Отговори
# 120
Все пак успяхме да съберем урина и да се закараме в лаборатория. Имахме драма с изследванията, оказа се че ЛЛ не е пуснала баш билирубина дето следим, а видяхме чак като се прибрахме и заредихме бланката с резултатите. Добре, че от лабораторията бяха мили и го пуснаха допълнително, та не трябваше да дава пак кръв. Само ММ се разкарва втори път, за да го плати.

Излязоха резултатите вече - за първи път от една година насам билирубина е в норма 🥳 отдъхнах си. Желязото и хемоглобина не са мръднали спрямо 6 месечните изследвания - 15 и 128. Май са добре, спрямо референтните, даже близо до горната граница. Чакаме само и кръвната група да излезе, пуснах и нея за информация.

Яйце има в сладкишите от кухнята за СЗ. Правя и миш-маш, бъркани яйца или омлет, разни запеканки, филии със сирене и яйце, баница… общо взето не го следя като количество. Гледам само ако съм дала ядене с цяло яйце, да не давам пак цяло на следващо ядене, а да е по-малко като количество. Нямам представа колко яйца могат да ядат на тая възраст и дали има смисъл от цялото това съобразяване.

# 121
Момичета, вие имате ли превод на майчинство, защото не помня как беше втората година, имаше ли някакво забавяне?

# 122
  • Замък сред облаците
Да, вчера. Ти подаде ли си декларацията за втората година?

# 123
Аз получих още миналата седмица 720 лв

# 124
Да, подадох декларацията. Не знам счетоводителят вече дали е задействал нещата, но нямам все още превод. Хм...

# 125
  • Замък сред облаците
Звънни в НОИ да не са оплескали нещо.

Маги, как така миналата седмица? Вчера бяха всички плащания за юли.

# 126
В сайта на НОИ пише, че в момента се обработва ...
Иначе миналия месец освен  майчинството получих и някакви изравнителни за разликата от дата на раждане до термин.

# 127
Аз все още не съм получила, но и в НОИ пише, че още се обработва декларацията. Подадена е на 5 юли от фирмата към тях, а 2рата година почва от 21ви

# 128
На 27ми съм получила 710 лева, и вчера още 70

# 129
  • гр.Пловдив
Аз още на 18 юли поличих изравнителната сума за м.Юли до термина /не до датата на раждане/,а вчера и във вторник имах пак 2 изравнителни превода явно,но сумата не беше 780 ,както казва Маги ,вече в началото на септември ще са 780 със сигурност ..

Нямам време да пиша,Герито иска само навън,сутрин от 9 до 11 и сега от 18 до 20ч закон Божи по паркове и площадки..Прави няколко крачки и тупва,не сме от ходещите и ние,мързи я,иска да лази и да я мъкна на ръце ..
В този Пловдив е като горещ калорифер вятъра,прибирам се вир вода и каталясала,много ме трепе жегата Sad

# 130
  • Замък сред облаците
Интересно, аз директно 780лв вчера, вкл и др мацки с юнчета вчера, затова се учудих. Simple Smile

# 131
Аз получих на 17.07 превод 710 лв за 07 месец и не знам как ще се движат занапред. Досега винаги превеждаха след изтичане на месеца за предходния, а нямам и други калкулации, ще видим...

За тахани/ядки не съм чела да има ограничения. За чия в Solid starts само пишеше да се предлага умерено, защото запълва коремчето, а не е с някаква изумителна хранителна стойност. Правих сладко с чия и ягоди, когато бяха сезонни и го смесвах с кисело мляко, но не се хареса. Пробвах и пудинг с чия, също отказа.
Обичам да слагам конопени семенца в киселото мляко, яде ги, но понякога пак им се мръщи.

Сега в 12 месец май имаше пак скокове в растежа и регресии. При Дара нощният сън е влошен все още. Буди се между 2  и 4 часа и понякога заспива по-трудно. Събужда се отново да си говори и като включа лампата почва да сочи из стаята и да "разпитва" за това, което вижда.

За кучешки зъбки не е ли рано? При нас има подутини там, ама мислех, че винаги са били там. Като цяло един от кътниците ще е скоро...и дано да е скоро, че ми е много трудно...
Всичко става с рев, ако ли не - с много рев. Миенето на зъби е със захласване независимо какво правя. Само  и единствено за баня идва доброволно и си влиза сама в коритото.

# 132
Рано е, по принцип кучешките са последни, ама… със зъбите няма нищо сигурно. В тая връзка записах час, при едни от споменатите от теб, Бъбълз. Попитах ги преглеждат ли едногодишни деца - “по принцип да, ама те не дават”. Демек… вие си елате ама ще направим ли нещо не е сигурно 😀 Ще пиша по натам, като мине.

За миенето на зъбите - при нас тайната се оказа да ги мия по друго време. Мия час-два преди лягане, преди да е почнат ритуала за нощен сън. Така дава, иначе не.

# 133
Аз на 4ти юли получих майчинството и на 13ти изравнителната сума до термин. Сега още нищо. Ще видя другата седмица какво ще стане. Щом в НОИ пише, че се обработва явно тече някакво действие все пак.
АА, ти изравнителна сума не си ли получавала или щом си след термин няма такава?

Да се оплача, че днес трябваше да спирам антибиотика на Алекс, но следобяд вдигна 39 градуса температура и не знам какво се случва. Уж беше добре. Личната не вдига, както и обаждане не върна. Цял ден само спи. А на Марти му се играе и само скача по него. Плаче и се сърди, защото не му давам да влиза в стаята. Ако продължава да вдига утре трябва да ходим на частно. Уфф много е мъчно да ти е болно детенцето. Pensive

# 134
  • Замък сред облаците
За юли получих същата сума като предходните месеци. Мисля че просто съвпаднаха едната седмица на “старата тарифа” и остатъка по “новата” и сумарно излизаха сходно.

Общи условия

Активация на акаунт