Юлски бебета 2023 - Добре дошли! - Тема 1

• 21 741
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хора, аз нещо бъркам явно. Като започнем от 20-21ч да се приспиваме та до 12-1 не ни мърда, няма колики, яде 100 пъти, гърдите ми се опразват, не й стига, додавам й адаптирано, почва да връща, да бълбука, да ака, да пръхти, очевадно й е тежко .
Не знам какво да я правя в някакъв момент.
През деня нямам забележка, спи си, яде си, не е изнервена, не яде като невиждала.
Как ги приспивате тия деца, кога ги слагате за нощния сън ?

# 256
При нас снощи също беше малко цирк. Изсука всичко, що имаше за сукане и после рев и ръцете в устата. През нощта вече имаше какво да яде, но беше леко драматично преди заспиване. Аз и АМ отказвам да давам та киселееше яко. Накрая я оставих в леглото, за да е далече от гърдите ми и да не й мирише на мляко, дадох биберона и я полюлях от далече. Като се успокои, я гушнах и заспа. През нощта вече нямаше проблем с яденето, сутринта също.
Също установих, че понякога искат само да се успокояват на гърда и се ядосват, когато пуска кърма. Затова я държа по същия начин гушната, но с биберона в устата.
За приспиването - по принцип на мен ми се получава супер добре с ергономична раница или слинг (с раницата не я будя, докато я изкарам). Докато си свърша домакинската работа и е заспала. И или я оставям да спи вътре, или си я слагам в леглото.
Надявам се да си намериш нещо полезно в моя мизерен опит Grinning

# 257
И при мен в слинг заспива бързо. Снощи и при нас изпълнения... Сънен, готов да заспи и само седеше и ми се кокореше цяла нощ. През деня 0 проблеми. Иначе нощен сън за сега към 20-21ч и после поне 3-4 пъти за хранене се събужда.  И иска да суче пък ми се сърди. И на биберона се сърди... и така, с изтръпнали ръце до сутринта. Предните вечери беше ок, снощи и каката и тя ... Малкото заспа, тя се събужда и като почна рев. Пък ние сме в другата стая. Реве за бебето и за мен и като отидох и я доведох при нас да види, че сме там се успокои и заспа. Общо взето каката наспана, бебето си наваксва полека, а с баща им като пияни. 🥴😅

Прави са хората обаче,че се забравя раждането и след това периода. Аз тази сутрин казах на ММ да ми купи пояс, че не мога да седя седнала. И май нещо шевовете разбутах,  защото светла кръв видях малко на салфетката днес. 😬

На малкото пъпчето, падна онова нещо като коричка дето беше снощи. Само, без да го пипам. И сега гледам леко кръв има... та минавам със спирт 70%. Страх ме е да не стане инфекция нещо 😬

Общо взето от това безсъние всичко от муха става слон в очите ми. 😅🫣

# 258
  • Wonderland
Ние преживяхме май най-тегавата вечер до момента. Яде в 22 ч. и заспа чак в 03:30, това не го беше правил. Да лежеше спокойно - ок, но беше много неспокоен, 70% от времето плачеше. Пробвах всички трикове за успокоение, всички пози, нахранихме го втори път, сменихме пелената, всичко, всичко. Той плаче ли, плаче, ние гледаме изцъклили, истински ад.
На моменти се чудя възможно ли е само от колики такова състояние…. нощите са много трудни, не знам вече какво да правим и към кого да се обърнем, но с по 3-4 часа на денонощие нито аз, нито таткото сме адекватни. Снощи така ми се догади и ми прималя, първо реших, че е вирус, ама не - от умората.
Има ли някой друг, преживял толкова тежки колики? Супер отчаяна съм, не знам какво да направя. Пробиотик, био амика, санколик, лефакс, еспумизан - какво ли не пробвахме за месец. Взела съм абоколикен като следваща стъпка. Имаме чайчетата на Хип, давала съм му няколко дни по 4-5 глътки общо, не искаше много и аз го забравях. А и като се буди гладен изобщо не мога нищо да правя - от миналата седмица се мъча да го обръщам по корем, но и това веднъж дневно за 30 секунди става, защото плаче като стане.
Нямам сили вече…

# 259
Коликите с каката бяха по-зле от зъбите като вадеше. Беше все на ръце иначе ад, или аз или татко и. После на майтап взех слинг и поне ръцете си върнахме. Уж колийф помагаше, обаче май просто с времето си минаха. Две седмици беше кошмар...

Сега изпадам в паника като си помисля, какво идва. Иначе е много спокоен, пу пу да чукам на дърво, но определено почват да стават тегави нещата.

# 260
Пробвали ли сте с повиване и бял шум? При нас имаше ефект, когато пробвахме. Можете да хвърлите едно око на книгата "Най-щастливото бебе". Там е описано всичко мнооого подробно. При нас помагат, ако е разстроена и трябва да я успокоим.

# 261
  • София
Оправям се и отивам до слинготека да видя и аз за нещо , колкото и да не ми се иска , поне през деня да мога да свърша нещо с 2 ръце. Мъка но ще мине Wink

# 262
Аз чакам 40 дни да минат и почвам да го нося в hoppediz primeo, защото със слинга се сваряваме. А сме вкъщи на 25С климатик като сме вързани така...

