Отговори
# 210
  • Замък сред облаците
Честито на малкия писател/учен!

Добре мина пътуването. Тръгнахме 15-20мин след като си изяде обяда, тоест след около 4,5ч будуване. Заспа почти веднага и спа час и половина. После се събуди в добро настроение и се заигра с кученцето на Фишер прайс, което умишлено бях взела в колата. Спряхме за половин час да се раздвижи хубаво, изядохме по един сладолед с ММ. Потеглихме пак за около 45мин. Имаше малко мрън, че трябва да седи на едно място, но го заигравах, пускахме кученцето. Направихме още една почивка 30мин като огладня за плодова каша и след това пътувахме още към час. Унесе се и спа последните 40мин от пътя, което ми беше дюшеш, че ме боля главата.
Хич не мога да се оплача, по-леко беше от преди.

Единственото ново е, че купих подложка за кошче Aeromoov. Една приятелка ми я похвали и мисля че са смислено похарчени 65 лв 😁

# 211
Пристигнахме и ние. Доволна съм. Пътят мина добре. Похвалихме си децата, че се държаха геройски при толкова дълъг път.Heart
Тръгнахме към 4.30ч. Марти не се събуди, когато го пренесох. Спа 30-40 минути после се разбуди, но беше спокоен и сънен. След час някъде заспа пак до 8ч. После си лежа и се оглежда, докато се разсъни. Помрънка, защото искаше при баща си, но пуснахме любими песни и се развесели. В 10ч пристигнахме. Направо на плажа отидохме, защото Алекс нямаше търпение. Марти също хареса морето. Топнахме крачетата, ходи по пясъка и отидохме да се настаняваме. Добре, че апартаментът беше подготвен по-рано, защото не знаех как ще го задържа до 14ч, много му се спеше вече.
Сега баткото и таткото са на басейн, аз ще релаксирам с книжка, докато Марти спи.

Хоупче, браво на Вики. За какво бяхте нарекли молива?
На море ли ще ходите?

АА, ти май беше споменала, че няма да ходите на море. Някъде на планината ли се подвизавате?

# 212
  • Замък сред облаците
На село сме на гости на прабаба и прадядо Simple Smile в Дунавската равнина, русенско Simple Smile

# 213
Приятна почивка! Hug

# 214
Приятна почивка на всички семейства Simple Smile При нас пътуването е кошмарно почти всеки път - Виктория въобще не обича да стои повече от 5 Мин. в колата Sad

# 215
Къде сте на море, Мис? Хубаво ли ви е времето?

Днес водихме Тони на зъболекар. Препоръчвам Sofia Dental Studio, Бъбълз май ги беше споменала. Млада, много мила зъболекарка, закачаше го през цялото време. Е той че не поддаде е друг въпрос… В крайна сметка налепа по зъбчетата се оказа зъбен камък, не флуороза, както предположи личната. Махна го много бързо и лесно, придружено с рев, но какво да правиш. Всичките ми притеснения бяха успокоени, тя също каза, че вижда за първи път сдвоено зъбче като неговото, но както и другите лекари, които сме питали, каза, че не трябва да има проблем с постоянните, като порасне може да направим снимка. Аз съм доволна.

Вчера вечерта приспахме бебето и го оставихме с баба му, а ние излязохме за по един коктейл навън. Беше инструктирана ако се събуди да му даде ръка, за да заспи пак. Но аз подозирах, че ако се случи няма да я иска и ще реве. Е така и стана - разбудил се на 2рия час, тя отишла, той почнал да я бута и да бяга от нея в леглото. Прибрахме се, целия квартал се огласява от неговия рев. Още като ни видя се успокои. Милото ❤

# 216
Мирра, браво за зъболекаря. Ама и за излизането два часа си е супер.
Ние сме в Приморско. Три години идваме тук и сега не ни се рискуваше с ново място, заради Марти. Следващия път ще сменим дестинацията. Вчера на плажа на мен ми беше студено, духаше вятър, но аз съм си зиморничава. На Алекс, например, му беше добре във водата. Искаше ми се като за първия ден да се климатизираме първо и тогава да се пуснем по-смело на плаж, но с батко, който от колата направо скочи в морето, няма как. Отдавна го чака, миналата година пропуснахме заради Марти. Преди да тръгнем цял ден броеше часовете до заминаването.
Днес времето също не става. Много вятър и облаци. Опитва се да пробие някакво слънце, но засега не успява. Ходихме на плаж за малко да се порадват децата, де, но се прибрахме Марти да спи, а Алекс вече е в басейна.

