Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 740
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Помисли за някаква етажерка по стената.

Аз за хаос съм намерила единствено решение - разчистване.

# 196
Решението при нас, когато вещите на детето завзеха цялото налично пространство вкъщи беше просто да разчистим нашите вещи.
В шкафа за обувки преди държах по 4 чифта мои и на ММ (оборотни, ежедневни обувки, останалите са прибрани в кутии). В момента просто имаме по 2 чифта, всеки отстъпи по един рафт за детските.
Примера е за обувки, но това важи и за дрехи, играчки, козметика и всякакви вещи на детето, които сме сместили из нашите неща, тъй като все още не е готова детската стая.

# 197
Решението при нас, когато вещите на детето завзеха цялото налично пространство вкъщи беше просто да разчистим нашите вещи.
В шкафа за обувки преди държах по 4 чифта мои и на ММ (оборотни, ежедневни обувки, останалите са прибрани в кутии). В момента просто имаме по 2 чифта, всеки отстъпи по един рафт за детските.
Примера е за обувки, но това важи и за дрехи, играчки, козметика и всякакви вещи на детето, които сме сместили из нашите неща, тъй като все още не е готова детската стая.
Благодаря! Май и аз така ще направя. Така или иначе в повечето време нося 2-3 чифта обувки и две якета.

# 198
Здравейте, имам две малки деца, които имат повече дрехи и обувки от мен и баща им. Много ме затруднява да им измисля място за обувките и якетата? Някой дали е измислил нещо по-компактно, че и мястото ни е много малко?
Децата очевидно нямат нужда от толкова дрехи, просто отдели това което ти трябва, другото го.махай и така отпада проблема и с мястото и с подреждане, чупене какво да облечен на децата....

А за  Temmu това си направо зависимост, вече не поръчвам нищо от там, иначе имат хубави неща, но и доста боклуци.

# 199
  • София
Здравейте,
гардероба на сина ми , която е на 18г е доста нефункционален и винаги се чудя как да му подреждам дрехите така, че да не се мачкат или да се мачкат възможно най-малко.
Имах си изграден модел и работеше до скоро ,но като порасна и дрехите пораснаха.....и трудно се събират опънати на рафтовете и в скриновете, както до сега.
Има досат суитшъри, които заемат много място и ако ги натпупам един върху друг и извади най-долния -другите ги намачква, защото не се старае естествено.
Мислех си да ги сгъна по този начин
https://www.youtube.com/watch?v=spga09MsB7M

Въпроса ми е , мачкат ли се като са сгънати така - има ли доста гънки,като при новите ,сгънати дрехи в магазина?

# 200
Здравейте,
гардероба на сина ми , която е на 18г е доста нефункционален и винаги се чудя как да му подреждам дрехите така, че да не се мачкат или да се мачкат възможно най-малко.
Имах си изграден модел и работеше до скоро ,но като порасна и дрехите пораснаха.....и трудно се събират опънати на рафтовете и в скриновете, както до сега.
Има досат суитшъри, които заемат много място и ако ги натпупам един върху друг и извади най-долния -другите ги намачква, защото не се старае естествено.

Въпроса ми е , мачкат ли се като са сгънати така - има ли доста гънки,като при новите ,сгънати дрехи в магазина?
Ако има възможност, преоборудвай му гардероба с повече лостове и да стоят на закачалки. Синът ми вече е голям и не носи такива дрехи, но имам спомени от ученическите му години - все се разместват, все не се събират...

# 201
  • София
Здравейте,

Ако има възможност, преоборудвай му гардероба с повече лостове и да стоят на закачалки. Синът ми вече е голям и не носи такива дрехи, но имам спомени от ученическите му години - все се разместват, все не се събират...

И аз бих посъветвала същото, но ако нямате възможност веднага да го направите, може да купите закачалка, която се слага на вратата. Там синът ми си окачва на закачалки сутчерите и блузите с къс ръкав, които върти през седмицата.

# 202
Здравейте,

И аз бих посъветвала същото, но ако нямате възможност веднага да го направите, може да купите закачалка, която се слага на вратата. Там синът ми си окачва на закачалки сутчерите и блузите с къс ръкав, които върти през седмицата.
А като се отваря и затваря вратата, не е ли проблем закачалката или се фиксира стабилно?

