Лакове за нокти - 165

• 46 256
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
tina_vn, мерси, сега разгледах какво означава "джели, крем и тн" финиш Grinning и осъзнавам, че поради липсата на такива знания, погрешно може да определя даден лак за не съвсем ок.

И все пак лично за мен GR keratin и GR color expert си остават някак прекалено гъсти и не ми допадат.
Преди малко тествах Catrice и е по-добре от Essence, но и Catrice, ако се забавиш малко, вземеш недостатъчно лак и ти се наложи да минеш отнякъде повторно, се набръчква.. или много бързо съхнат и оттам идва "проблема", или аз не съм все още достатъчно бърза и сръчна с нанасянето.
Иначе на Catrice четката е супер всравнение с останалите и ще тествам още няколко цвята 💜
Имам чувството, че съм изследовател и откривам нова вселена Smile

Дотук най-ми пасват GR Green last & care, може би BEL, но ще изчакам да видя какво ще ми препоръчате още и вероятно ще тествам още няколко марки преди да си избера.

За мен покривни на един слой и страхотни за нанасяне са кремовете на Дъглас и донякъде Пиер Карден. На Пастел, Бел, ГР продиджи гел, Революшън, Бари М също са приятни. И китайчетата easy paris cosmetics.
И все пак всяка марка има различни финиши - кремове, джелита, крелита и т.н., които са с различна покривност, но това е търсен ефект, не е дефект в серията или несполучлив лак Grinning Няма как да искаме от лак с джели финиш да покрие на 1 слой, че даже и на два.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 16:03 от ~ Невяна ~

# 241
  • На изток от Ада
Има ли някъде miracle top coat на Пърфект?
Последно го намирах в Ремедиум, вече и там няма.
не от 1г . Търсих го за съфорумка

# 242
# 243
21 cosmetics 07 + GR extreme glitter shine 207

# 244
И аз съм от тези, които предпочитат по-вискозни лакове, да се самозаглаждат и да не се разливат по краищата. Такива за мен са повечето на ГР, СНБ, Sally Hansen, Gabriella Salvete. CND също са покривни, но понякога се "нацепват", където е останало по-тънко, и изсъхват матово, при втория слой няма проблеми. Флормар и Перфект обикновено са ми много течни и се разливат, не ги купувам. Също забелязвам, че при светлите цветове обикновено се получава неравномерното нанасяне, а ако сложиш щедро, стават на балончета. С червени и розови цветове рядко имам такива проблеми. Не знам, калпави пигменти или какво, но това е при мен.

# 245
Какво правите, ако попаднете на цвят, който много харесвате, обаче лака се оказва мъка при слагането? 😁

Надявах се Catrice violet dreams (тъмен нюанс) да замести Essence grape a coffee (по-светлия), но уви.

# 246
  • на дъното
Невяна,от скоро съм фенка на лаковете Mon Reve💗Накупuх си около 10 бр😉

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 05:55 от silviayo

# 247
Невяна, задобрявам с техниката на нанасяне, сменям четката с такава от друг лак или слагам малко разредител в лака...

# 248
dolce miele , благодаря! А как преценяваш дали един лак има нужда от разредител? В случая всичките са чисто нови, иначе и аз се чудех, ако добавя разредител, дали няма да стане по-лесен за работа моя essence. Другото е, че не знам колко разредител да сложа и дали няма да прецакам лака 😁

Невяна, задобрявам с техниката на нанасяне, сменям четката с такава от друг лак или слагам малко разредител в лака...

silviayo, благодаря, разгледах ги, обаче нямат цветовете, които харесвам..

Невяна,от скоро съм фенка на лаковете Mon Reve💗Накупх си около 10 😉

# 249
  • На изток от Ада
Сложи 10 к разредител и разлати виж как е. Нов лак ама дали не е отворен в магазина. Няма да го прецакаш с разредител, той разредителя се изпарява и след време пак ще трябва да сложиш.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 09:18 от nasito8988

# 250
За мен най-приятни за лакиране са лаковете на Перфект и на LLUMS. Това са най-добрите ми попадения като лакове, които покриват добре и на един слой. Харесвам и лаковете на 21, но при тях не ми харесва четката.
Странно, но Есситата не са ми никак нагоре в класацията, Флормар също заради четките. Харесвам плоски четки, да не съхнат прекалено бързо, за да мога да си лакирам спокойно нокътя и да не са много гъсти.
При мен съм забелязала, че няма значение дали основния ми лак ще е Еси за 15 лева или 21 за левче, издържат еднакво време. Използвам всеки път един и същ топ и база, затова предпочитам да залагам на бюджетни лакове, от които съм доволна, но да имам по-голям избор от цветове отколкото за тези пари да си купя 1 или 2 лака на Есси.

# 251
  • Измир
От бюджетните лакове харесвам Пастел. Всеки лак може да се е сгъстил от стоене даже. С разредител започваш с няколко капки, разклащаш хубаво, пробваш и ако не е достатъчно добавяш пак и така до желаната консистенция.
Ревлон 110 Lady Luck

# 252
Невяна, на око преценявам дали лакът има нужда от разреждане. Ако е по-гъст, лепкав, съхне твърде бързо или се нанася неравномерно. По 2-3 капки разредител слагам, ако има нужда, тогава още. Важно е да се отбележи, че примерно H&M си имат серия бързосъхнещи лакове- на тях не съм слагала разредител. Но те си се нанасят чудесно и откъм четки, и откъм консистенция.
И аз предпочитам да имам повече цветове, отколкото няколко скъпи лака. Горе-долу по еднакво ми държат всички лакове.
Много харесвам лаковете и четките на Перфект, на H&M, на Дъглас, на СНБ. Лумс също харесвам. Четките на Флормар и 21 не са перфектни, но съм им свикнала и ги харесвам. Аура също харесвам- като изключим рошавите четки, които имаха някои от лаковете преди (дано са оправили четките за постоянно, защото онези бяха голямо недоразумение).😅

# 253
  • На изток от Ада
Аз имам мн лакове. Главно евтини.
Смятам, че е добре да дадеш повече пари,ако си като мен. Аз трупам щом е евтино и 1000 бр ,но съм фен от над 10 г.  Бях спряла да купувам. Но покрай Долс търсих й лакове и купих доста за мен.

# 254
И моите са все бюджетни, трудно бих се прежалила да дам съществена сума точно за лак като има и толкова много евтини. С прилична основа и хубав топ ми карат по около седмица, не виждам каво повече мога да очаквам от обикновен лак.
Напоследък пак съм в период само на заздравител колкото да не са ми съвсем "голи" ноктите, май вече над 2 седмици станаха без цветен лак, а преди това спорадично слагах. Хем съм понасъбрала пак сериозна (като за мен) бройка. Имам повече от един дето само са пробвани на един пръст като съм ги купила, но така и не са носени нормално...
Дано ми дойде муза утре че хем не ми се занимава, хем пък ми се носи цвят.

Общи условия

Активация на акаунт