Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 755
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
2г 5м е. За сега малкото спи и не се буди обаче направо едва с баща и я удържахме днес. Тупка го по главата, искаше да му бърше сополи (то няма), какво ли не. Направо нервите ми се опънаха. Иска да си играе с него, обаче май за играчка го приема.

# 196
При нас каката е на 3г и 8м. Дава пмперс, забърсва ѝ внимателно устата, радва се като ѝ стисне пръста. Но, още няма мисъл как да я пази и постоянно изтръпвам.

# 197
  • София
Мойта в началото викаше да й я оставяме с нейната стая да си лазела докато тя си играе с Барбитата 😂😂 иначе съчувствам на всички с по-малка разлика, дано имате нерви и кураж, особено с каките предполагам е много трудно опазването, айде батковците не са май с такъв интерес, ама момиченцата ...

# 198
Ох не знам.... обаче е голямо чудо, да го гали и пипа,а аз изтръпвам защото не е особено нежна. Буквално като играчка го приема.

Да Ви питам, тези които сте на кърма, малкото суче и има желание обаче от дясната гърда само засуква правилно. Следователно от дясната ме дъвче и боли жестоко.  Зърното излиза странно оформено, та не е правилно от другата страна как суче. И гърдата се препълва, чак тениската ми мога от нея да изстискам кърма. В момента с помпата я цедя защото иначе съм О.о в гърдите.  Вчера бяха мега напрегнати гърдите следобед и пуснах на медела двойната помпа (200мл не съм цедила за 5 мин до сега с предното, впечатлена съм от помпата) та имам и в хладилника кърма и сегашната във фризера ще сложа.  Обаче защо от едната страна засуква правилно, а от другата не?

# 199
Минти, и при мен беше така. Дясната не я щеше.
Просто смених позата за кърмене и се научи. Сега понякога я слагам под мишницата ми и сякаш така й е доста по-лесно да засуче правилно. Изпробвай различни варианти и виж кое действа.

# 200
Ще пробвам и други пози, определено. Сега ще погледна, до сега сме аз го държа като в люлка и то си суче. Много ме изненада как от едната страна може пък от другата не. Хем 1 и също правя и по 1 и същ начин... 🫤

Няколко дни обаче май ще цедя, защото като ножове се усеща като суче там. Не че и с помпата е много приятно, обаче не искам да стигам до кървящи рани, а ме е страх, че до там ще стигнем. Плюса е, че така някой друг може да го храни поне 2-3 пъти на ден.

Ох от 0 кърма в родилното отидох на 'а кака и дали ще иска, че във фризера място няма и не искам да я хвърлям'....😅😬🫣

Минти, и при мен беше така. Дясната не я щеше.
Просто смених позата за кърмене и се научи. Сега понякога я слагам под мишницата ми и сякаш така й е доста по-лесно да засуче правилно. Изпробвай различни варианти и виж кое действа.

# 201
  • Wonderland
Аз няколко пъти при нужда съм давала Хип Комбиотик и ми прави впечатление после, че го ака на парчета и доста пръцка и се свива.

В болницата го бяха захранили с Комбиотик, но като се прибрахме още на втория ден започна да изкарва твърди парчета, да се свива и сменихме с Лактана. С нея за момента е окей, но коликите последната седмица са някакъв ад.
Снощи беше в топ 3 на най-кофти нощите, откакто сме вкъщи. Grinning Не знам как е възможно. Поръчахме Лефакс, днес почваме.

# 202
  • Варна
И при нас беше кошмар. Цяяял ден беше супер кротък, само яде и спи и през нощта цирк. Заспахме в 4:30 като към 4 вече и аз ревях. Пак кризата с меки гърди. Цедих два пъти едвам по 30мл. Дадох и АМ 30мл по съвет на консултант, че да не спи после 5 часа.. Ми той изобщо не заспа. От 23ч до 4:30 пищене, бял шум, биберони, цедене, опити за кърмене, разнасяне... Даже го изкарах навън и обикаляхме къщата. И колкото повече той не заспива и аз се изнервям и изморявам, толкова кърмата спира да тече.
Минти, опитай с протектор на низвергнатата гърда. Може там зърното да не е добре оформено. И при мен на дясната не беше и много болеше в началото, но продължавах да предлагам и се оправи.

