Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 29 731
  • 857
  •   1
Отговори
# 660
Момичета тъй като подехме темата за витамините и изследвания. Аз приемам някои витамини, фолиева и гледам да се храня разнообразно, тъй като в момента има всякакви плодове и зеленчуци. Искам обаче да си изследвам основните витамини важни при бременност в края на първи триместър. Две АГ-та ми казват че няма смисъл едва ли не.

От 1-2 дни усещам болка в пръстите на лявата ръка (не е водеща) като ги свивам и почнах да се филмирам, че е дефицит, наченки на артрит и тн 😅

# 661
  • Замък сред облаците
Кои пръсти и болка ли е, или изтръпване?

# 662
Кои пръсти и болка ли е, или изтръпване?

Като сковаване го усещам и в първия момент с трудност все едно ги свивам и тогава се появява лека болка. Основно последните 3 - среден, безименен, кутре.

# 663
Момичета, до сега бях на едни други витамини от Турция, но в момента нямам възможност за там, та мисля да купя Овабуст, доволни ли сте? И също така Л-тироксина в колко часа пиете? Аз се събуждам в 5ч да го пия и пак лягам, после за да мога да закусвам и пия кафе,но леко ми пада кръвното след като легна отново😣

# 664
Аз съм с такива болки от 2 години. То не бяха изследвания за артрит, подагра, лаймска болест, цитонамазки и каквото си помислите.... И нищо... По ревматологии лежах.... Нищо.... Изкараха ме със синдром на Рейно.... И просто евентуален ревматизъм.... При силни кризи пия НСПВ, аулини и прочие.... Преди морето си сложих ампула Флостерон, защото има дни, в които болките не се търпят...

Момичета тъй като подехме темата за витамините и изследвания. Аз приемам някои витамини, фолиева и гледам да се храня разнообразно, тъй като в момента има всякакви плодове и зеленчуци. Искам обаче да си изследвам основните витамини важни при бременност в края на първи триместър. Две АГ-та ми казват че няма смисъл едва ли не.

От 1-2 дни усещам болка в пръстите на лявата ръка (не е водеща) като ги свивам и почнах да се филмирам, че е дефицит, наченки на артрит и тн 😅

# 665
Светослава за мен е излишен този Овабуст. Вит Е е много малка доза, Q10 изобщо не знам колко е, но не е убиквинол, a някаква си друга форма дето изобщо не знам до колко и как се усвоява, та реално плащаш 80 лв само за инозитол и мелатонин. По-добре нещата да се вземат по отделно. И алфа липоевата киселина по-добре да е R-ALA , там май си е обикновена
Освен това файдата че опаковката е 120 таблетки като се пият по 4 на ден… Според мен не е добра добавка. Аз си взех този път всичко от iherb и ми излезна много по-евтино с разни кодове, а и мой близък фармацевт ме увери, че качеството на добавките в Америка е по-добро от тук
П.С инозитола се пие само на гладно и само в комбинация с NAC. Алфа липоевата киселина също се пие на гладно, но не в комбинация с инозитол, може с таурин например. Вит. Е и Q10 се пият след храна, как се решава кога се пие този Овабуст 🙄

# 666
S.G.C., аз също съм с желязо-дефицитна анемия. Това са резултатите ми преди месец:
Желязо - 9.79, Феритин - 13.3, Хемоглобин - 130.
Хематологът ми каза да пия желязо 3 месеца (с прекъсване покрай М), да направя 1 месец почивка и да ги изследвам наново. В момента пия Сорбифер, на мен не ми влияе негативно, но забравих да питам АГ-то дали е противопоказно при бременност.

2402, при мен също първоначално имаха съмнения за таласемия минор и ме наплашиха още преди да почнем опитите да се изследваме с ММ, че да не и двамата да имаме минор и детето да стане с мажор. До колкото ми казаха, таласемия мажор си има и видими белези, така че щом нищо не са ви казали лекарите досега, то би трябвало детето минор да си има, ако изобщо е наследило таласемията.

# 667
Аз пия моя Л-тироксин в 07:00 сутринта, лягам си и ставам в 08:30!☘️
Момичета, до сега бях на едни други витамини от Турция, но в момента нямам възможност за там, та мисля да купя Овабуст, доволни ли сте? И също така Л-тироксина в колко часа пиете? Аз се събуждам в 5ч да го пия и пак лягам, после за да мога да закусвам и пия кафе,но леко ми пада кръвното след като легна отново😣

# 668
Аз взимам овабуст. Като допълнително взимам q10 и алфа липоева

# 669
Zoya, аз следя редовно базалната, но за да знам кога е минала овулацията. Чувала съм за този спад при самото настъпване, но никога не съм го засичала и мисля, че ще ти е доста трудно да го хванеш. При мен температурата не е една и съща всеки ден, а варира с 0.1-0.2 градуса. И не си представям как ще различиш такава 'стандарта' вариация от спада при овулация.