# 217
Ехо, как сте момичета ? Загубихте се нещо, явно повечето почивате активно Simple Smile

# 218
Хайде дано наистина си изкарвате добре, дали на почивка, дали по детските площадки. Ние вчера минахме ваксинацията. Тук ги бият всичките наведнъж. Двете крачета и двете ръчички. Следваща имунизация чак на 3г. Миличкият толкова жално гледаше.
Минахме и преглед за обрива, за който ви казах. Естествено казаха екзема и да съм сменяла праха за пране и да не го къпя всеки ден, а през три дена. Казах и за моите подозрения - в общи линии ми се присмя. Та, ще ходим на частен дерматолог, октомври месец. Тогава е първият свободен час.

Яденето продължава да ни куца. Пробвах да не му давам междинно хранене, за да видя дали ще яде по - добре основните. Имаше осезаема разлика. Не знам какво да правя. Ще видя ако му давам максимално леки храни за междинки, дали ще има файда, ако не, май по - добре да отпаднат. 🙄
Иначе последните няколко дни го пусках на една дрямка. Рано му е още. Вечерите е неспокоен от преумора, така че ще си бутаме двете дрямки. Кофтито е, че нощното спане се избута много късно - 21:30, 22ч.

Започнахте ли да контактувате с другите родители по площадките? Хем ми се иска да завържа някакви познанства, хем никак не ми се занимава.

# 219
  • Замък сред облаците
Привет, привет! Не знам колко активно почивам, по цял ден  съм след детето да не се претрепе някъде (тук не е особено babyproofed).
Днес беше много крив, искаше все в мен, не искаше в баба си или да си играе тя с него, дори аз да съм там. Чудех се зъби ли е, превъзбуда ли е, скок ли е…. Клоня между последните две, понеже спи кротко.
Давам го много лежерно с храната, храни се с бухтички, хапва сладолед, кекс. Като се приберем няма да има кой да му прави и без това, та една седмица няма да навреди 😅 Започнах да давам и нормална вечеря вече, само тази вечер беше каша 3 зърна, че исках да смеся с домашен пастет (пилешки дробчета и пилешко филе).
С междинките нещо му разбутвам храненията и аз, но тук много се изморява и изгладнява, не може да издържи 3,5-4ч като в София. Но пък започна да ми отказва вечерното мляко някои дни, явно си взима калориите през деня.

Има напредък в движението - с уолкъра ходи наляво-надясно, а на спалнята (тук е пружинен матрака и много се люлее) реши да се изправя и да се пуска докато се опитва да пази равновесие, но тупва по дупе и се залива от смях. Сигурно 40 пъти го направи днес, а преди лягане откри и седналата версия - от легнало положение протяга ръце да ме хване за пръстите, набира се като за коремна преса и се отпуска рязко обратно - буф на матрака! Но това че започна да се пуска сам и да балансира ми беше важно, че се случи когато той поиска. Че бабите все дават зор да го учат за ръце, ама той се инати да ги хваща - на мама рачето 😝

Имахме еднократно “бау”, иначе е голяма радост като види кучето или котката, от кокошките не се впечатли много.
Много драго ми стана и тази сутрин, че поиска да му откъсна ябълка. Аз си бера и си хапвам, той покрай мен осмуква нахапаната ябълка, но тази сутрин минавайки покрай дървото направи жеста за “дай” та специално за него откъснах и много усърдно я смучеше след като отхапах парче, за да стигне до месото й (или там nibbling както му казват). Бонусът да няма зъби и да не се чудя ще се задави ли 😁

Лаватера, много гадно с лекарите там. Дано не се повтарям, но може консултация онлайн в Healee да направиш с бг лекар също.
За площадките - в София се засичам с 1-2 майки с дечица с по няколко месеца разлика с Йоан и децата си се радват, та започнах някакви контакти, но нищо сериозно засега 🤭

# 220
Хич даже не почивам, нещо омазахме съня много брутално, тъмните кръгове под очите ми са огромни вече. Завъртяхме се в някакъв порочен кръг, от който се надявам след днес да излезем. Един ден спи 12 нощен и 2 дневен (много е знам), на следващия макс 9 нощен и 1 дневен. Ясно е, че единия ден наваксва за предния, а на следващия е натрупал достатъчно сън от предния 🤯 вчера дръпнах рязко всички интервали, осъзнавайки, че ще води до брутална преумора. Днес кукна в 6 без 10 (пак от преумора вероятно), ще прави 2 дремки, за да легне в нормално време довечера и се надявам от утре вече да влезем в норма.

