Отговори
# 195
За изблиците си подбирам битките. Не-то наистина действаше до скоро, но вече е много смела. Трябва да ѝ направя прощъпулника вече, че е много спъната горката и се е отъркаляла едно хубаво вече 😂
По принцип съм много за опознаването, ама ей го вчера иска в тревата/градинките - ами пускат си кучетата без да им чистят 😣 на една циганка ѝ хареса динята пред краката, защото я помисли за топка. И трето нещо имаше и накрая ме прикипя и айде вкъщи и без това беше след 20ч. Но каката толкова много се сръдне и инати, че цялата ми енергия да се карам отива за нея.
Ох, толкова изнервен родител съм станала, а така да не искам 😭

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 17:17 от deska90

# 196
  • гр.Пловдив
deska 90 ,не си! аз като ви чета тук сте много готини,изчерпателни,интелигентни и търпеливи мамита ..И magi,AA,mirra,miss independant,fillme ,mateya ,desislava,страхотни сте Hug

При мен е натоварено много,баткото ще става на 10г,изискващ много внимание и контрол,таткото и аз каталясваме ежедневно в името на него и сестра му..Герито долу-горе завъртя приемлив ,човешки режим с 1 спане от 2 часа следобяд..,храненето се отключи по ЗВБ ,но на по-късен етап Smiling Imp което мен лично ме устройва и пак е нещо-яде сама нарязано всичко на дребно,преобладава месото ,редува сладко и солено ,очертават се вече към 12 зъба ,малкото не се отказва,сучи към 0.800мл денонощно...
Видим по паркове и площадки,активна е и иска да общува със себеподобни,надава викове от кеф и радост ...да има деца около нея ..

# 197
  • София
Разкошна е! Алис със същия дълъг бретон, все едно нея гледам хахаха. ООО аз съм много далеч от търпението, за това даже на онлайн консултации с психолог съм се записала по повод отношението ми към Калин и неговото държание. Не ми се говори даже на тая тема, стискам зъби и се моля на всички богове малко да порастне по-бързо и да скъса с останалите му тодлърски маниери. Алис е голямо камикадзе навън, катери се навсякъде, пълзи по всички площадки, катери се по пързалки наобратно, качва се на люлки, в пясъка играе, сипва си на главата, къде ли не... пада, става, реве, пак се катери и е голямо чудо. Изправя се и иска да ходи, ама пада, защото е кашкавал. Батко и не искаше да се пусне, вървеше супер стабилно и нямаше шанс да падне и въпреки това не искаше да се пусне, а нашата малка пръдла тича пред вятъра и само се изправя и се пуска, тръгва да ходи и пада. Grinning Много ми е сладка като нещо бърза и пълзи мега скоростно, вече я бъзикат комшиите, че връща скорост. Отиваме за седмица в Козлодуй отново, но този път и с мъжа ми и се надявам пак да изкараме хубаво. После трябва да се приберем и да започнем есенна подготовка на гардероба за Калин. В момента явно я сърбят зъби, защото не спим нощем и се сърди за всичко, не дава да я пипна дори, нито да я гушкам. През деня обаче започна да яде пак кухнята, не знам не мога да го разбера това дете. Може и защото не е така жега и за това да има апетит - кой знае.

# 198
Марти днес се пусна да ходии. Heart Eyes Heart Брат му застава на разстояние срещу него и той отива до него. После се връща при мен. Голям кеф беше. Ходи до някъде, после се завърта и обратно. Ходи, смее се и писка ахааха. Направих видео и го изпратих на баща му да му се радва. Явно като видя, че не може да лази се отпусна.

Такааа и зъб номер 11 набарах днес. Joy Не знам как вчера не съм, макар че ми се вижда големичък, за да го пропусна.