Да питам, само ние вкъщи ли сме тотални ботове 😅 Вие ядете ли? Смисъл да седнете и да ядете,а не каквото попадне пред очите. Питам защото тук нахранени са двете щурачета, пък ние фотосинтезираме. Ако не успеем да ги тръшнем и двете да спят по 1 и също време, не става просто. Пък то това един път на синьолуние направо...  Вечерта пък вече е такава умора, че нито е да спим нито е да ядем. Аз съм аут секундата малкото като заспи, ММ и той уморен по цял ден с каката, а майка ми само идва и носи храна и вика яжте. 🥴 То така става ...

# 263
И у нас нощите напоследък са тежки. Снощи направо ми се ревеше. В тоя момент се радвам, че яде от шише, защото в 6 мъжът ми го взе, за да дремна 2ч. И при нас е зор с баланса на каката, ама поне е достатъчно голяма и разбира, ако не е преуморена.  Аз съм на зърнена диета(квото видя), но за каката гледам да има готвено, та и готвя. Ние помощ нямаме, поръчвам храна, но и при нас добре че е раницата някой път. Никакво повиване, шъткане и пеене. Като се запъне няма нищо да помогне, тогава като сложа ръка на коремчето и усещам как къркори… та е ясно какво е. Или като задреме и не може и 5мин да спи, защото се буди от превиване. Мислех си, че с каката беше зле. Тя не спеше и мрънкаше денонощно. Бяхме станали на зомбита и а да се успокои - зъби, после спря да яде и така след 2.5 почна малко да ни олеква. Та силно се надявах сега да е по-Ок… ама поне има дни де, ядва се повече. Онзи ден го взех при нас е леглото и имам цели 7ч сън. Легнали сме в 9 с него и станахме в 9, 5ч през нощта аз съм будували около него. Ама това и бременна не съм го виждала.

Ей сега не е спал от 7:30, задрямва, свива крака и се буди:( нямам думи… иначе,
Ако е спокоен спи 14ч, пак приспиването е зор, вчера не беше Ок и е спал общо 11ч. Ми малко е, ама всичко пробвахме и нищо. Не знам, като ми кажат приятелки как техните на 1м спели по цели нощи и рева. Снощи му дадохме 150 АМ за преди сън, защото на 130 кърма се буди на 2.5ч и иска. И викам ще спи 4ч, какво ти, на 3тия виеше, излъгах го с още 30мин с биба и това беше… вой и после заспахме към 4, тоест 3+часа.. фасони. А заспа в леглото до мен сгушен.

Не знам, голям е ужас… а си представям колко ви е трудно като иска нон стоп и на гърда. Поне на гърба със сигурност е ужас… мен ме боли при всеки опит да засуче отзад един нерв, цокне ли и нерва се прищипва, как не знам 😂😂😂😂

# 264
Като ви чета и се убеждавам, че имам най-кроткото и тихо бебе на света Close С второто не знам как ще е, но засега с това не мога да се оплача.
Бяма да ви пиша как ми минават дните, защото ще ме баннете от темата Grinning

# 265
Като ви чета и се убеждавам, че имам най-кроткото и тихо бебе на света Close С второто не знам как ще е, но засега с това не мога да се оплача.
Бяма да ви пиша как ми минават дните, защото ще ме баннете от темата Grinning

Фукла! 😄 Пу пу, все така да сте!
При нас засега следобедите са по-тежки, но само си повтарям, че вдичко е период.

# 266
Важното е някой да има в нещо късмет😂 аз съм се отказала, ни със забременяването, ни с износването, ни с раждането, ни с кърменето, ни с гледането.. ама каката поне е умна и добра, освен, ако не се преумори, та няма да се оплаквам 😂

# 267
И при нас положението е шантаво. Има дни в които е спокойна и само яде и спи, но има дни и те са преобладаващите за съжаление, когато нищо не може да я успокои. Коликите много я тормозят, рев, свиване на крачетата, абе страшна работа. Вчера беше кошмар. От събуждането се започна с рев и тръшкане, няма успокояване. И бял шум пусках, и пях, и друсках, и повивах и каквото се сетих, нямаше особен ефект. Заспиваше за 15 Мин. и после пак...До вечерта голям тормоз. То и нощта не беше прекрасна, но като цяло там поне повечко поспива, няколко часа, но пак снощи трудно заспа, мъжа ми я дундурка много време и като тръгна да я слага в кошарата и ревна и накрая свърши в моето легло.
Добре че родителите ми са около мен, готвят, чистят, помагат с каквото могат, че ако бях сама по цял ден, не ми се мисли....Иначе яденето е като мисирка, гълтам набързо, защото всеки един момент може да се събуди. Крепи ме това, че ще мине този период, просто се моля да е по-скоро.

# 268
  • Варна
Ще ми се и на мен някой да ми сготви и почисти, но уви няма кой. Не поръчваме, само аз готвя на прибежки. Иначе при нас са големи драми отвреме навреме с висене на гърда, нервничене и незаспиване по 6-10 часа. Снощи беше ок, но спа цялата нощ върху мен, защото след всяко ядене се превиваше и скимтеше жално.

# 269
Важното е някой да има в нещо късмет😂 аз съм се отказала, ни със забременяването, ни с износването, ни с раждането, ни с кърменето, ни с гледането.. ама каката поне е умна и добра, освен, ако не се преумори, та няма да се оплаквам 😂

При мен се редуват - теудно забременяване, лесна бременност, трудно раждане, лесно бебе (засега!)... чак ме е страх за следващия етап Hug

Общи условия

Активация на акаунт