Относно хормон на щитовидната - аз пия акутирокс веднага щом стана. Той е течен и се усвоява за половин час. Докато мина през банята и се оправя, мога да си започна със сутрешния чай и после закуска. Кафето го пия по-късно.

Витамините приемам в течна формула и поръчвам от тук: https://xenobg.com/
В момента взимам Естробан (витамин А, Д, К и Е), Енергин (Б комплекс) и Магнезии.

Редактирам се и да измрънкам. В отпуска съм за няколко седмици извън града. Тъкмо реших нищо да не следя и да си почивам този месец и разбрах, че доведения брат на ММ ще става баща... Та отидох до аптеката за лентички за овулация...

# 670
Файонка, сорбифер по време на бремнност е ОК, дори е препоръчителен, защото много често бременните си имат проблем с нивата на желязо, тъй като бременността бързо ги изчерпва. И мисля, че често лекарите точно сорбифер или билкова кръв изписват. Хубаво е че ти още от преди това си започнала да пиеш и щом не ти влияе негативно продължи с него. Но на известен период си изследвай пак желязото, защото може да се окаже, че е недостатъчно да приемаш орално, той точно за това Сигридов масово ги праща за вливки май. И ако все още не си се консултирала с хематолог, най-добре запиши един час да питаш конкретно за желязото, че то се изчерпва особено силно към края на бремнността, а ти отсега ако си с ниски нива и ще е важно да ги следите. Simple Smile

Аз имам много сериозни проблеми с кръста напоследък, но тъй като тъкмо ми се бяха наместили повечето неща и бях в някаква нирвана, въобще не искам да тръгвам пак по лекари. Ако може да споделите какви базови изследвания мога да пусна, за да видя дали не е свързано с ревматизъм, артрит или нещо подобно. Иначе аз съм карала лаймска болест когато бях около 17-18 годишна, но не знаех, че може да има нещо общо с ревматизъм.

# 671
Лаймската болест не се лекува! Просто се влиза в ремисия. Напълно е възможно болките ви да са от нея. Нанася поражения по ставите. Другото, което можете да изследвате е болестта на Бехтерев! Тя поразява главно кръста и гръбнака.

Файонка, сорбифер по време на бремнност е ОК, дори е препоръчителен, защото много често бременните си имат проблем с нивата на желязо, тъй като бременността бързо ги изчерпва. И мисля, че често лекарите точно сорбифер или билкова кръв изписват. Хубаво е че ти още от преди това си започнала да пиеш и щом не ти влияе негативно продължи с него. Но на известен период си изследвай пак желязото, защото може да се окаже, че е недостатъчно да приемаш орално, той точно за това Сигридов масово ги праща за вливки май. И ако все още не си се консултирала с хематолог, най-добре запиши един час да питаш конкретно за желязото, че то се изчерпва особено силно към края на бремнността, а ти отсега ако си с ниски нива и ще е важно да ги следите. Simple Smile

Аз имам много сериозни проблеми с кръста напоследък, но тъй като тъкмо ми се бяха наместили повечето неща и бях в някаква нирвана, въобще не искам да тръгвам пак по лекари. Ако може да споделите какви базови изследвания мога да пусна, за да видя дали не е свързано с ревматизъм, артрит или нещо подобно. Иначе аз съм карала лаймска болест когато бях около 17-18 годишна, но не знаех, че може да има нещо общо с ревматизъм.

# 672
Честито и от мен на бременните!  ❤
На останалите успех! 🍀🍀🍀
Момичета, аз искам да попитам вашите мъже трудно ли се съгласиха да направят спермограма ?
Ние все още не сме правили, бях ви споменала , че все още може би е рано, но все пак си мисля , че ММ трудно ще го навия 😃😃

# 673
Не, изобщо. Отиде без никакви проблеми и притеснения.

# 674
Лаймската болест не се лекува! Просто се влиза в ремисия. Напълно е възможно болките ви да са от нея. Нанася поражения по ставите.
Лаймската болест се лекува, но само в първи стадий. Ако тогава не е проведено лечение и болестта се развие, е така както ти пишеш.

Момичета и мен ме спрягаха за таласемия минор, ма се оказа, че не е това Simple Smile

едит: Дими, то може би първите дни е било само зацапване тогава не се брои към цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт