Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 730
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Ех, наистина двуетажно легло не е най-доброто за детска стая, но понякога това е единственият вариант. Нашата детска стая е изключително малка и просто няма как. Надявам се децата да се адаптират към неудобствата.
А относно това колко дрехи имат децата ми. Ами имат и ми харесва. Може би съм по-склонна да приема безпорядъка в коридора и спалните, отколкото да им оставя по 3 чифта дрехи за да ми е прибрано. Това, разбира се, е личен избор. Всеки да си го прави както му харесва.

# 226
Всеки да си го прави както му харесва.
Еми малко място с много вещи = хаос. Така че ти си знаеш ..
Мястото каквото и да го правиш, няма как да се разтегне.
А и не слагаш нито конкретна схема с въпрос, нито имаш ли някаква идея, че да търсиш насока.
Подреждаш си в наличните шкафове както ти харесва явно. Кой да знае дали имаш място за още една закачалка или етажерка или там каквото допълнително искаш да нагласиш за съхранение...

# 227
Духи Пухи, имам шкаф за обувки, който е малък и стига за моите обувки и на мъжа, но детските не се събират. Чудех се за една етажерка дали да не сложа, но и очаквах и някаква друга идея ако някой е измислил нещо по-различно. Иначе съм се нагледала на тази: https://m.olx.bg/d/ad/etazherka-za-obuvki-64h18h64-sm-etazherka- … _listing%7Cnormal понеже виждам, че е по-тясна и предполагам, че ще ми свърши работа за детски обувки.
Закачалките също са кът, а детските якета доста раздуват. За сега част от тях слагам на един рафт в гардероба в коридора, но май ще слагаме и още закачалки за да не е толкова скупчено на едно място всичко.
Също си търся някаква приятна на вид кошница за съхранение с размери 26/26/26см. Някой срещал ли е нещо подобно? За сега съм открила само едни в юск, но не ми допадат на външен вид, а искам да ги сложа на портмантото и затова  ми е важно да ми харесат.

# 228
Ако генерално нямаш място, тогава си смени цялата идея за коридора. Така с етажерки и кутии ще е като на кръпки.
Вкъщи точно антрето е на дневен ред и ще е нещо такова, за да усвоя макс място за обувки. 4ма сме, всички сме с големи обувки вече и като има поне 2-3 чифта на човек извадени става ужас на етажерката... За якета да не говорим... Затуй драскам хикса и наново 😁

# 229
Секция Били на икея, с рафтове, пригодена за обувки. 28 см е назад, няма да яде място в коридора, може висока, може до кръста..
Някой и снимки беше показвал тук как я е пригодил. То нама какво да се пригодява де, просто я пълниш с обувки...

# 230
Скрит текст:
Ако генерално нямаш място, тогава си смени цялата идея за коридора. Така с етажерки и кутии ще е като на кръпки.
Вкъщи точно антрето е на дневен ред и ще е нещо такова, за да усвоя макс място за обувки. 4ма сме, всички сме с големи обувки вече и като има поне 2-3 чифта на човек извадени става ужас на етажерката... За якета да не говорим... Затуй драскам хикса и наново 😁

Не мога да кажа, че генерално нямам място. За коридора, с който разполагаме сме усвоили пространството оптимално. Мебелите ги закупихме преди няма и две години (в нов дом сме). Кутиите ми трябват за да слагам шапки, шалове и ръкавици в тях, че в момента са на една купчина на рафтовете и не ми харесва как изглежда. Но, както казах, за обувките на децата вече наистина няма място и ще помисля за още един рафт за обувки само за тях.

# 231
Скрит текст:

Не мога да кажа, че генерално нямам място. За коридора, с който разполагаме сме усвоили пространството оптимално. Мебелите ги закупихме преди няма и две години (в нов дом сме). Кутиите ми трябват за да слагам шапки, шалове и ръкавици в тях, че в момента са на една купчина на рафтовете и не ми харесва как изглежда. Но, както казах, за обувките на децата вече наистина няма място и ще помисля за още един рафт за обувки само за тях.
За ръкавици и шапки ползвам от тази серия кутии на Икеа: https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-bo … -s-kapak/00459480
Правоъгълна за ръкавици и кръгла голяма /най-големият размер/ за шапки. Имам и с периферия, тях държа на рафт в гардероба, но предстои да им купя самостоятелни кръгли кутии.

