, че съм останала само аз неродила. Изядох не знам колко ананаса, по препоръка на АГ и тоник вършел същата работа, заради хинина. Разбира се и това не свърши работа. Всеки ден правя разходки и вървя като луда и на бебо просто не му се излиза. Имам подготвителни контракции като менструални болки и до там.

# 94
И при нас едното оченце сълзи и образува гурелчета.
Ти с какво го промиваш!?
Аз с преварена водичка, сребърна вода или физиологичен разтвор.
Четох, че може да се дължи на запушен слъзен канал.

Аз пък съм се филмирала мойто да не би да има конюнктивит. По няколко пъти на ден чистя оченцата от гурелчета. Никой в нас засега няма признаци та ако е това се чудя откъде ще го лепне. Той все иска по коремче да спи и едното оче, на което спи по-често, то страда.

# 95
Аз леко си отдъхнах. Минах прегледа, 3см (с по 0.5 см на 2 седмици хахах с туй темпо преди Коледа няма да родя 😅), подлепиха сака. Каза ако има зацапване е  от това и ако не тръгне (беше сигурен, че ще тръгне) в понеделник сутринта влизам. Та поне си знам ако не стане само кога. Бих казала УРА, обаче така ми бръкнаха за прегледа, че ходя сякаш имам нещо завряно там долу.

# 96
  • Варна
И при нас едното оченце сълзи и образува гурелчета.
Ти с какво го промиваш!?
Аз с преварена водичка, сребърна вода или физиологичен разтвор.
Четох, че може да се дължи на запушен слъзен канал.

Да, писах на педиатъра и тя каза запушен слъзен канал. Днес ще идва и ще видим какво ще каже. Иначе и аз почиствам с тампонче за грим напръскано с флорална вода от лайка. Оф чета, че отивало по 6 месеца, ако не минело се налагало сондаж с пълна упойка 😭😭😭

# 97
Диди, вщинформирай се за Боуен терапията при бебетата. Знам, че изключително много помага при запушени слъзни канали. Майка ми се занимава с това и направо съм смаяна от резултата при хората. Даже за колики уж помага.

Тази нощ се видях в чудо. Размрънка се бебето, нахраних го, сложих го в легълцето и се започна едно мрънкане, напъване... Взех го при нас в леглото, спря моментално. Сложих го пак в негото, пак юрънка. Пак в нашето - спря... Номера, колкото искате Grinning
По принцип на мен ми е по-лесно да е в нашето легло, ама хич не искам. А и ме е страх да не вземем да го смачкаме това малкото...

# 98
Аз леко си отдъхнах. Минах прегледа, 3см (с по 0.5 см на 2 седмици хахах с туй темпо преди Коледа няма да родя 😅), подлепиха сака. Каза ако има зацапване е  от това и ако не тръгне (беше сигурен, че ще тръгне) в понеделник сутринта влизам. Та поне си знам ако не стане само кога. Бих казала УРА, обаче така ми бръкнаха за прегледа, че ходя сякаш имам нещо завряно там долу.
Еее супер, ти поне имаш разкритие. И аз в понеделник влизам за предизвикване, ако до тогава не се случат нещата, защото нашия юнак е много голям.

# 99
  • Варна
Миа, споко, мен ме приеха със три часови силни контракции на 5 мин и пак бях с 0см. Това към 23ч. В 1 пак ме провериха - пак шийка назад, 0см. И изведнъж в 3 часа прокървих и се оказах с 8см. В 5 вече бях родила.

# 100
О и мен ще ме надрусат с окситоцин ако не тръгне само... Предния път на 2см тапата падна, сега къде е ... Що не излиза, не знам.

Еее супер, ти поне имаш разкритие. И аз в понеделник влизам за предизвикване, ако до тогава не се случат нещата, защото нашия юнак е много голям.

# 101
Миа, споко, мен ме приеха със три часови силни контракции на 5 мин и пак бях с 0см. Това към 23ч. В 1 пак ме провериха - пак шийка назад, 0см. И изведнъж в 3 часа прокървих и се оказах с 8см. В 5 вече бях родила.
Диди дано да имам твоя късмет. Така съм се отегчила вече, че не иска да излиза.

# 102
Минти, дано тръгне и да идва бебето вече:)

Лютиче, моят син го прави като го боли коремчето. Дъщеря ми дълго беше така също.

Диди, не ми дава да ти писна ей това във фб:  https://www.facebook.com/visusbg/videos/342223953742288/?s=yWDuG2&fs=e
Не се напрягай, със сигурност чисти само с физ. разтвор, не с лайка. Лайката е силен алерген и може да влоши, въпреки бабините препоръки. Масаж и често чистене, от рев ще се влошава, също така от напъни.

Ние сме в голяма драма тука, рефлулсът се влоши, яденето стана голям ужас, засуква гърда, ама няма нерви, изнервя се, още по-голям зор с бутилката после. Направо порочен кръг.

# 103
  • Варна
Диди дано да имам твоя късмет. Така съм се отегчила вече, че не иска да излиза.
Само не ти пожелавам като мен час и половина напъни, че много идва 😀
Sunlight, благодаря!

# 104
  • Wonderland
Днешното ми мрън за вас: аз мислех, че детето има колики, защото трудно заспива и много плаче на нощното ядене… до днес…
Повърна след храненето в 9, 12 и 15 ч., почти не е спал днес, унася се и започва да плаче, докато яде се изпъва и свива постоянно но яде лакомо и плаче, ако не му даваме, има и газове. Звъннах на личния и на познат педиатър - и двамата казаха колики. Ако това ни чака идните месеци, не знам как ще оцелея. 😭😀 Толкова ми се къса сърцето като плаче и толкова ми се реве от умора…
Казаха ми Еспумизан, но съм ужасно притеснена да не го запекат, че чувам, че някои капки със симетикон го правят, а той и без това има проблем с акото.
На мъжа ми му свърши бащинството и трябва да се оправям сама и съм в тотален шаш, изобщо не знам какво ще правя, той страшно много ми помага 😭

Общи условия

Активация на акаунт