Отговори
# 735
Ох освен лющенето, четох и разни страхотии за падащи нокти 😱 ще го видим, да стигне до оздравяване. Иначе до колкото знам херпангината е симптом на коксакито, който ако имаш късмет, може и да те пропусне. Но да - един и същ вирус е.

# 736
Мира, ние с Яна го карахме още като беше само на 4м. Афтите в устата бяха най-гадното проявление на вируса. После нямахме опадали нокти, кожата на ръцете и краката се лющеше доста време. Но интересното е че херпангината мина много бързо, за няколко дни. В сравнение, например, ако то излезне просто афта в устата минава много по-бавно.

# 737
Да ви споделя аз какво ми се случва последните няколко дни. Виталий заспива доста трудно вечер в собственото си легло в детската стая... Постоянно излиза от кошарата и идва при мен поне по 3 пъти... Снощи се събудих в 01:30 и офф, ако щете вярвайте ама поглеждам настрани и тоя застанал до леглото и ме гледа 🤣🤣🤣🤣 абе направо паднах. 😅😅😅😄😄😄
Сутрин като се събуди е същия филм... Излиза си от кошарата и хоп в на мама леглото.
Не знам какво да ги правя 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ какви са тези периоди... С баткото не съм имала чак такива ситуации. Той също имаше период, в който като го сложех да спи, ставаше по няколко пъти да ме търси, но мисля че беше по-малък. 😵‍💫
Последните дни също така и не яде много... Питам го искаш ли да хапнем "Амииии, не." Хайде да правим ам ам.. "Амии не." Е добре де, нищо ли няма да ядеш.. : Не, ам ам.
Предимно сме на плодове ии някакви тестени храни. Само това яде 😭🫣

# 738
Подготвям документи за ясла и съответно пускаме изследвания. Сега видях, че освен проба в контейнер, трябва да се вземе и проба върху стъкло със скоч лента. В аптеката ми връчиха едно стъкло, без лента и ми казаха, че само такива имало, съответно на въпроса как да взема проба, не получих адекватен отговор. Все едно за първи път продават такова нещо. Преди време бях купила и си имаше лента върху стъклото. 🤷 Някой знае ли как се процедира?

# 739
Обикновено безцветно тиксо - сутрин преди тоалет (вечерта без кремове), лепкаш на ануса и залепяш върху стъклото. Така вземах двата пъти когато пусках изследванията.

# 740
Обикновено безцветно тиксо - сутрин преди тоалет (вечерта без кремове), лепкаш на ануса и залепяш върху стъклото. Така вземах двата пъти когато пусках изследванията.
Много благодаря за отговора! Нямах идея, че става с обикновено тиксо. Така ще го направя.

# 741
  • гр.Пловдив
Да ви споделя аз какво ми се случва последните няколко дни. Виталий заспива доста трудно вечер в собственото си легло в детската стая... Постоянно излиза от кошарата и идва при мен поне по 3 пъти... Снощи се събудих в 01:30 и офф, ако щете вярвайте ама поглеждам настрани и тоя застанал до леглото и ме гледа 🤣🤣🤣🤣 абе направо паднах. 😅😅😅😄😄😄
Сутрин като се събуди е същия филм... Излиза си от кошарата и хоп в на мама леглото.
Не знам какво да ги правя 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ какви са тези периоди... С баткото не съм имала чак такива ситуации. Той също имаше период, в който като го сложех да спи, ставаше по няколко пъти да ме търси, но мисля че беше по-малък. 😵‍💫
Последните дни също така и не яде много... Питам го искаш ли да хапнем "Амииии, не." Хайде да правим ам ам.. "Амии не." Е добре де, нищо ли няма да ядеш.. : Не, ам ам.

А тя тази кошара разградена ли е,че я презкача и се разхожда? Simple Smile
Нямаме още такива ентусиазми и изпълнения-кошарата си е редовна и си спи в нея като поп ,няма шанс за нищо повече Smiling Imp
Тази седмица и ние ще сме на вълна изследвания за яслата ,каквото -такова -дано всичко да набавя в срок и да тръгне редовно по линия,баткото ще е в 5-ти клас,изобщо ол инклузив ,,
Малката е 16кг,баща й се бъзика,че някое дете от ляво или дясно от нея на масата ще остане без ядене в яслата Smiling Imp
Аз ползвам полагаем натрупан отпуск до момента ,дано да станат бързо нещата с адаптацията,стягам всичко по списък ...

