Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 697
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз гордо ползвах тактиката да ги държа 4-те неща, които ми харесаха (щях да избера две, по едно от всеки вид след проба) в кошницата за около 4 дни.
И вече ги няма, изкупени са, а аз цял ден ги мисля. Ясно е, че при мен не работи, но пък се разпознах във вътрешните диалози на Кубратова.

# 271
И в юск има висящи органайзери...

# 272
В края на всеки сезон, разчиствам дрехи. Което не е носено значи, че  не ми е паснало и е било несполучлива покупка. Най- често подарявам на непознати по групи във ФБ. Мои обувки не извърлям, защото съм с малък крак и много трудно си намирам.
Alia1
аз нося обувки 34, 35  стелка 22.5см.. Майка е номер 35 стелка 24см..  Ако имаш нещо такова смело ми предложи. При мен най-голям проблем е намирането на официални обувки. За другите си купувам от детските номера, но и там е все по-трудно, защото повечето са с бонбонено розов цвят или с пеперудки и цветенца. Само да знаете колко съм смешна като седна да меря в детската секция обувки.

Ще ти пратя едни на лични, чистак нови с найлона и кутията, да не спамим тук, ама как им се мери стелката, идея нямам. Умален 36 номер според мен.

Допълвам за teta, че аз съм писала последно:
teta 75, и аз имам няколко познати ама не искат да ходят на токчета. Иначе, които наистина не нося и са нови или почти, ще се опитам да продам, макар и на символични цени, защото все съм купувала скъпи обувки, е, ако не мога, ще ги раздавам накрая... За сега ще стоят "за всеки случай", макар да заемат ужасно много място...

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 17:20 от Alia1

# 273
  • София
Да, това с чантите е голям проблем и за мен. Имам 20-тина, но нося 2-3, една в ежедневието обикновено и още 1-2 при повод. А останалите ми е жал да ги хвърля, защото 85% са от естествена кожа, а не ги нося, защото не са ми удобни или са ми омръзнали, а някои са си демоде. И заемат място. Много място. Не знам какво да ги правя. А виждам нова чанта, която е актуална и ми харесва, ама как да я взема, като вече нямам място?...
И с обувките съм по подобен начин. Имам поне 15-тина модела на токчета. Само естествена кожа или велур. Някои чисто нови, буквано не са обувани или за един път, на сватба например. Опитах се да продам едни, ама никой не ги купува. То вече кой носи 36 номер...А на токчета вече почти не ходя. Не знам какво да ги правя...
Пусни ги в групите - Мами в нужда, по квартали, по градове.
Или ги пусни в контейнерите на БЧК.
За какво са ти 20 неща, които няма да ползваш. Купила си ги вече, но не си връщат парите, като стоят в шкафа.

# 274
  • София
Може ли на ЛС линкове към някакви групи за нуждаещи се майки, примерно.
Аз също имам чисто нови дрехи, срамота е да ги метна на циганите, дето ги изхранваме и иначе.

# 275
Нямаше ли в БГ такива места да си даряваш ненужните вещи? Като втора употреба. Аз всичко нося в нашенските. Книги, покъщнина, техника, играчки, дрехи, обувки....Не искам ни пари, ни бележки за такси от там. Оставям всичко. КОлко електронни игри замъкнах на сина, дето е играл с тях като малък (без да разбере де), че коли с дистанционни (опаковах ги грижливо, защото бяха като нови и да не се загубят дистанционните)....

# 276
  • София
Има контейнери за дарения навсякъде, аз понякога оставям в тях, но много ме съмнява къде и при кого стигат.
Опитвала съм се да дарявам на домове, но не ги искат, искат кеш.
Ако има такива групи и аз бих се радвала да ми пратите на лс. Имам излишни и дрехи, и обувки, и вещи за дома.

# 277
  • София
Пускам ви на лс МаМи В НуЖдА във фейсбук

# 278
В Ремикс съм пращала детски дрехи на сина, умалели.

# 279
  • Mediterraneo
Момичета, издирва се висящ органайзер за дрехи за гардероба. От Джъмбо купих нещо такова: https://www.hipo.bg/bg-product-details-1847.html - обаче няма картон на рафтчетата, огъва се и мирише зловещо. Харесах това: https://izgodniceni.com/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0% … %D0%B5%D0%BC.html - имате ли опит с този сайт, пристигат ли поръчките и коректни ли са?

скоро взех от Икея, а от години ползвам лидълски.

# 280
Във фейсбук има много групи тип базар, като парите от продадената вещ отиват за конкретна кауза. В повечето случаи са болни деца. За мен там наистина си заслужава да подарите своите скъпи вещи. Ако някой се интересува за конкретна група нека ми пише и ще споделя кои са.

# 281
Момичета, издирва се висящ органайзер за дрехи за гардероба. От Джъмбо купих нещо такова: https://www.hipo.bg/bg-product-details-1847.html - обаче няма картон на рафтчетата, огъва се и мирише зловещо. Харесах това: https://izgodniceni.com/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0% … %D0%B5%D0%BC.html - имате ли опит с този сайт, пристигат ли поръчките и коректни ли са?
За друго ровех в магазина, но открих това:
https://www.enikom-m.com/bg/product/0/organaizer-za-garderob-bal … 155974-7_283.html
Също съм ползвала на Лидл, беше функционален и удобен, но за кратко го ползвах и не знам как е откъм издръжливост.

# 282
  • София
Shanan4e, пиши ми, моля те, кои са.

# 283
  • Варна
Висящи органайзери имам два икейски, не са мръднали от повече от 10 години, а са тъпкани, тъпкани...

Излишни дрехи маркови продавам успешно в олх. Немаркови, но запазени, хвърлям в контейнерите на БЧК. А износени използвам за парцали и така хвърлям.

Записвам се в темата, че и в нашето апартаментче мястото е кът.

# 284
Новогодишното ми обещание към мен самата е нищо повече да не купувам! Не искам дрехи, обувки, детски играчки... най-вече играчки.
2023 беше някаква безумна година на разхищения, купуване на какво ли не, пазаруване къде смислено, къде напълно лишено от смисъл, заринах се, не мога повече!
А бях напълно обратното на това, преди 10 години когато редовно се налагаше да сменям квартири като студентка си нарамвах 2 кауфландски торби с дрехи и лаптопа и се изнасях. Разбира се като се установих, намерих си мъж, появиха се кухненски уреди, посуда и прочие домашни вещи и потреби, но винаги са били в рамките на нормалното, граничещо с минимализъм. Откак родих не мога да се позная. Ще положа усилия, за да върна нещата в норми.

След това дълго обяснение, събирам идеи за организация на детски играчки. Главно неща в собствени кутии, лего, пъзели, разни конструктори, книжки. По "ниското" в стаята, т.е. бих искала да са достъпни за детето, да си ги взема, прибира и подрежда сама.
В момента повечето неща са в гардероба, който е голям, но под закачалките с дрехи има доста празно място, та там прибирам кутиите с играчки.
По-дребните са в долното чекмедже на един скрин, с разделители, че иначе е хаос.

Общи условия

Активация на акаунт