Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 12

• 68 110
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
Dicewithoutnumbers, тотално ще съм извън темата, но не мога да не споделя, че първата публикувана снимка ми докара хипервентилация направо! 15 години се борих да чистя в банята именно такива плочки от котлен камък. Един от най-щастливите дни в живота ми беше този, в който се отървах от тях.

А подобно закачане на капаци за вратичките лично за мен не би било удобно, а и не знам дали не резултира в излишно натоварване за пантите.

Моите капаци ги съхранявам обърнати върху техните си съдове. Идеята е дръжката да остане отвътре, за да може да се използва капакът за поставяне върху него на друга по-малка тенджера. Така си ги подреждам на по 3 реда като кулички. Имам общо 6 тенджери и един казан. Тиганите ги съхранявам един в друг като между тях поставям едни меки подложки ката дебел велур, за да не се драскат тези с тефлоново покритие.

# 736
  • ENGLAND
Аз съм взела  тези от Икеа за тиганите и капаците.
https://www.ikea.com/gb/en/p/variera-pot-lid-organiser-stainless-steel-70154800/

# 737
И аз имам подобно като на Дорет, за мен е най-удобното решение досега.
Виждала съм и един висок рафт да се прегради на тесни вертикални участъци, така че тави, дъски, тигани да стоят изправени всеки в своето отделение. Струва ми се добра идея и удобно, но заема доста място за малък брой съдове.

# 738
За дъски, подноси и плитки тави е много удобно наистина. За капаци или така върху стена или врата на шкаф, или вертикално наредени на такова като за сушене на чинии или нещо от сорта ми се вижда най-удобно на мен, това ако не се държат всеки върху съответната си тенджера.

# 739
  • София
Dicewithoutnumbers, тотално ще съм извън темата, но не мога да не споделя, че първата публикувана снимка ми докара хипервентилация направо! 15 години се борих да чистя в банята именно такива плочки от котлен камък. Един от най-щастливите дни в живота ми беше този, в който се отървах от тях.

А подобно закачане на капаци за вратичките лично за мен не би било удобно, а и не знам дали не резултира в излишно натоварване за пантите.

Моите капаци ги съхранявам обърнати върху техните си съдове. Идеята е дръжката да остане отвътре, за да може да се използва капакът за поставяне върху него на друга по-малка тенджера. Така си ги подреждам на по 3 реда като кулички. Имам общо 6 тенджери и един казан. Тиганите ги съхранявам един в друг като между тях поставям едни меки подложки ката дебел велур, за да не се драскат тези с тефлоново покритие.

Капаците ми - 4 бр. от 10 години са на вратичката на шкафа, не са мръднали пантите.
Комплект от 5 тенджери, само на най-малката капакът й стои на нея.
Удобно е, много. Защото понякога ти трябва само тенджера и капакът си стои на мястото без да го цапаш или да го "слагаш някъде".
Честно казано, не помня с какво са залепени закачалките, но са точно такива бели, от най-обикновените, само съобразих размера с капаците, нали Bowtie .

Колкото до плочките, Laughing чисто илюстративна е снимката, видя ми се, че най-добре да се виждат как са закачени капаците.

# 740
Има го това че капакът не винаги ти трябва, както имам и 1-2 капака които не вървят само с определена тенджера а ги използвам и с други съдове. Ако ми трябва да покрия тиган с него, примерно, ще трябва да извадя тенджерата и евентуално каквото е наместено върху нея, ако са така обърнати че да подложат на друг съд да стои върху тях.
Но там вече си е и на всеки до навиците, две домакинства еднакви няма.

# 741
natka, права си. За примера, който си дала, моят начин на подреждане на кухнята наистина не е удачен. Подходящ е в случаите като моя - неголям брой тенджери и тигани, всеки със свой си капак (когато има такъв) и относително големи разстояния между рафтовете в иначе малко на брой шкафове.

На мен ми е драма подреждането на приборите за готвене и приспособленията. След години рационализации и преподреждания по чекмеджетата, все още не съм открила оптималната за мен подредба. Иначе съм свършила всичко, което пише по дебелите книги: всичко счупено и изхабено е изхвърлено; отделила съм най-рядко ползваните неща в най-неудобното чекмедже; не купувам и не съхранявам ненужни артикули. И все пак приборите са ми много - черпаци; лъжици - плътни, на дупки, решетъчни, дървени; щипки - дървени, метални, със силиконови накрайници; отварачки за буркани на винт, омния, метални консерви; белачки, различни видове ножове (вече само такива, които са ми много удобни и не купувам такива с инцидентна употреба) и какво ли не... Пробвах всякак - по видове артикули, според честотата на употреба, според реда на най-вероятната последователност на употреба в процеса на готвене... Ами никак не ми е удобно - все се налага да ровя като кокошка по чекмеджетата. А държа всичко да ми е прибрано, защото ми е приоритет лесното и бързо почистване - да пръскам с препарат и да забърсвам без да раздигам 100 неща.

# 742
А, всеки си намира начина дето работи за него. То има голямо значение и къде и как са сложени самите тенджери и доколко е удобно или не да се вадят често заради една. Мен колко пъти са ме прихапвали да реша че трябва да се разместят нещата и да се оптимизират Grinning
Прибори и разни такива инструменти нямаш много варианти щом искаш да са прибрани. В чекмеджета, но ги разделяш някак поне да не ровиш всеки път в общото.

# 743
  • Бургас
Вятър и мъгла ,би ли показала отварачка за буркани на винт?

# 744
  • София
Родих се с такава отварачка. Преди това чаках друг да ми отвори бурканите, просто не можех.

https://praktiker.bg/bg/Burkani-i-produkti-za-konservirane/OTVAR … NA-3-V-1/p/142922

# 745
Вятър и мъгла ,би ли показала отварачка за буркани на винт?

Моята е от този вид, но черна:
https://www.home-max.bg/otvarachka-za-burkani-sinya/

Във вътрешността е назъбена и така осъществява сцеплението. Когато не е достатъчно, тегля 100 майни и лекичко надигам в единия край с отварачката за буркани Омния - колкото да пусне вакуума и от там нататък е лесно. Забелязала съм обаче една странност: някои буркани на винт ми е по-лесно да отворя с отварачката, а други - като хвана капачката с кърпа. Нямам обяснение защо.

The Catcher in the Rye, твоята как се ползва? Не мога да се ориентирам по дизайна.

# 746
Това го правя с най-обикновенна лъжица. А като студенти с лакът

# 747
  • София
Моята е като отварачка за бира, принципът е нагоре, докато пусне малко въздух и се отвие.
Не ползвам повторно буркани, така че напълно ме устройва на фона на ръчкането с нож с цел да се разхерметизира.

# 748
С нож не, но с края на дръжката на вилица или лъжица обикновено подпъхвам и развакуумирам.
Иначе съм заглеждала такива като на Вятър и мъгла, но все се отказвам, че още едно нещо ще ми се подмята. Иначе много помагат за който е по-кекав в ръцете - то хем хваща без да се хлъзга, хем с дръжките е по-лесно да хванеш стабилно и да стиснеш.

# 749
Аз съм си прибрала една отвертка в кухненското чекмедже и с нея отварям. Удобното е, че е по-тънка и здрава от дръжка на вилица или лъжица и действа безотказно. Аз също изхвърлям и бурканите, и капачките и не се стремя да ги опазвам.

Общи условия

Активация на акаунт