Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 746
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Момичета мнение за pregnancy care breast feeding и pregnancy care new mum?

# 241
Пила съм ги предния път с каката. Не съм особено доволна. Ставаше ми лошо от хапчетата, от мириса и вкуса, и въпреки че ги пиех развих някакъв недостиг на желязо на 2м след.раждането и началото на приема на витамините. Направо се чудя има ли нещо в тези хапчета или не....

Момичета мнение за pregnancy care breast feeding и pregnancy care new mum?

# 242
  • Варна
Синтетични са, не ги харесвам. И не знам на кое отгоре е тая цена.

# 243
Падна ни пъпчето! Ура!
Сега, да си сверя часовника - тъй като има още нещо в пъпчето засъхнало, трябва ли още да го минавам със спирт или при следващата баня вече от водата ще се изчисти? Никакъв спомен нямам от първото дете какво е било тогава, пък не казаха нищо в родилното като ни изписваха щом падне да продължавам ли няколко дни или не със спирта да чистя.

# 244
Аз оставих само да се изчисти. То е коричка още вътре. Нека хубаво да заздравее.

# 245
Имам все пак някаква кърма, макар и не достатъчно за моята лакомия. Както написах се изцеждам и храня събраното с шише.
Е то ако не кърмиш вероятно може да минеш без витамини.

# 246
Падна ни пъпчето! Ура!
Сега, да си сверя часовника - тъй като има още нещо в пъпчето засъхнало, трябва ли още да го минавам със спирт или при следващата баня вече от водата ще се изчисти? Никакъв спомен нямам от първото дете какво е било тогава, пък не казаха нищо в родилното като ни изписваха щом падне да продължавам ли няколко дни или не със спирта да чистя.

На мен ми обясниха в болницата докато падне да минавам с 90% спирт, след като падне да продължа с 70% около седмица

# 247
Това са го пропуснали в рецептата. Ще пратя ММ до аптеката да вземе. И на мен нещо ми се въртеше,че имаше още работа по пъпчето след като падне обаче... толкова и помня от преди почти 3г.

Падна ни пъпчето! Ура!

На мен ми обясниха в болницата докато падне да минавам с 90% спирт, след като падне да продължа с 70% около седмица

# 248
  • Варна
Уж трябва пак да се минава, обаче мен вътрешното ми усещане казва друго. Като почистя със спирт после намирам кръв. Оставям го да си заздравее.

# 249
Аз само по външния ръб леко обикалях с едно памуче. Навътре изобщо не съм бъркала. За няколко дни се изчисти съвсем.
А за кръвта и аз се панирах доста. Звънях на майка минда питам. Тя пък от къде да знае като и на двете със сестра ми още в болницата са ни паднали пъпчетата и не е виждала как точно се случва Grinning Абе като цяло камък ми падна от сърцето като се свърши с пазенето и гледането дали няма да го закача случайно.

# 250
На мен педиатърката ми каза да минавам с памуче и спирт 70% за да се доизчисти. Иначе в родилното и аз нямах никаква информация.
Падна ни пъпчето! Ура!

# 251
При нас пъпа падна на последната визитация в болницата преди да ни изпишат. Но лекаря каза да продължа да почиствам със спирт докато има още някакви секрети и ми изписа спрей за подсушаване. Едва от два - три дни мога да се похваля, че нямаме секрети и кожата изглежда заздравена.
Падна ни пъпчето! Ура!

# 252
И на нас ни изписаха такъв спрей, само че на А-DERMA. То е нещо засъхнало според мен, обаче не смея да пипна. Само със спирт минах като видях,че е паднало и после ми светна, че май имаше още да пипам там и след падането.

Да питам, знам че съм прясно родила, обаче направо се чувствам като ритана в матката понякога. Смисъл като примерно съм седяла 2часа с малкото отгоре ми и стана, направо 🥴 Не е някаква болка режеща или тнт и сигурно е от отворения 24/7 млечен бар, но направо почвам като пингвин пак да ходя.  Шевовете няма да ги коментирам, там не смея да пипна и даже мисля цикатридина да си взема. Иначе с на лансинох бутилката и смрадлика по 100 пъти на ден обливам там +спрея след раждане на лансинох.  И като седя много права с малкото на ръце същата работа ...

Малко се притеснявам дали всичко е ОК, предния път шевовете ми бяха най-голяма грижа, но сега защото след раждането не са ме викали да ме гледат на ехограф. Не помня след първото раждане гледаха ли ме в родилното или не...  Иначе пък плацентата (и туй видях, поисках си хахахх, стана ми любопитно - гадно изглежда между другото) изглеждаше цяла и ако не беше щяха да видят така или иначе. Те ги оглеждат тия работи, надявам се.

# 253
Минти, всичко е точно. Не се притеснявай Simple Smile Яз съм след секцио и още си ме боли. Не мога да си представя същото нещо на други места... Чак съм леко облекчена, че не родих естествено в крайна сметка Grinning Ще мине.
Ходенето каъо пингвин е и до навик. Аз се усещам, че се поклащам понякога, но нямам реална причина. Гледам бързо да се коригирам като се усетя.

# 254
  • Wonderland
За памперсите  - и Пуфис, и Лупилу пропускат при нашето момченце. Само Премиум кер не мърдат, но ме дразнеше, че му бяха супер големи до преди седмица и затова търсих по-прибрани алтернативи.

За буденето за хранене - или го събличам голичък като сменям памперса или леко масажирам ръчички и крачета, докато се разсъни. Но не го оставям да пропуска хранене в интервала 06:00 - 23:00.

Пъпчето и на мен бяха казали със спирт 70 градуса една седмица след като падне, аз се отнесох и чистих още 2 дни, докато не отидохме при педиатърката и тя не каза “аз сега чистя последно и не пипаш повече”, защото лесно се разранявало от престараване с почистването.

Общи условия

Активация на акаунт