# 742

А тя тази кошара разградена ли е,че я презкача и се разхожда? Simple Smile
Нямаме още такива ентусиазми и изпълнения-кошарата си е редовна и си спи в нея като поп ,няма шанс за нищо повече Smiling Imp
Тази седмица и ние ще сме на вълна изследвания за яслата ,каквото -такова -дано всичко да набавя в срок и да тръгне редовно по линия,баткото ще е в 5-ти клас,изобщо ол инклузив ,,
Малката е 16кг,баща й се бъзика,че някое дете от ляво или дясно от нея на масата ще остане без ядене в яслата Smiling Imp
Аз ползвам полагаем натрупан отпуск до момента ,дано да станат бързо нещата с адаптацията,стягам всичко по списък ...

Кошарата си е цяла 🤣 той по цял ден тренира влизане и излизане от нея.
Просто му се катери на човека 🤣🤣 ние ще почакаме с яслата, че с това бебе нз как ще сме и 2 малки боледуващи деца. Мъжа предлага бабите да ги гледат цяла зима, а ние с бебока да сме си в София 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️.
Много, много не ме устройва да са далеч от мен щото губя контрол върху тях, но ще видим как ще сме с бебето и работата.
Виталий е хубаво да си е при мен, щото е много наблюдателен и си го уча на каквото трябва.. Там при бабите... И на баткото памперс му слагали през нощта щото се бил изпускал.. Ами нормално е. Ще се случва.. Ама така с тоя памперс как да не го мързи да стане до гърнето... Пак ще се отучваме явно 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️то ми писна.

# 743
Здравейте, мами! Надявам се всички да сте добре и да сте здрави! ❤️
Пиша ви да попитам майчетата, дечицата на които ходят на ясла, относно един притеснителен за мен въпрос - как е при вас гледането на детски там?
Виктор тръгна и разказва, че в групата е оставен телефон с детски и ми показва как лелята го оставяла на масата, за да виждат всички...
Аз лично не съм окей с това 😅

# 744
  • София
При нас до колкото ми е известно не се пускат нито в яслата, нито в градината клипчета. Пускат им от касетофон музика само. Бих обсъдила въпроса в родителската група ако имате така и после евентуално с госпожите. Алис ходи две седмици и после една изкара болна, утре тръгва на ново. Simple Smile

# 745
На мен баткото ми беше казвал, че им пускат лаптоп да гледат песнички. Доста странна работа.

# 746
В яслата, в която и сега записах малката, каката като ходеше имаха телевизор и им пускаха, бях много против, но в такива моменти се чувстваш безсилен да спориш, едва ли не за да не те нарочат. Когато повдигах въпроса пред директорката, тя каза само че пускали образователно одобрени клипчето от МОН, което си беше изсмукано от пръстите оправдание, защото те са ясла, не градина.

И все пак е имало родители, които явно не са си мълчали по въпроса и тази директорка вече я няма (имаше и други проблеми) , доста неща се промениха в яслата. Малката тръгна преди две седмици, но общо ходи четири дена, защото я хвана стомашен вирус днес всичко наново.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 14:59 от deska90

# 747
Много гадна ситуация, от която има два изхода - или се примиряваш, или си гледаш детето вкъщи без работа 😅

# 748
Значи аз лично бих си гледала децата вкъщи, но да нямах друга работа за вършене.
Толкова си ми е хубаво, когато са си покрай мен и си ги гушкам. Вие как въобще се справяте с отсъствията от работа не знам... Добре че моята работа си е наш бизнес, иначе не знам дали бих се задържала някъде. 😵‍💫

# 749
Сега тепърва ще търся работа, защото бях по заместване и позицията ми вече е заета. Иначе се опитах да развивам страничка за плетени играчки, но нещо не потръгнаха нещата и засега само за подарък на приятели за повод 😅

Общи условия

Активация на акаунт