Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

• 39 337
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Имам един такъв въпрос - сменихме рутера, към който беше свързана съдомиялната ми Бош, сега изобщо не мога да я вържа към новото устройство и оттам да се свърже и с телефона. В ръководството на съдомиялната не пише нищо конкретно за такъв случай. Трябва ли да деинсталирам приложението Home Conect и да го инсталирам наново или има и друг, по-нормален начин, но аз не мога да се справя? И ако го деинсталирам, трябва ли наново да се прави регистрация или данните ми се пазят в системата? Благодаря предварително за помощта! И още нещо - petiaivanov е права, благодаря за съвета й, взехме си Sono и наистина се удивих колко много сривове има в мрежата.

# 616
След като приключи машината, се появи тази червена лампичка, някой знае ли какво означава?

# 617
  • На брега на реката
Трябва да се добави "сол за съдомиялна " в отделението,  което е на дъното на машината.

До сега не сте ли добавяли?

Това нова машина ли е или ВУ?

# 618
Мисля, че лампичката в ляво от светещата е за сол, добавям редовно. Стара машина е, но е купена нова, само моя е била и за първи път свети този бутон. Заредила съм я с гланц и сол от ДМ преди около седмица, преди ползвах тези от Лидл. Свети от около две седмици.

# 619
Лампичката вляво от светещата е за гланц. Тази действително е за сол, но щом си заредила, би трябвало и индикаторът да угасне. Опитай рестарт от мрежата. Ако продължава, звънни на сервиз. 

# 620
  • На брега на реката
А колко сол сложихте?
Напълнихте ли го или сипахте малко?
Проверете дали капачката е затворена хубаво.

# 621
Сол се сипва да се напълни до горе, разбърквай внимателно с пръст за да слезе хубаво надолу.
Напълни отново сол. След като си я напълнила е направила регенерация и сега трябва пак. Възможно е да трябва да се натисне бутон за потвърждение, че е напълнена сол, да речем нещо като ОК - потвърждение за електрониката, че е видяно съобщението и е напълнена сол. Друга причина да се налага често пълнене е ако машината е настроена на много висока твърдост.

Мисля, че лампичката в ляво от светещата е за сол, добавям редовно. Стара машина е, но е купена нова, само моя е била и за първи път свети този бутон. Заредила съм я с гланц и сол от ДМ преди около седмица, преди ползвах тези от Лидл. Свети от около две седмици.
Този коментар е притеснителен. Лампата в ляво е гланц. Да не си сипвала гланц при солта и сол при гланца? Без да искам да те засегна. Някои машини имат казанче за сол на вратата. Гледай внимателно символите върху тях. Макар, че на практика  е невъзможно почти да сипеш сол при гланца. За това на капачетата има същите символи като под светещите лампи.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 17:06 от Di Soleil

# 622
Mari_qna, рутерите работят на две честоти- на 2.4 и 5 гХц. Съдомиялната трябва да се свърже към 2.4, защото поддържа само тази честота на мрежата.

# 623
  • София
petiaivanov, много благодаря! Успях!!!

# 624
Здравейте. От няколко месеца сме с нова съдомиялна, Grundig.
Не мога да разбера,защо понякога вадя прибори с петънца като ръжда.
А днес дори имаше петънце на една порцеланова купа,която  имам от 15 г. и на нож ,който е от неръждаема стомана на Brabantia.
Иначе машината си мие много добре.
Да не е от водата,от скоро има някакъв неприятен мирис,докато не потече 1 мин.
Благодаря.

# 625
Често се случва. Точно по приборите се вижда. Реакция на металите от силната химия. Купете си една джаджа, трудно ще я обясня нещо като уловител на ръжда. Представлява метална пръчка, от специална сплав и магнетизирана, поставя се при приборите, има определен живот часове миене и след това трябва да я подмените с нова.

Виждам, че има в Емаг, но трябва и на други места да се продава https://www.emag.bg/element-za-pochistvane-na-sydove-i-pribori-o … 646/pd/D4FRW1MBM/

# 626
  • София
Здравейте. От няколко месеца сме с нова съдомиялна, Grundig.
Не мога да разбера,защо понякога вадя прибори с петънца като ръжда.
А днес дори имаше петънце на една порцеланова купа,която  имам от 15 г. и на нож ,който е от неръждаема стомана на Brabantia.
Иначе машината си мие много добре.
Да не е от водата,от скоро има някакъв неприятен мирис,докато не потече 1 мин.
Благодаря.

Проверихте ли каква е твърдостта на водата в района, за да направите нужната настройка на машината? Обикновено такива неща се получават при неточно настройване на машината, което води до създаване на по-агресивна среда по време на измиването.

# 627
  • Перник
Моля ако има техници за малко помощ. Става въпрос за съдомиялна AEG, която юни ще стане на 1 година. Всъщност още е в гаранция. До вчера работеше безотказно. Снощи тока спря и видях, че е паднал бушона от съдомиялната, която не беше пусната. Когато я изключа от контакта, бушона е наред, включа ли я само в контакта (без да я пускам, де факто е спряна) и бушона пада. На какво може да се дължи?  Няма течове, даже не беше мокра и вътре...

Подобен казус имам и аз. Само че предпазителят падна по време на буря с ужасно силни светкавици и гръмотевици. В къща сме, имаме мълниезащита, и въпреки това...Свързах се с гаранционния сервиз (марката е друга) и те ме посъветваха да пробвам да включа миялната в друг контакт. Тогава предпазителят не пада, но пък установих, че мие със студена вода. Техник ще дойде чак на 29.05. Силно се надявам да я оправи тогава, защото от 08.05., когато се случи случката имам чувството, че нон стоп мия съдове. Как съм живяла без миялната, не знам Sweat Smile

# 628
  • София
Моля ако има техници за малко помощ. Става въпрос за съдомиялна AEG, която юни ще стане на 1 година. Всъщност още е в гаранция. До вчера работеше безотказно. Снощи тока спря и видях, че е паднал бушона от съдомиялната, която не беше пусната. Когато я изключа от контакта, бушона е наред, включа ли я само в контакта (без да я пускам, де факто е спряна) и бушона пада. На какво може да се дължи?  Няма течове, даже не беше мокра и вътре...

Подобен казус имам и аз. Само че предпазителят падна по време на буря с ужасно силни светкавици и гръмотевици. В къща сме, имаме мълниезащита, и въпреки това...

Мълниезащитата на къщата не ви предпазва от пикове и спадове в напрежението, породени другаде - в подстанция, по трасето и т.н. За да предпазите съдомиялната може да използвате това:
https://sono.bg/predpaziteli/kombinirana-gramozashtita-s-avtomat … yuchvatel-wp230-w

Мисля, че още по-добро решение е електротехник да постави в таблото с бушоните устройство, което да защитава електрическия кръг или кръгове, към които са свързани уредите. Устройството следи напрежението на електрозахранването и засича т.нар. „токови удари“ - моменти, в които напрежението се повишава или понижава до нива, опасни за домакинската техника, и тогава спира за кратко захранването на кръга, към който е свързано. Параметрите на защитата трябва да се съобразят с тези на вашата инсталация и тези на уредите ви.

# 629
Често се случва. Точно по приборите се вижда. Реакция на металите от силната химия. Купете си една джаджа, трудно ще я обясня нещо като уловител на ръжда. Представлява метална пръчка, от специална сплав и магнетизирана, поставя се при приборите, има определен живот часове миене и след това трябва да я подмените с нова.
Това само за прибори ли е? На мен ми се получават ръждиви петна по дъното на тави и тенджери.

Общи условия

Активация на акаунт