# 232
Скрит текст:
Скрит текст:

За ръкавици и шапки ползвам от тази серия кутии на Икеа: https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-bo … -s-kapak/00459480
Правоъгълна за ръкавици и кръгла голяма /най-големият размер/ за шапки. Имам и с периферия, тях държа на рафт в гардероба, но предстои да им купя самостоятелни кръгли кутии.
Много е хубава, но няма да ми влезе в мястото. Трябват ми 26/26 см, по-големи не стават.

# 233
Скрит текст:
Скрит текст:

Много е хубава, но няма да ми влезе в мястото. Трябват ми 26/26 см, по-големи не стават.
Кутията за шапки я държа върху самия гардероб в коридора, тя си е и достатъчно приемлива на вид (поне за моя вкус), за да я прибирам в шкафа.  Бих предпочела истинска кутия за шапки - красива, елегантна, но няма. Дълго време търсих, че преди ходех все с шапки с периферия, имах много, а те пък имаха нужда от специфично място за съхранение. Сега имам повече барети и малко с периферия, баретите влизат идеално в кръглата и я запълват до капака, притискам и затварям. Част от ръкавиците държа в чекмедже, ама и те са много, та има и в кутия.

# 234
Кубратова, върху гардероба е идея да ги сложа. Ще помисля за този вариант. Благодаря!

# 235
Не мога да схвана как методът на сгъване и подреждане на Мари Кондо (конмари) се прилага в гардероби с рафтчета? И в книгата, и във видеата, се обяснява как да подредим дрехите в чекмеджета. Дами, ако имате трик, моля помагайте!

# 236
  • ENGLAND
Не мога да схвана как методът на сгъване и подреждане на Мари Кондо (конмари) се прилага в гардероби с рафтчета? И в книгата, и във видеата, се обяснява как да подредим дрехите в чекмеджета. Дами, ако имате трик, моля помагайте!
Слагаш кутии на рафта и слагаш в кутията  сгънатите дрехи. Така може да сложиш повече рафтове , колкото са високи кутиите , толкова е разстоянието между рафтовете.

# 237
  • София
Организацията става с обмислено пазаруване и човешко по размери място за съхранение на вещите ни, не с навиване на дрехи, както си навиват сушито, а ние - баницата.
До този извод стигнах, минавайки през купища дрехи.
Сега и на мен ще ми се наложи да ползвам доста кутии, но като цяло го намирам за убиване на естетиката и удоволствието от гардероба.
Едно е така.

Друго е така. Поне за мен.

# 238
Организацията става с обмислено пазаруване и човешко по размери място за съхранение на вещите ни, не с навиване на дрехи, както си навиват сушито, а ние - баницата.
До този извод стигнах, минавайки през купища дрехи.
Сега и на мен ще ми се наложи да ползвам доста кутии, но като цяло го намирам за убиване на естетиката и удоволствието от гардероба.
Едно е така.

Друго е така. Поне за мен.

Ох, и за мен. Не ги разбирам аз тези марита и кондота Simple Smile
Утре и от нас ще искат да се сгънем на незнамкакси, че да не заемаме място редовите граждани. А тези, които ни бутат в теснотията, ще продължават да се ширят в палати.

# 239
Абсурд да навивам дрехите на такива сарми. Нито ми е прегледно, нито ми е подредено, нито събира повече. Обемът на едно тяло (дреха в случая) е еднакъв, без значение как е навита или сгъната...  нито ще събера 30 чифта гащи в кутия за 10, ако ще и като ролки за коса да ги завинтя.
Значи слагаме рафт, на него чекмедже и в чекмеджето кутия, в която има малки кутийчета... Еми то половината обем е завзет от самите разделители и кутии вече, какво място остана за дрехи....

Общи условия

Активация на акаунт