Хубаво разхлади, но на мен вече ми е студено и искам да се постопли. Grinning През нощта също ми беше студено по тениска и къси панталонки. Ама с това моето човече, което грам не търпи да е завито не мога да се оправя. Спи само по боди с къс ръкав и се опитвам да му метна едно тънко чаршафче отгоре, но веднага усеща и започва да го рита и да мрънка. И така по цяла нощ. Как усеща всеки път?!
Няма как да му е топло, защото в стаята е хладно, а и той целият е студен. Сега съм му обула дълги панталонки щом ще е все отвит. А ма ха..Sunglasses

Марти си е дивчо, нищо, че навън дава вид на кротичко детенце. В нас не се спира. И на мен ми омръзва все да повтарям "не там" и "не това", но той още повече се ентусиазира и го прави. Седя до него и му обяснявам, че в контактите не се бърка, а той ме гледа в очите и точно това прави. Извадил е едната лайсна на ламината от дърпане и чоплене. Знае много добре кое не може да пипа и застава до него, поглежда дали го гледам и точно това прави. Голям кеф да бърка в кофата за боклук. Изважда плъзгащите врати на гардероба от релсите, дори да седя до него и да му обяснявам, че така не се прави. Той си дърпа и хич му не е. И на шкафове се е прещипвал, но не се отказва.

Не ни дава да си общуваме по между си. Започва да вика и наистина ни надвиква. Само на него трябва да се обръща внимание. И ако продължим чак се ядосва, кокори големи очи се стяга целия. Много е смешен и сладък. Heart

И Алекс е в някакъв период и ми е на въпреки. Често не се разбираме и не ми харесва как се държи с мен. И да с мен, защото с баща си не се държи така. Според баща му трябва да съм по-твърда. Опитвам се, но все едно не ми се получава.

Офф имам два дни да оправя багажа и не виждам как ще стане. Днес цял ден се опитвам да подредя аптечката, но съм все след Марти и съм до никъде. Пък това дрехи и останалите неща пак ще са в последния момент, защото имам и да пазарувам.

Сладка Гери  Heart

# 199
  • Замък сред облаците
Аз винаги си припомням, че само с мама децата се отпускат на 100% и си позволяват да са криви, нещастни, кисели, защото се чувстват в безопасност. И с мама пробват първото престъпване на граници пак заради това…

Мен ме осени проблясък да сменя подхода за нещата, които не искам да прави, за да не се нарани. След като “не”, “слизай оттам”, пошляпване и прочее негативни асоциации не го възпряха, сега просто като се качи на опасно място го подканям два пъти “хайде, моля те, слез”; гледа ме умно, но не слиза или поклаща леко главичка (ако съм заповедна или се карам почва бясно да клати глава за “не”) и на третия път му казвам “искаш ли да ти помогна да слезеш?”, след което веднага вдига ръчички и нещата се случват без драми. Дано и утре продължи така, но определено ми беше урок как не трябва да подхождам от първия път с негативно.

# 200
Здравейтеее! След доста голямо отсъствие се завръщам. (Ще каже човек, че кралицата се върнала 😄) Първо да ви благодаря за пожеланията на малкото ми момче. Нека ви се връщат на вашите дечица.
По толкова много теми искам да се включа, но нямам капацитета, та набързо ще нахвърлям някакви неща.
При нас положението е доста напрегнато и изнервено. Да не ви занимавам с моите си драми, но ММ кажи - речи не вижда. Лекуваме го, пък дано се подобрят нещата.
Малкия от два месеца е с обрив по крайниците и бузките. Не го сърби и с нищо не показва, че му пречи, но кожата му е с издутини и пъпчици с бели връхчета. Разбира се, вече месец чакам за преглед. 😑 Рових се в нета и съм почти сигурна, че е с Кератозис Пиларис, демек гъша кожа. Аз съм с такава, ММ и той. Проблема е само козметичен, но при него е много силно изразен, а не искам да става обект на подигравки в бъдеще, заради това. 😔
От един месец пък стана супер капризен за храна. Почти всичко хвърля на пода. Един път яде нещо, на другия го мята. Стои мирен макс 5 минути и след това го хваща саклета и иска да става да си играе. Направо в чудо съм се видяла. Притеснявам се да не би аз да греша нещо. Опитвам различни подходи и се уча на търпение.
Зъбките започнах да ги мия най - добре, като започнах да го слагам на столче до мивката в банята и слагам огледалото на мивката, че да се вижда. След това започвам да мия зъбите като казвам "бзззз", защото той е свикнал да ни гледа как се мием с електрически четки. Така ми се получава. Е, има и дни, в които не става, но да не бъдем максималисти.
Преобличането и смяна на памперси все още е кошмар при нас. Колкото повече расте, толкова по - трудно ми е да го удържам. Само се дърпа, върти, вика, плаче... Човек ще каже, че го коля. Заради кожата му пък се опитвам и да го мажа с лосиони, ей там каква гонитба е..
Все повече разбира какво му говоря. Виждам, че при вас започват да говорят много думички. При нас все още е само тата и мама. Гледам да не се притеснявам, защото все пак живее в триезична среда и е очаквано да има някакво забавяне.
Все още не ходи. От няколко дни прави по една крачка самостоятелно, но до там. С проходилката, която се бута, обаче е факир. Обикаля цялата къща с нея. Маневрира доста добре. 😄 Започна и все повече да се заиграва сам, най - вече бута едни колички, дето светят и пеят и топки, разбира се. Ако в магазин види топка, започва да реве за нея.
АА, днес направих млечната баница, споделена от теб. Одобри се от цялото семейство. Благодаря.
Днес за първи път бяхме на пикник. Страшно интересно му беше. Докато седяхме на одеалото, не смееше да излезе от него, но мръднахме ли, подскочи като кученце да припка из тревата. 😄