Също щъка много с уокъра, най се радвам, че като тръгне нанякъде и уокъра му се изпречи на пътя, се изправя и с него стига до крайната цел. Демек отразява ходенето като начин за придвижване.

С яденето си е все същото - колкото повече напредва деня, толкова повече изявява претенции и почва да се лигави.

По площадки още не ходим особено, то няма и смисъл като не ходи. Най-много някоя люлка и това е. Темерут съм си и хич не виждам как ще завързвам познанства, а и той не проявява особен интерес към децата все още. Да кажем яслата ще свърши тая работа вместо мен 😀

# 221
  • Замък сред облаците
14 часа са си ок за този етап, не е много. Йоан прави по 11,5ч нощен и 2,5 дневен.

# 222
  • гр.Пловдив
Ние пък сме нон -стоп по площадки ,люлки,пързалки и срещи със 7-8 наборчета ..Така ми се е надула главата ви казвам от квичене и реван,че искам само тишина ,ама кой те пита братче...Герито се пуска вече по 5-6 крачки и тупва ,играят в пясъчника с децата,търси контакти и писка от радост като ги види Animal Unicorn
Утре баткото ни има РД и ще е чудо вечерта -в заведение ще го правим -на едната маса той с поканените деца,а на другата баби и деди ,та Герито пак ще ни направи диви и щастливи ,но това е положението ..Smiling Imp

Другата седмица ще ходим в Приморско,че миналия месец малко ни дойде 1 седмица на Обзор-много студена водата -в 10ч не може да се стопли още ,на баткото подарък за РД-то повече си заслужава на море да ги заведем-бяха ходили с баща му на аквапарк в Пловдив и  100 кинта бяха опаткали там ..

# 223
Ние също сме по площадки. На Дарина й е супер интересно като има други деца. Няма значение дали са бебета или по-големи.  
Ех, помня преди няколко месеца само на люлка искаше, а сега като я сложа и веднага иска да слиза и да щъка.
Понякога и на мен не ми се занимава, но...

От вчера започна да ходи. Много се радвам Blush крайно време беше..  Тя направи първите си крачки преди около два месеца, но много я беше срах и най-накрая се престраши.

Аз винаги съм го давала лежерно с храната. Още от захранването..  даже и биричка си пийва по малко Joy
А от както вече не я кърмя се храненето се подобри. Нямам представа дали е нормално, но все иска да дъвче нещо, да пробва, пищи ако не й дам, което на моменти ме изнервя. Особено когато сме навън.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 16:50 от T0ysh0p

# 224
Здравейте мами. Да ви се похваля , че от четвъртък насам си имаме две християнчета Simple Smile Всичко мина много добре и с ММ сме супер доволни. Зори плака, както и очаквах и изкара в църквата в моите ръце, но всичко беше поносимо, въреки че на следващия ден имах жестока мускулна треска, още я усещам. Каката се държа супер на ниво (очаквахме от нея ексцесии), малко после се дърпаше за снимките, но нормално, много се заиграха с децата, любимите и каки бяха там.

Днес минахме консултация, 10 700г и 76см и имунизация за морбили. В настроение е, може би сънлива по-скоро. Прави плавен преход на една дрямка, сега всеки ден е различен в зависимост колко часа стане, но не е проблем за момента. Хапва всичко, направо вече яде каквото и ние.

Голямата днес славно се завърна на ДГ и направо днес се чудех къде да ходя и какво да правя като заспа малкото в количката. Ходим по площадки активно, нямах избор след като си имаме по-голямо дете. Но до нас точно има и бебешки площадки, освен за по-големи, вече сама се качва на пързалката и се пуска без да я държа. На люлка може и час да откара. Всичко ѝ е много интересно, деца, играчки, как здраво стиска нещо като го грабне, усещам как ще си патим занапред Grinning Поради тази причина контактите с други родители са неизбежни, уж се опитвам да не се натрапвам, ако на някой не му се приказва, това е тънкия момент, но пък е приятно да намериш и някой с твоето мислене. Ето сега с каката юли месец беше тегав, нямаше с кого да играе, ама август случихме на дечица и си играеха много добре и родителите се разбирахме и всички много се радваха на Зори и внимаваха много с нея. И тя покрай големите супер доволна беше, а сега трябва да сменя отбора на майките и да издиря другите с които тиках колички преди два месеца Sweat Smile

Иска ни се да направим още една почивка, ама да видим дали ще ни се получи. Засега малко лежерно, че все за нещо тичахме и организирахме половината лято.

Общи условия

Активация на акаунт