# 203
Ще пробвам и с протектори, да. Днес по едно време викам айде да пробвам и като погледнах- на зърното имаше корички леки 😬 Добре че не е текнала кръв от раничките, а направо коричка е станала, че щях да си изкарам акъла. Иначе снощи добре мина, е спахме по отделно - ММ с каката, аз с.малкото. За сега ок, но има газове. Надявам се да е било от АМ в родилното дето е пил и сега само на кърма да те изчистят. Иначе като ни изписваха и капки за колики изписаха, с рецепта си тръгнахме. Ей така да има. Сега пъпчето чакам да падне  с нетърпение,  че то ме стресира. Каката иска да помага за смяна на памперса, обаче като знам как винаги всичко да види направо изтръпвам като си помисля, че може да дръпне пъпчето. 😨 Общо взето съм си паника все още, така ще е докато свикнем явно. А каката не бях забелязала колко е голяма в действителност.  Направо огромна ми се струва в сравнение с малкото 😃

# 204
Минти, говори и обяснявай и ще се нагласите. Отделно бързо ще писне. При нас помогна каката да е отговорник по хвърляне на памперсите, бързо й мина като видя няколко оакани. След падането на пъпчето помага с къпането, в превод полива бебето и ми подава памперси, крем, пелени. Отделно получи шише и храни куклите и си пусна помпата ми да “изцеди” мляко в шишето с кабела. Трябва да намериш нещо, което й е Ок и така.

При нас са голяма мъка коликите. Пак.. установихме, че е по-добре с половин панда, с цяла ака на 2дни, в половин всеки ден, че и по 2 пъти. Без абоколикен е по-зле, с него пак зле. Еспумизан помага, ама пак не е уау. Взех лефакс и след малко ще почна. Стана на 44дни, на 40тия бяха 6м на майка ми и като бяхме в църквата попа и една чиста молитва прочете. Ама погача няма да правя скоро. Нямам нерви. Поне расте, поръчах нови дрешки за него и за каката от Некст и ФАЛИРАХ!
И от днес почнах упражнения за диастазата. Дано намирам време, особено като спра цеденето. Другата седмица ще го заведем на гастро, защото наистина е голяма мъка. Често и с шише не може да се наяде:(
Почна да будува повече денем, та почва забавата. Гука, туко се усмихне буден Simple Smile окапа косата и пониква нова, много е смешен, май и той ще е къдравел 😂

Диди, за да не ми омекват гърдите ми помагаше лактил и безалкохолна бира малко преди цедене/кърмене. Може да пробваш, защото стресирана ли си и изморена … няма нищо:( също след жито вадя повече мляко, нали варих за майка ми..

Оф да ви се оплача, нали като бях за серклаж, котката се поболя и умря. Като родих, кучето се поболя. Вече 40+ дни е с диария и нищо не я оправя, лекарите и те не знаят какво:( направо ми се реве..

# 205
Има ли как да помага, докато мъжът ти я наглежда? Според мен би било доста добре за изграждането на връзка.
Майка ми днес ми разказа как съжалява, че ме е третирала като възрастен, щом се е появила сестра ми. Изглеждала съм като голям човек вече в сравнение с малкото вързопче.
И нашата си пръцка, ама няма как без.
Миналата нощ спа изцяло в нашето легло. Изобщо не съм съгласна така, обаче имах нужда да се наспя. Чак към 5:30 започна да ръмжи и да се напъва пак. Въпросът е, че не знам кое толклва й харесва на леглото. Дори и да не съм легнала до нея, пак е супер спокойна там, а в нейното недоволства.

# 206
  • София
Аз обаче да питам и тук, защото нещо ме съмнява това което ми каза докторката - казах й още на втората консултация, че не ака всеки ден, тя ми каза че на 3 дни веднъж е ок, ама според мен е много рядко това, реално наистина на 3 дни веднъж си ака, но на третия преди да се изака имам чувството че е препълнено милото, много връща, въобразявам ли си ?

# 207
Не си въобразяваш, ама освен пробиотици различни да пробваш няма какво. Дъщеря ми беше веднъж на 7дни. На кърма най-често са така от 1 до 7дни може да не акат, уж усвоявали супер, ама не мисля. Дъщеря ми се мъчеше много. Синът ми също, сега с 1/2 панда е по-поносимо. На АМ е по-редовно..

# 208
  • София
Давам й само био гайа, не смея да сменявам, за сега драма с коликите няма, има някакви кризи, ама нищо прекалено.
Нашата погача е в неделя, а каката е вкъщи от вчера следобед и къщата е наопаки, направо се напрягам ужасно, съответно и бебето усеща и е много неспокойна и не знам как ще изкараме и утре и да минава тая тъпотия.
А иначе усвоява бая, защото вече трети път поръчвам дрехи аз, вярно че ги пера на 60° ама пак си е бая дудава станала 😂

# 209
  • Варна
Минти, опитай се да се отпуснеш и да не се напрягаш така от всяко нещо. Отразява се и на теб и бебето и на кърмата. Моите зърна също бяха разранени първите дни, после се научи да захапва както трябва. Стисни гърдата като я поднасяш за да захапе не само зърно.

Общи условия

Активация на акаунт