164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - тема 3

• 79 158
  • 619
  •   2
Отговори
# 600
Ами училището предлага и профили по химия и биология и определено трябва и някой да ги преподава.Динев е доста млад и няма причина да не остане дълго, освен ако сам не реши друго.При наличните преподаватели не виждам как може да бъде избегнат от профила, защото другата алтернатива за химия е дамата с кодово име Стреси,която обаче покрива химия на испански и в това отношение няма алтернатива. Не мога да разбера защо на Динев не му се получават нещата.Човекът разбира и не ми изглежда да е индеферентен, някаква друга е причината.Всеки час прави упражнения, като ангажира всички да участват, ядосва се като не са разбрали, което изключва да са му безразлични или поне според мен. Май малко бърза и в тетрадката имат грешно записани от бързане неща, което е проблем, а явно и страшен им изглежда и се спичат. Не са им еднозначни и впечатленията по въпроса дали справедливо оценява.При всички случаи не виждам друга алтернатива за профил по химия.Дори и да се редуват, са само двама и поне едната година все ще е той.А и госпожа Стреси преподава и биология,за разлика от него, по който предмет също има профил и достатъчно желаещи деца. Все пак желаните предмети трябва да са водещи, а другото е непредвидимо.

# 601
A как протича воденето на предметите на испански? Говорят през цялото време на испански и преподават целия урок така? Или дават термини и понятия да се научат на испански, но обясняват материята и на роден език?
Изобщо как вървят тези часове? Предполагам зависи и от учителя и предмета.
Профилите в 11 и 12 са на български, нали?

# 602
  • София
При така описаната ситуация с химията, ако едно дете желае да кандидатства медицина, няма как да избегне тези профили - химия и биология......И заради Динев да се откажат от мечтите си ми се струва доста неприятно...меко казано....

# 603
Не мога да разбера защо на Динев не му се получават нещата.Човекът разбира и не ми изглежда да е индеферентен, някаква друга е причината.Всеки час прави упражнения, като ангажира всички да участват, ядосва се като не са разбрали, което изключва да са му безразлични или поне според мен. Май малко бърза и в тетрадката имат грешно записани от бързане неща, което е проблем, а явно и страшен им изглежда и се спичат. Не са им еднозначни и впечатленията по въпроса дали справедливо оценява.

Това не е написано за Динев, сигурна съм. LaughingLaughingLaughing Освен ако тази година не е получил някаква генерална трансформация.

Нито прави упражнения, поне в 9-ти клас нямаше и едно, не се ядосва изобщо на неразбралите и не отговаря на въпроси на неразбрали. Не е проблема в бързане и т.н., а в липса на обяснения. Изобщо не го чувстват страшен, а отношението е анти, заради липса и отказ на комуникация с тях. Абсолютно еднозначни са впечатленията.

# 604
Ооо, баш за Динев го написах това с упражненията:)Или се е променил, или ще му мине:)))Иначе наистина разбира и знае химията и доста добре  е успял да обясни продадените до момента уроци.Всеки час досега има желаещи да бъдат изпитани "по желание", някои не могат да се доредят още:)Ама да не прекаляваме с добрите очаквания, че още не е имало контролно.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 605
При така описаната ситуация с химията, ако едно дете желае да кандидатства медицина, няма как да избегне тези профили - химия и биология......И заради Динев да се откажат от мечтите си ми се струва доста неприятно...меко казано....

Да си кандидатства медицина, без да е записало профил химия и биология в гимназията. Никакво отказване от мечти. Ако си запише профил математика и физика, повече ще му помогнат за медицината от химия и биология.

# 606
  • София
Физика и математика не виждам как ще му помогнат за медицина, но съвсем не е задължително да си в профил химия и биология, за да кандидастваш медицина, да. Дъщеря ми завърши този профил, но по химия беше със Стреси, а по биология с учителка, която вече не е в училището. Профилът не помага особено за кандидатстудентските изпити, но беше добре.

# 607
  • София
Цитат
Да си кандидатства медицина, без да е записало профил химия и биология в гимназията. Никакво отказване от мечти. Ако си запише профил математика и физика, повече ще му помогнат за медицината от химия и биология.

Но той има желание да кандидатства медицина (и) в Испания, а там за Мадридските университети в балообразуването участват и оценките от профилите, които задължително трябва да са химия и биология. Извън Мадридридските уни-та се полагат техните матури по химия и биология. Ще се бори някак.....Благодаря за менията ви, дами. Simple Smile

# 608
  • София
Тогава записва профил химия и биология, независимо от учителите.

# 609
И дъщеря ми потвърди, че са си имали упражнения при Динев и то всеки час. ( Аз даже не бях разбрала, че има проблеми с него - от темата тук разбрах). Но така или иначе този профил не е в интересите, та нямам идея, не сме разучавали.
След като се отървахме от Аламанова, най-голяма “любимка” си остава Пешева 😂
Тази с допълнителния БЕЛ май също има потенциал, много зле била, но не знам дали ще успее да я догони, Пешева си води с поне две обиколки.
(тя трябва да води нещо като анти - физическо - как да напълно да откажем дете и отвратим дете от този час). Знам, че има фенове, не ми се спори - просто гледам, че като никога в темата има критики, та да не пропусна и аз 😂

# 610
Правили са опити с Динев? За пръв път чувам, а и сега питах. Нито веднъж. Решаване на химични задачи не са упражнения и опити.

# 611
Аз не ги различавам много химичните неща 😂
Опити не са, ама в негова защита то няма кабинети и опити така и така няма да правят, това си го знаем. Може би някой ден, през 2038 год в новата сграда …

# 612
Не съм имала предвид опити,нито лабораторни упражнения.Нямаме условия за такива в училище.Имах предвид упражнения в смисъл на  включените в учебника за упражняване на взети материал, които включват задачи с и без химични уравнения, които се очаква и да изисква, ако е чернобял, а не чисто черен:))))

# 613
Не съм имала предвид опити,нито лабораторни упражнения.Нямаме условия за такива в училище.Имах предвид упражнения в смисъл на  включените в учебника за упражняване на взети материал, които включват задачи с и без химични уравнения, които се очаква и да изисква, ако е чернобял, а не чисто черен:))))

Абе, че решава задачи на дъската, решава. Но разбралите, ако има такива клонят айде да не е към нула, но 1-2. Високи оценки по химия, разбирай 6 за годината, са като бяла лястовица и ще ме извините, но ще поставя под съмнение знанията зад тази оценка и начинът за изкарването ѝ/поставянето ѝ, конкретно от Динев.
И в крайна сметка, това няма значение. Едно е да разбираш химията, а съвсем друго е така да я доставиш до децата, че да я разберат и да не е мъчение за тях този предмет, както е ситуацията в момента.

# 614
  • софия
Относно профилите - предприемачество е най-многобройния и желан профил от много ученици. Ралчев е невероятен - много амбициозен и взискателен. Изпитването при него е като в университета - теглиш 2 въпроса, развиваш ги на първия чин и после разказваш. Ако си се справил пефектно с тях , все още не си за 6-ца, получаваш въпрос на ниво матури и ако отговориш вярно , получаваш отличен.

Общи условия

Активация на акаунт