# 203
Не бих се старала да подреждам гардероба на момче на тая възраст. Моят си има собствена система. 4 рафта, 2 чекмеджета.
1. Тениски (ок. 30-40 бр. друго не носи, няма дълги ръкави)
2. Къси панталони (10тина)
3. дълги панталони и анцузи (5-6)
4. дрехи за вкъщи / работни (сбирщайнче)
чекмедже за гащи и едно за чорапи
3 суичъра и 2 якета на закачалка. Толкоз.
хич не редя - стоварвам сгъната купчина на леглото от простора, той си ги мята по редчетата и толкоз
нещо, което не носи - в една торба и на вилата, оттам за парцал и си свършва историческата роля...

# 204
  • София
Здравейте,

А като се отваря и затваря вратата, не е ли проблем закачалката или се фиксира стабилно?

Не се фиксира, поставя се отгоре, и от самата тежест на дрехите, не мърда и не пречи. Моят син доста я трупа
Нещо подобно е неговата, не е същата разбира се. Нашата я взехме от джъмбо за под 10 лв

Не бих се старала да подреждам гардероба на момче на тая възраст. Моят си има собствена система. 4 рафта, 2 чекмеджета.
1. Тениски (ок. 30-40 бр. друго не носи, няма дълги ръкави)
2. Къси панталони (10тина)
3. дълги панталони и анцузи (5-6)
4. дрехи за вкъщи / работни (сбирщайнче)
чекмедже за гащи и едно за чорапи
3 суичъра и 2 якета на закачалка. Толкоз.
хич не редя - стоварвам сгъната купчина на леглото от простора, той си ги мята по редчетата и толкоз
нещо, което не носи - в една торба и на вилата, оттам за парцал и си свършва историческата роля...

Твоят е доста скромен, моят има поне 10 сутчера, 5-6 чифта дънки, няколко анцуга (за тениските няма да говоря, може би те са доста). Но и аз не оправям гардероб. След пране изсипвам всичко в неговата стая, той си глади, каквото иска, подрежда и тн.
Като в началото на пуберитета това ми се струваше мисия невъзможна, дори не можех да го накарам да изчака да му изгладя тениката - навличаше каквото му попадне. Сега вече е в късния пуберитет и определено има разлика

# 205
  • София
Благодаря ви
Направо ви завиждам за толкова организираните деца.
Няма как да се преорганизира гардероба- това е оптималния вариант- вече преправен
Сина ми има поне 20 суитшъра като показаните, отделно още 10 с цип. Не знам колко стотин тениски, дънки ,анцузи ,къси панталони....
Има и 2 големи скрина към този гардероб.
Няма как да му ги оставя без да са гладени - направо аз ще откача да го гледам намачкан/ за него незнам/
Затова търсех начин да ги сгъвам, но да не се мачкат много много
За закачалка на вратата - няма как да стане. Нито аз нито той търпим нахвърляни дрехи из стаята....

# 206
  • София
Аз съм сгъвала по този начин суичъри и за мен си бяха ОК. Но аз рядко гладя и не се впечатлявам от малко гънки.
Пробвайте и вижте как е за вас.
Другият вариант е да се слагат на закачалка от вечерта, евентуално да се изпънат до другата сутрин. Или минаване с парна четка.

# 207
  • София
Определено ще го пробвам- дори снощи сгънах един суитшърт така и го прибрах. Довечера ще видя как е .
Да се приготвя от вечерта е опция за мен,за него няма да стане.....избира се в последния момент...

# 208
За суитшърите и мачкането е важно както мястото където се съхраняват, също така и отношението след това😉
Аз понеже имам широчина в гардероба съм си намерила свой начин само с една гънка + тези на качулката , но като видях как след това се дърпа средния и се оставя каша 😣оставям всеки сам да се оправя .
Иначе върху равна повърхност суитшъра (закопчан цип) с гръб към теб прихлупваш  към срещуположното рамо един върху друг ръкавите, отгоре качулката (върха към връзките) и за финал сгъвам ластика в долния край към врата. Обръщам с лице суитшъра и редя един върху друг в гардероба. Ваденето става  с повдигане на горните суитшъри с две ръце. Дано стана ясно, но на мен така ми е ок , има само в средата една гънка и тя си личи предимно на гърба.

# 209
  • София
Така ги сгъвах и аз до сега,но вече не се събират на рафта в гардероба му, защото носи доста големи размери /мода,какво да кажа/
А в скрина се побират най-много 4 бр в чекмедже.....

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 16:56 от vnd

Общи условия

Активация на акаунт