Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 765
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Моето в болницата беше изцяло на АМ. На мен кърмата ми тръгна на деня преди изписването, което беше на четвъртия ден след раждането (деня когато родих не го броя), така че няма страшно, ще тръгне, просто трябва време. Още малко, не остана, като се прибереш вкъщи, всичко ще се оправи! Grinning

# 181
Чакам с нетърпение вече. Тук е толкова топло... и дребосъчко почна да ми жълтее леко та само туй липсва.

# 182
  • София
Хора аз да ви кажа вчера реших все пак да приспя бебето по-рано, което реално според някои капацитети си е късно, но за нас е рано, та в 21:30 започнах с приспиване, в 22:50 успях. По принцип спи върху мен в хола на телевизор до към 23-23:30 на боботенето на ММ и на гнявенето на сестра й . Та после се събуди към 2ч яде заспа , после в 5 яде и заспа, после в 8:30 яде и заспа до 11ч . Обикновено след "приспиването" в хола не заспива до 2ч , което е обяснимо, предвид това че вероятно иска да спи на спокойствие, а ние я разсейваме, нищо че изглежда че спи . И се сетих преди 5 години как педиатърката ми каза че детето няма място в хола освен ако не е будно и така и правех с каката . Как се губят моменти и то ключови. Днес пак така ще процедирам та да видим. Толкова много работа си свърших докато спеше този сутрешен сън ! 🥳🥳

# 183
  • Варна
А Йодасепт разтвор или маз?
Йодасепт сутрин и вечер. Даже щях да питам докога, че забравих да питам днес като ми сваляха конците.
Разтвор. В болницата му показаха едно шише, сипвам йодасепт да покрие дъното и после се долива около половин литър топла вода и се миеш с това сутрин и вечер. Иначе аз и мас имам, че ММ такова беше купил.

# 184
  • Wonderland
Нашето момченце е на 20 дни и от 2-3 дни сънят му през деня е супер разпокъсан. По-скоро са леки дремки и предимно активен сън, рядко наистина се унася и спи дълбоко. Редуваме едно нормално спане с едно такова, като това обикновено започва около 1.5-2 часа след ставане...
Не знам дали е нормално, ма се чудя какво му стана Grinning не винаги плаче, понякога си е спокоен и просто си разглежда, но мнооого трудно заспива...

За Мамо спи ми се - със сигурност ще взема този курс за режима, значи.

# 185
И при нас е така, на 48 дни и на нашето момиченце сънят е такъв 😢. На мен не ми се струва нормално. Ей на сега заспа в 17ч30, но видимо сънят не е дълбок, а повърхностен. През нощта дори е неспокойна. Издава звуци, проплаква, мрънка.Често, ако е заспала дълбоко и пръцне в съня си, се стряска и започва да рита с крачетата.

Нашето момченце е на 20 дни и от 2-3 дни сънят му през деня е супер разпокъсан. По-скоро са леки дремки и предимно активен сън, рядко наистина се унася и спи дълбоко. Редуваме едно нормално спане с едно такова, като това обикновено започва около 1.5-2 часа след ставане...
Не знам дали е нормално, ма се чудя какво му стана Grinning не винаги плаче, понякога си е спокоен и просто си разглежда, но мнооого трудно заспива...

За Мамо спи ми се - със сигурност ще взема този курс за режима, значи.

# 186
Ура! Слезе ми кърмата, или поне гърдите са пълни и малкото чудо на дъгата днес сука и сука.... И адаптираното мляко си го изяжда също, което му го носят. Обаче... бялото на очичките жълтее, самото бебе почна да ми жълтее... И утре ще си остана с надеждата да се приберем. Ако не ни изпишат утре остава за понеделник.  😬 Не знам дали изписват събота/неделя. Та хич не ми е на кеф от туй...

# 187
  • Варна
Моят човек спи най-добре сутрин на верандата. Даже днес се наложи да го събуждам, че станаха 4+ часа. През повечето време е на час и половина - два.

# 188
И нашия на 41 дни през деня спи само в слинг или в количката на разходка. В леглото си повече от 15мин до 30мин не изкарва, все нещо се стряска. Така е поне от седмица, две насам. Даже свикнах вече 😁

# 189
Здравейте на какво АМ сте? Педиатърката ни препоръча Аптамил пренатюр за недоносени но много повръща от него. сменихме на хип комбиотик и се запекохме.

# 190
Привет,
Аз съм споделяла няколко пъти, дано не стана досадна, че ми е болна тема тази за АМ 🤗. Още от неонатологията бяхме на Аптамил прематюр, така си и продължихме.
Сменихме с Аптамил АР заради рефлукса, но се запекохме 😢. Ходихме посред нощите в Спешното за клизма. Беше ад... . По съвет на неонатоложката, сменихме с Фризолак 1 и си караме на него. Според нея всички млека Аптамил запичали. Сега бебка се изхожда нормално, като междувременно силно разредихме Еспумизана, който също си запича при нас- 2 пъти на ден.
Казаха ни, че Фризолак било един вид "по-слабо" мляко от Аптамила и бебетата не наддавали толкова много, колкото с Аптамила, но ние наддаваме добре. Изяжда по 120 мл. на хранене 6-7 пъти на денонощие.
Сърбяха ме ръцете да вземем Аптамил Комфорт уж срещу запек и колики, но се въздържах.

]quote author=cveti1991 link=topic=1575230.msg46776443#msg46776443 date=1691065224]
Здравейте на какво АМ сте? Педиатърката ни препоръча Аптамил пренатюр за недоносени но много повръща от него. сменихме на хип комбиотик и се запекохме.
[/quote]

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 16:16 от bubastet

# 191
  • Варна
Аз няколко пъти при нужда съм давала Хип Комбиотик и ми прави впечатление после, че го ака на парчета и доста пръцка и се свива.

# 192
Давам Фризолак 1. И аз знам, че Аптамил запича.

# 193
Изписани и прибрани вкъщи... и ако щете вярвайте, най-трудно май ще е да опазим бебчо от кака му 😃 От сега налита да го гушка, обаче не знае как и не търпи да и се обясни също. Общо взето съм в паника в момента, че го приема като играчка пък не е играчка бебето. 😅😬 Други мами с тодлър вкъщи и новородено - моля за съвет. Леко изпадам в паника като си помисля, че след 15 дни ще съм сама с турбо и малчо 😬

# 194
  • София
Изписани и прибрани вкъщи... и ако щете вярвайте, най-трудно май ще е да опазим бебчо от кака му 😃 От сега налита да го гушка, обаче не знае как и не търпи да и се обясни също. Общо взето съм в паника в момента, че го приема като играчка пък не е играчка бебето. 😅😬 Други мами с тодлър вкъщи и новородено - моля за съвет. Леко изпадам в паника като си помисля, че след 15 дни ще съм сама с турбо и малчо 😬
Колко е голяма каката!? Мойто е голямото чудо е на 5 и борбата е жестока, по-големият проблем е че изобщо не се съобразява и я буди постоянно , направо много ме изнервя това положение. Бащата също е гръмогласен. Каката заспеше ли с танк да минеш покрай нея, нямаше проблем, ама това се буди от най-малкото и само аз я успивам и е много яко !

Общи условия

Активация на акаунт