# 201
Аз точно затова се опитвам да не забранявам нищо, кажа ли че нещо не може, веднага тръгва натам и се фиксира още повече.

Мис, поне вече имаш обяснение и за отказа от храна, и за кривотията, че даже и боледуването. Оправи ли се вече всичко?

Лав, добре завърнала се. Много съжалявам да чуя за мъжа ти, надявам се е поправимо! Сигурно ви е много трудно. Не съм запозната с гъшата кожа, но ми звучи като някакъв дерматит? Възможно ли е храна да го обостря?

Тони хич не харесва други настилки и повърхности. На плажа докоснеше ли пясъка почва да плаче, от трева е по същия начин. И няма значение дали стъпва или пипа с ръчичка, непознато му е и го е страх.

Вчера му сложиха ваксината и вечерта беше някакъв ужас. Не знам от нея, от зъби или нещо друго, но беше адски крив и нервен. Строи кула, не успява да сложи нещо върху друго - рев, блъскане и тряскане. Изтърва книжка, която държи - писъци, блъскане и тряскане. Как не се тръшна нито веднъж не знам, очаквах да има първото си истинско тръшкане. Днес по всичко изглежда, че кривото настроение ще продължи. Оммммм

Петък е, аз следобед ще си открадна няколко часа за мен и съм на фризьор! Слънчев да ви е денят! ☀

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 11:08 от Muppa

# 202
Нощта при нас мина изненадващо спокойно. Даже нещо ми се губи будихме ли се, но сигурно е сукал по някое време. Не е имал температура и разстройство. Вчера след втората дрямка получи някакво зачервяване на сгъвката на едната ръчичка, от едната страна на гушката и от едната страна над гърдите. Почнах да се филмирам, че е получил алергия от нещо и сега това трябва да борим. Днес за щастие го няма.

Лаватера, надявам се всичко с мъжа ти да бъде наред!
За проблема при Малчо не мога да съм полезна, но дано и при него се оправят нещата. Щом и вие имате такъв проблем значи горе долу знаеш какво да предприемете.
За смяната на памперс пробвай с памперс гащи. Не, че и с тях не се мятат, но е по-приемливо и може да ги слагаш докато е прав.

Мира, и аз все си казвам, че не трябва да използвам "не", но когато тръгне да бърка в контакта, в кофата за боклук или е на път да си прещипе ръката на шкафа, нямам време да му казвам нещо твърде обяснително, за да разбере, че не е правилно това, което прави, а действам импулсивно и то излиза все нещо "не...." 

Ох, момичета много ми е притеснено как ще пътуваме 6 часа или може би е по-удачно да напиша 500км, защото часовете сигурно ще са повече. Изобщо не си представям как ще спи в колата, а ние мислим да тръгнем към 4-5 сутринта, уж за да спи. Така правехме с Алекс и той си спеше. Просто вече си представям как ще плаче и брат му няма да може да спи и ще настане голяма олелия. Направо не знам какво да мисля, като е ясно, че ще е шоу.

# 203
  • Замък сред облаците
Мис, и ние пътуваме утре, на 400км… Реших да тръгнем по обяд, за да си използва голямата дрямка. Иначе ще откачи в столчето буден и закопчан с коланите, а абсурд да тръгнем преди изгрев, аз няма да съм човек тогава 😅😅

Дано мине леко пътят ви!

# 204
Ние за морето тръгнахме в 5.00 часа. Разстоянието е София -. Созопол. Спящи ги вдигнахме децата. Спаха до 8 часа. Не спирахме никъде. В 8 се събудиха една почивка напаравихме. Закусихме и продължихме пътя.
Песни, хапване на плодове и солети, мама се правеше на шут и стигнахме в 9.30 бяхме в Созопол.
Очаквах, че ще има драма, ревове по пътя, но мина всичко много добре.
Малката въобще не обича да се вози и да спи някъде другаде освен в кошарата. Но този път ме изненада.
Не се настройвай предварително.
Вече си имаме ходещо детенце.
Много е хубаво. Зъбите вече са 8 и един кътник е на път.
Тази седмица махнах бибата. Нямаше ревове и истерия. Поне за сега. Ползваше я само за заспиване.

# 205
Оо аз няма да съм човек тука една седмица сигурно. Ако знам, че ще си заспи без проблем в колата, няма да се притеснявам. Но, ако пътуваме през деня, първо, че и Алекс няма да издържи буден, втори може да е много топло, светло и т.н. Последния път, когато пътувахме беше ужасно, защото плака и се сърди, и заспа с 300 зора. Той си е свикнал на леглото с мама и цицка. Та затова са ми драмите.
Живот и здраве да стигнем, после ще се притеснявам пък там как ще го бъде.
АА, лек път и на вас, после да разказваш как е минало. Ние ще пътуваме събота срещу неделя.

Мелинда, благодаря за успокоението. Много се надявам на нещо такова да се получи, но се съмнявам.
Аз още си помня първото море с баткото. Пак тръгнахме призори. Пренесохме го спящ, разбуди се и около час беше буден, но беше спокоен и само се оглеждаше. После заспа и спа почти до Созопол ( и ние ходихме там тогава). И другите години не сме имали проблем с него, но сега не съм толкова сигурна. Марти повече мрънка в това отношение. А и Алекс обичаше да се вози в колата, а този малкия е огън.

# 206
Разбирам те напълно. Каката ми беше бебе мечта и по учебник. И сега си е такава. Има си и тя нейни моменти, но като цяло беше спокойно дете- обичаше да пътува, обичаше  в количка да вози, почти не е плакала и мрънкала.
Малката си е мрънкало и ревало. Просто си е по - особено дете - не обичаше да спи и да се вози в количка, нито в кола, мрънка си за всичко, реве си почти постоянно. Вече свикнах. Както казва ММ наша си е и на нас си прилича. Няма да я върнем. 😂😂😂😂😂😂

# 207
Ние това лято 3 пъти ходихме до морето. Едно пътуване с друго няма еднакво, а все тръгвахме по време за дрямка. Най-тегаво беше обаче едното прибиране от Гърция - 5 и нещо часа път, това дете спа 2 пъти 40 мин… 3та дрямка трябваше да прави като се прибрахме. А началото на месеца като се прибирахме от Черноморец - заспа в Бургас, събуди се на Цариградско. Рай.

Лек ви път на всички и весело изкарване. Да успеете да си починете!

# 208
Лек път момичета и да си изкарате чудесно!

Мис, хич никаква представа си нямам какво се прави с такава кожа. 😄 Даже, сега покрай малкия разбрах защо кожата ми е такава, а не като на повечето хора гладичка и без петна. Ще го мъдря какво да го правя, но първо искам да се консултирам с лекар. Все пак искам да имам потвърдена диагноза, но толкова съм се отчаяла от здравеопазването, че нямам големи надежди за адекватна реакция.
Мира, четох, че глутена може да засили "обрива", но не съм сигурна дали би било добра идея да му го спра в дългосрочен план. Ще видим, ще го измисля.
Иначе ММ е с херпес вътре в окото, който поради забавено и грешно първоначално лечение има нанесено увреждане. На първо време лекуваме херпеса с кортикостероиди и нам си кво още, пък после ще мъдрим другото. Хайде дано тая кофти серия приключи, че без нерви останах.

# 209
Здравейте,момичета! Как мина пътуването? Ние утре заминаваме 😇

Мина прощъпулникът! Бвше мноооого забавно! Виктор хвана молив 😁❤

Общи условия

Активация на акаунт